Метро области во Мадрид

Сол Метро Мадрид

Секој ден илјадници луѓе се во метро во Мадрид за да го обиколат главниот град на Шпанија. Тоа е најбрзото превозно средство и едно од најдобрите приградски населби во светот. Тоа беше во октомври 1919 година кога кралот Алфонсо XIII го инаугурираше првиот дел што го поврзуваше Сол со Куатро Каминос и оттогаш тој не престанува да се шири.

Сепак, мадридското метро е многу повеќе од превозно средство. Иако на почетокот можеби не изгледа така, тој е исто така неверојатен музеј бидејќи чека да го откријат брзите патници. Во годината на нејзината стогодишнина, подолу ја прегледуваме историјата на подземјето, неговите билети за транспорт и нејзините различни области. 

Историја на метрото во Мадрид

Во октомври 1919 година, кралот Алфонсо XIII ја инаугурираше првата метро станица во Мадрид: Куатро Каминос. Неколку дена подоцна, повеќе од 50.000 патници кои го направија првото патување, од прва рака видоа како времето на нивното вообичаено патување со трамвај поминува од половина час до десет минути со метро. Тоа беше превозно средство за иднината и веднаш беше успешен.

Две години подоцна пристигна првото проширување кон Аточа и во 1924 година беше лансирана линијата 2 помеѓу Сол и Вентас. Во тоа време, започнаа да се појавуваат првите повратни билети и првиот лифт, што се покажа дека се плаќа.

Ниту граѓанската војна не успеа да го запре нејзиниот развој. Неколку недели по почетокот на конфликтот, се отвори линија 3, помеѓу Сол и Ембајадорес. Сепак, таа беше окупирана скоро веднаш и мораше да се затвори како линијата Гоја-Диего де Леон (сегашната линија 4). Во овој период, вагоните го менувале транспортот на луѓе со ковчези до гробиштата на истокот од градот и тунелите биле користени како прибежиште за време на бомбардирањата.

За време на режимот на Франко и со последователниот демографски раст од 60-тите години, платформите на линијата 1 беа проширени од 60 на 90 метри и во подоцнежните години мадридското метро доживуваше голем напредок. Линијата 1960 беше инаугурирана во 5 година и во следната деценија линија 7 помеѓу Пуебло Нуево и Лас Муса. Подоцна ќе пристигнеше линијата 6 (циркулар), старата 8 (што во моментов е дел од 10-тата и која ја правеше трасата Нуевос министериос-Фуенкарал) и 9-та, со кои беа достигнати 100-те километри кога се отвори делот Плаза Кастилја-Херера Орија во 1983 година.

Во 90-тите години на минатиот век, започна изградбата на линиите 8 и 11 и мадридското метро се подготвуваше да го напушти главниот град за Арганда дел Реј и Ривас Вакиамадрид. Во моментов, приградското население достигнува 12 општини и повеќе од два и пол милиони луѓе го користат ова превозно средство секој ден.

Патување со метро во Мадрид

За да патувате со Метро де Мадрид, потребна ви е картичка за јавен превоз натоварена со важечка карта за превоз за патувањето што сакате да го направите. Мулти картичката се користи за да содржи наслови, не е лична, се полни и трае десет години.

Тие можат да се купат во автоматските машини Metro de Madrid и Metro Ligero кои се дистрибуираат низ сите станици или на мрежата на тутунари и други овластени продажни места. Неговата цена е 2,50 евра плус цената на билетите за превоз со кои се полни.

Кои наслови можете да ги поставите?

  • Синглови важат на Metro, TFM, Metro Ligero 1 и Metro Ligero Oeste.
  • 10 патувања валидни во Метро, ​​ТФМ, Метро Лигеро 1, Метро Лигеро Оесте и урбани и меѓуградски автобуси.
  • Додаток на аеродром.
  • Туристички наслови.

Тарифни зони

Метро де Мадрид има 8 зони на стапки, од кои 6 за Заедницата на Мадрид и 2 за Кастилја-Ла Манча. Употребата на секој наслов секогаш мора да се прави во рамките на нејзината област на валидност. Секоја област ги вклучува внатрешните области така што ѓубриво од зоната Б2 може да се користи во зоните А, Б1 и Б2; Освен меѓузонските премини B1-B2, B2-B3, B3-C1 и C1-C2 кои важат само во зоните наведени во насловот.

A

  • Метро: Меѓу станиците вклучени во оваа област
  • Автобуси: Сите линии на ЕМТ, а исто така и следниве концесионерски линии на компанија: Плаза де Изабел II-Глориета де лос Карменс (ПРИСЕИ) и Мадрид-Ел Пардо-Мингорубио (АЛАКУБЕР)
  • Церканиас Ренфе: Меѓу станиците вклучени во оваа област
  • Светло метро: Линија ML1: Пинар де Шамартин-Лас Таблас

B1

Овој премин ви овозможува да се движите низ зоната А Централна, проширувајќи се и на следните општини:

Алкобендас, Алкоркон, Кантобланко, Кослада, Гетафе, Леганес, Паракуелос дел araарама (освен Урб. Лос Берокалес, Белвис), Позуело де Аларкон, Урбанизација на Ривас-Вакиамадрид, Сан Фернандо де Хенарес, Сан Себастијан де лос.

Метро Мадрид Минготе

B2

Овој премин ви овозможува да патувате низ зоните А и Б1, проширувајќи се и на следните општини:

Ајалвир, Белвис и Лос Берокалес Урб. (Општина Паракуелос дел araарама), Боадила дел Монте. Фуенлабрада, Фуенте дел Фресно Урб. (Општина Сан Себастијан де Лос Рејес), Лас Матас (општина Лас Розас де Мадрид), Лас Розас де Мадрид, Мајадахонда, Мејорада дел Кампо, Мостолес, Парла, Пинто, Ривас-Вакиамадрид,
Торехон де Ардоз, Трес Кантос, Велила де Сан Антонио, Вилавициоза де Одон.

B3

Овој премин ви овозможува да се движите низ зоните А, Б1 и Б2, исто така се протега на следните општини:

Алкала де Хенарес, Алгете, Арганда, Аројомолинос, Брунете, Сиемпозеулос, Сиудалкампо (општина Сан Себастијан де лос Рејес), Кобења, Коладо Вилалба, Колменар Виејо, Колменарехо, Даганцо де Ариба, Галапагарес, Гриасон Мадриана, Гриасон Мадриана , Лоич, Моралеја де Енемидио, Навалканеро, Сан Агустин де Гвадаликс, Сан Мартин де ла Вега, Торехон де ла Калзада, Торежон де Веласко, Торелодонес, Валдеморо, Вилјануева де ла Кањада, Вилјануева дел Пардиillо.

C1

Овој премин ви овозможува да патувате низ зоните А, Б1, Б2 и Б3, проширувајќи се и на следните општини:

Ел Еламо, Алпедрете, Анхуело, Аранжуез, Батрес, Бекерил де ла Сиера, Ел Боало и ентитетите на Матаелпино и Серцеда, Камарма де Естеруелас, Кампо Реал, Касарубуелос, Коладо-Медијано, Кубас де ла Сагра, Шинчо, Ел Ескориал, Фрес Тороте, Фуенте ел Саз де araарама, Гвадарама, Манзанарес Ел Реал, Меко, Ел Молар, Моралзарзал, Мората де Тажуа, Педрезуела, Пералес де Тажуа, Позуело дел Реј, Квиорна, Рибатејада,
Сан Лоренцо де Ел Ескориал, Лос Сантос де ла Хумоса, Серанилос дел Вале, Севилја ла Нуева, Сото дел Реал, Титулсија
Торес де ла Аламеда, Валдеаверо, Валдемориillо, Валдеолмос-Алалпардо, Валдеторес де araарама, Валверде де Алкала, Вилаконехос, Вилјалбила.

C2

Овој премин ви овозможува да се движите низ зоните А, Б1, Б2, Б3 и Ц1, проширувајќи се и на следните општини:

Ла Ацебеда, Аламеда дел Вале, Алдеа дел Фресно, Амбит, Ел Атазар, Белмонте де Тахо, Ел Беруеко, Берзоса де Лозоја, Браојос, Бреа де Тахо, Буитраго де Лозоја, Бустарвиејо, Кабанилас де ла Сиера, Ла Кабреос, Кадалсо де ло Очила, Каненција де ла Сиера, Карабања, Ценисиентос, Серцедила, Сервера де Буитраго, Шапинерија, Колменар де Ореја, Колменар дел Аројо, Корпа, Естремера, Фреснедила де ла Олива, Фуентидуеја де Тахо, Гарганта од Лос Монтес, Гаргаја, Гаргања , Гвадаликс де ла Сиера, Ла Хируела, Хоркахо де ла Сиера, Хоркахуело де ла Сиера, Лозоја, меѓу многу други.

Дали сакате да резервирате водич?

Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени.

*

*