Бегство до националниот и природен парк Дожана

Бегство до националниот и природен парк Дожана

El Национален и природен парк Дожана Тоа е едно од оние места што треба да бидете обврзани да одите, барем еднаш во животот. Станува збор за а заштитен природен парк лоцирана во Андалузија, конкретно зафаќа региони на Хуелва, Кадиз и Севилја, што е Хуелва, нејзино најшироко проширување. Неговата површина се протега низ општините Алмонте, Могуер, Луцена дел Пуерто, Палос де ла Фронтера, Хинојос, Росијана дел Кондадо, Болулос Пар дел Кондадо и Бонарес во провинцијата Хуелва; Санликар де Барамеда во провинцијата Кадиз; и Пилас, Виламанрике де ла Кондеса, Азналказар, градоначалник на Исла и Ла Пуебла дел Рио во провинцијата Севилја.

Тоа е парк со вкупно 108.086 хектари и тоа беше првично создадено во 1969 година, со Националниот парк Дожана, подоцна проширен во 1989 година со природниот парк Дожана и модифициран и проширен повторно во 1997 година. Со оглед на неговата одлична локација, повеќе од 300 различни видови птици може да се забележат годишно во паркот, бидејќи тоа е место на премин, размножување и презимување за илјадници од нив (водни и копнени) и европски и африкански.

Дожана во својата разновидност ја има својата најголемо богатство на пејзажот: на неговата обемна површина повеќето од девствено блато, област на езерото, пилинзи, дини и броши, централни борови шуми и стари дабови плута или птичји куќи. За да го видите сето ова во прилог на сите видови фауна кои коегзистираат таму, организирани се тури со водичи кои можат да бидат наградувачко искуство за туристите. Да се ​​види безброј видови кои се развиваат во нивното природно живеалиште на почитуван начин кон нив е можно во Националниот и природен парк Дожана.

Бегство до Националниот и природен парк Дожана 2

Фауна на Дожана

Ако она што најмногу ве возбудува при посета на Националниот и природен парк Дожана е да ја видите неговата фауна во сопствениот парк, треба да знаете дека можете да најдете:

 • Цицачи: зајаци, генети, диви свињи, шиви, видри, лисици, мочуришни крави, стаорци со вода и многу повеќе. Но, оној што предизвикува најголем интерес и исто така еден од најзаштитените, Пиринејскиот рис, без сомнение.
 • Живина: различни видови орли, потполошки, хупо, дрозди, мршојадци, бувови, еласти, патки, галеби, фламинго и др.
 • Влекачи и водоземци: жаби, желки, змии, гекози, галапагоси, камелеони, триони, жаби, змии и сл.
 • Риба: Најчеста автохтона риба е јагулата. Исто така, постојат и други риби кои се воведуваат со текот на годините, како што се крап, ракчиња или штука.

Бегство до Националниот и природен парк Дожана 3

Посетете ја Дожана

Денес можете да направите а бегство до Националниот и природен парк Дожана многу економично бидејќи тури-тури кои се организираат се движат од 18 евра до 90, во зависност од видот на туристичката тура што сакате да ја направите.

Класична посета

 • Времетраење на посетата. 3.5 до 4 часа. Две дневни поаѓања.
 • Тип на возило. Променлива. Возило со најмногу 30 седишта.
 • Цена 28 евра по лице. Деца под 10 години 14 евра (важи само за деца во нивното семејно јадро).
 • Време на започнување. 8:00 часот за посети наутро. Распоредот за попладне ќе се разликува во зависност од годишното време.
 • Почетно место. Нашите објекти во Ел Росио.
 • Разглед на посетата. Пинарес де Кото дел Реј, дабови шуми од плута во Матасгордас, Марима де Хинојос, Центар за посети на Хозе А. Валверде.
 • Вклучено е. Теренски картички, двогледи за секој 2 учесници и телескоп за групата.

Специјална посета

 • Големина на групата. Максимум 14 лица.
 • Dреализација на посетата. Приближно 5 часа.
 • Тип на возило. Возило со 15 седишта или помалку.
 • Цена 38 евра по лице. Деца под 10 години 20 евра (важи само за деца во нивното семејно јадро).
 • Време на започнување. Времето на започнување ќе варира во зависност од сезоната на годината и ќе биде одредено од нас.
 • Почетно место. Нашите објекти во Ел Росио.
 • Разглед на посетата. Патникот ќе се заснова на оној опишан во класичната опција со некои додатоци.
 • Вклучено е. Теренски картички, двогледи за секој учесник и телескоп за групата.

Бегство до Националниот и природен парк Дожана 4

Приватна посета

 • Големина на групата. Од 3 до 14 лица. За помалку од 3 лица има минимални трошоци (види стапки)
 • Времетраење на посетата. Половина ден околу 5 часа и цел ден околу 10 часа.
 • Тип на возило. Возило со 15 седишта или помалку.
 • Цена Половина ден 55 евра, цел ден 90 евра по лице. За помалку од 3 лица минималната цена ќе биде 165 евра (половина ден) и 270 евра (цел ден).
 • Време на започнување. Според вашите потреби во рамките на границите.
 • Почетно место. Вам прилагодено. Нашиот водич ќе ве земе во вашиот хотел во Ел Росио или во нашите објекти во Ел Росио.
 • Разглед на посетата. Отворено Вообичаената патека ќе се заснова на онаа опишана во класичната опција, но е отворена за други области под влијание на природната област Дожана и другите блиски области со природен интерес.
 • Вклучено е. Водичи за поле и професионална оптичка опрема.
 • Almuerzo. Тие можат да донесат свој пикник ручек или слично.

Ако сте во областа ...

Не можете да престанете да посетувате:

 • Плажи на Мазагон и Маталаскањас.
 • Селото Росио и дознајте за неговото учество со Кото де Доњана.
 • Музеј на морскиот свет.
 • Палата на Марисими.
Дали сакате да резервирате водич?

Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*