Причини за патување во Јапонија и престој

Овие се некои причини да патувате во Јапонија и да останете да живеете. Не веруваме дека е потребно да мора да ви дадеме уште многу за да го направите патувањето. Дали сте подготвени за тоа?

Самоубиствени шуми

Самоубиствената шума во Јапонија

Самоубиствената шума е место кое се наоѓа на падините на планината Фуџи, во Јапонија. Место полно со мистерија каде луѓето се самоубиваат.

Океанска купола Сигаја, најголемата вештачки плажа во Јапонија

Тоа е тренд: плажите вештачки добиваат популарност низ целиот свет. Веќе можеме да се капеме во нив на различни места како Монако, Хонг Конг, Париз, Берлин, Ротердам или Торонто. но никој не е толку спектакуларен и огромен како оној кај Сигеја океанската купола, во градот Мијазаки, Јапонија. Најголем во светот.

Јапонски планини

Планината Фуџи, позната и како Фуџисан или Фуџијама, е висока 3.376 метри, што е највисокиот врв во цела Јапонија

Аокигахара, совршено место за умирање

Аокигахара е густа и темна шума лоцирана на дното на планината Фуџи и има ужасна репутација. Во Јапонија е познато како „совршено место за умирање“ благодарение на бестселерот на Ватару Цурумуи: „Комплетен прирачник за самоубиство“. Несомнено е едно од најзастрашувачките места во земјата и привлекува не малку curубопитни посетители.

Кафуле со вампири во Гинза, Токио

Во населбата Гинза во Токио има навистина екстравагантно и застрашувачко место, дури и за град на ексцеси и неверојатни работи како што е главниот град на Јапонија. Станува збор за кафулето Вампир, готски ресторан украсен со распетија, черепи, пајажина, лустери, во кој има дури и самиот ковчег на грофот Дракула.

Сакураџима, најактивниот вулкан во Азија

Сакураџима е еден од најактивните вулкани во Јапонија и веројатно во светот и симболот на градот Кагошима, чии жители сто години се бореа меѓу loveубовта и стравот од неговата голема огнена планина. Ако има жив вулкан на планетата, тоа е несомнено Сакураџима

Волот Коби: кравата што пие пиво

Коби говедско месо е една од најпосакуваните јадења во Јапонија. Извонредниот квалитет на неговото месо се добива благодарение на многу посебниот метод на стареење. Тајната е следна: животното се храни со пиво во текот на летото, што предизвикува необичен апетит во него.