Правно известување

Ние користиме колачиња за да ја персонализираме содржината, рекламите и да го анализираме нашиот сообраќај. Исто така, споделуваме информации за вашето користење на нашата страница со нашите партнери за рекламирање и аналитика, кои може да ги комбинираат со други информации што сте им ги дале или што ги собрале од вашето користење на нивните услуги. Дополнително, објаснуваме како Google ќе ги користи вашите лични податоци кога ќе дадете согласност, информации што можете да ги консултирате преку Услови за користење и приватност на Google.

Actualidad Viajes ви ја прави достапна оваа политика за приватност преку веб-страницата https://www.actualidadviajes.com/ со цел да ве информираме, детално, за тоа како ги третираме вашите лични податоци и да ја заштитиме вашата приватност и информации што ни ги дава. Во случај на воведување модификации во иднина на него, ќе ве известиме преку веб-страницата или преку други средства за да можете да бидете свесни за новите воведени услови за приватност.

Во согласност со Регулативата (ЕУ) 2016/679, Општата заштита на податоци и органскиот закон 3/2018, од 5 декември, Заштита на лични податоци и гаранција на дигитални права, ве известуваме за следново:

Сопственик на веб-страницата

Патни вести припаѓа на порталната мрежа Блог вести, сопственост на компанијата АБ Интернет мрежи 2008 SL, CIF: B85537785, со адреса на C/Mirasierra 14-1 2º B, 28410 Manzanares el Real, Шпанија. Тие можат да контактираат на:

Заштита на лични податоци

Одговорен за третманот

Детали за контакт на одговорното лице: Мигел Анхел Гатон со е-пошта за контакт miguel (at) actualityblog (dot) com

Вашите права за заштита на податоците

Како да ги остварите своите права: Можете да испратите писмена комуникација до регистрираната канцеларија на АБ Интернет мрежи 2008 SL или на е-адресата наведена во насловот на ова правно известување, вклучително и во двата случаи, фотокопија од вашата лична карта или друг сличен документ за идентификација, за да побарате вежбање на следниве права:

 • Право на барање пристап до лични податоци: можете да прашате АБ Интернет мрежи 2008 SL дали оваа компанија ги третира вашите податоци.
 • Право на барање за исправување (во случај да не се точни).
 • Право да побарате ограничување на вашиот третман, во тој случај тие ќе бидат чувани само од страна на АБ Интернет мрежи 2008 СЛ заради остварување или одбрана на побарувања.
 • Право на приговор на третман: AB Интернет мрежи 2008 SL ќе престане да ги обработува податоците на начинот на кој вие посочувате, освен ако не се заради тешки легитимни причини или вежба или одбрана на можни побарувања, тие мораат да продолжат да се обработуваат.
 • Право на преносливост на податоците: во случај да сакате вашите податоци да бидат обработени од друга фирма, АБ Интернет мрежи 2008 SL ќе ја олесни преносливоста на вашите податоци до новиот управител.
 • Право на бришење на податоците: и освен законски императив, тие ќе бидат избришани по вашата потврда.

Модели, форми и повеќе информации за вашите права: Официјална страница на Шпанската агенција за заштита на податоците Можност за повлекување на согласност: Во случај да сте одобриле согласност за одредена цел, имате право да ја повлечете во секое време, без да влијаете на законитоста на третманот заснован на согласност пред неговото повлекување. Како да се пожалите до контролниот орган: Ако сметате дека има проблем со начинот на кој АБ Интернет мрежи 2008 SL ракува со вашите податоци, можете да ги насочите вашите жалби до Менаџерот за безбедност на АБ Интернет мрежи 2008 СЛ (наведен погоре) орган за заштита на податоците што одговара, бидејќи Шпанска агенција за заштита на податоци, оној посочен во случајот на Шпанија.

Право да бидете заборавени и пристап до вашите лични податоци

Во секое време, ќе имате право да ги прегледувате, враќате, анонимизирате и / или бришете, целосно или делумно, податоците зачувани на веб-страницата. Треба само да испратите е-пошта на contacto@actualidadblog.com и да го побарате тоа.

Задржување на податоци

Разделени податоци: Разделените податоци ќе се чуваат без период на бришење. Податоци за претплатниците на фидот по е-пошта: Од моментот кога корисникот ќе се претплати додека не се одјави. Податоци за претплатниците на билтенот: Од моментот кога корисникот ќе се претплати додека не се одјави. Кориснички податоци подигнати од АБ Интернет мрежи 2008 SL на страници и профили во социјални мрежи: Од моментот кога корисникот ќе ја понуди својата согласност се додека не ја повлече.

Тајна и безбедност на податоци

AB Интернет мрежи 2008 SL е посветена на употреба на податоци, до почитувајте ја нивната доверливост и да ги користат во согласност со нивната намена, како и да се усогласат со нивната обврска да ги чуваат и да ги прилагодат сите мерки за да се избегне промена, губење, третман или неовластен пристап, во согласност со одредбите на Кралскиот декрет 1720/2007 од 21 декември , со кој се одобруваат регулативите за развој на органски закон 15/1999 од 13 декември, за заштита на личните податоци. Вие гарантирате дека личните податоци дадени преку формуларите се вистинити, обврзани да им соопштуваат какви било промени во нив. Исто така, гарантирате дека сите дадени информации одговараат на вашата реална состојба, дека се ажурирани и точни. Покрај тоа, мора да ги одржувате ажурирани вашите податоци во секое време, единствено одговорни за неточноста или лажноста на дадените податоци и за штетите што можат да бидат предизвикани од ова на АБ Интернет мрежи 2008 SL како сопственик на оваа веб-страница, или на трети лица поради употреба на рече.

Нарушувања на безбедноста

AB Интернет мрежи 2008 SL усвојува разумно соодветни безбедносни мерки за откривање на постоење на вируси, напади на брутална сила и инјекции на кодови. Сепак, мора да бидете свесни дека безбедносните мерки на компјутерските системи на Интернет не се целосно сигурни и дека, затоа, АБ Интернет мрежи 2008 SL не може да гарантира отсуство на вируси или други елементи што можат да предизвикаат измени во компјутерските системи. (Софтвер и хардвер) на Корисникот или во нивните електронски документи и досиеја содржани во нив. И покрај ова, да се обиде гарантира безбедноста и приватноста на вашите лични податоци, веб-страницата има активен систем за надзор на безбедноста што известува за секоја активност на корисникот и можните нарушувања на безбедноста на корисничките податоци. Доколку се открие какво било нарушување, АБ Интернет мрежи 2008 SL се обврзува да го стори тоа информирајте ги корисниците во рок од максимум 72 часа.

Кои информации ги собираме од корисниците и за што ги користиме

Сите понудени производи и услуги на веб-страницата се однесуваат на формулари за контакт, формулари за коментари и формулари за регистрација на корисник, претплата на билтен и / или налози за купување. Оваа веб-страница секогаш бара претходна согласност од корисниците за обработка на нивните лични податоци за наведените цели. Имате право да ја одземете претходната согласност во секое време.

Евиденција за активности за обработка на податоци

Веб и хостинг:  Веб-страницата има шифрирање SSL TLS v.1.2 што овозможува безбедно испраќање лични податоци преку стандардни формулари за контакт, хостирани на серверите што АБ Интернет мрежи 2008 SL ги договори од Occentus Networks. Податоци собрани преку веб: Собраните лични податоци ќе бидат предмет на автоматска обработка и ќе бидат вметнати во соодветните датотеки во сопственост на AB Internet Networks 2008 SL.

 • Receiveе ја добиеме вашата IP, која ќе се користи за да се потврди потеклото на пораката со цел да ви понудиме информации, заштита од коментари на СПАМ и да откриеме можни неправилности (на пример: спротивни страни од истиот случај пишуваат на веб-страницата од истата ИП), со што како податоци поврзани со вашиот интернет провајдер.
 • Исто така, можете да ни ги дадете вашите податоци преку е-пошта и други средства за комуникација наведени во делот за контакти.

Повратна информација: На интернет постои можност корисниците да оставаат коментари на публикациите на страницата. Постои колаче што ги зачувува податоците обезбедени од корисникот, така што тие не мора повторно да ги внесуваат при секоја нова посета, а исто така е-поштата, името, веб-страницата и IP-адресата се собираат внатрешно. Податоците се зачувуваат на серверите на Occentus Networks. Регистрација на корисник: Тие не се дозволени освен ако не е изречно побарано. Образец за набавка: За пристап до производите и услугите што се нудат во нашите мрежни продавници, корисникот има формулар за набавка предмет на договорните услови наведени во нашата политика каде што ќе бидат потребни информации за контакт и плаќање. Податоците се зачувуваат на серверите на Occentus Networks. Ние собираме информации за вас за време на процесот на исплата во нашата продавница. Овие информации може да ги вклучуваат, и не само ова, вашето име, адреса, е-пошта, телефон, детали за плаќање и други потребни за обработка на вашите нарачки. Управувањето со овие податоци ни овозможува:

 • Ви испраќаме важни информации за вашата сметка / нарачка / услуга.
 • Одговорете на вашите барања, поплаки и барања за надомест на штета.
 • Обработувајте плаќања и избегнувајте лажни трансакции.
 • Конфигурирајте ја и управувајте со вашата сметка, дајте ви техничка и услуга за клиенти и проверете го вашиот идентитет.

Дополнително, може да ги собереме и следниве информации:

 • Податоци за локација и сообраќај (вклучително и IP адреса и прелистувач) ако направите нарачка или ако треба да ги процениме даноците и трошоците за испорака врз основа на вашата локација.
 • Посетени страници на производи и прегледани содржини додека вашата сесија е активна.
 • Вашите коментари и прегледи за производи доколку одлучите да ги оставите.
 • Адреса за испорака ако побарате трошоци за испорака пред да купите додека вашата сесија е активна.
 • Основни колачиња за да водите сметка за содржината на вашата количка додека вашата сесија е активна.
 • Е-пошта и лозинка на вашата сметка за да ви овозможат пристап до вашата сметка, доколку ја имате.
 • Ако креирате сметка, ќе ги зачуваме вашето име, адреса и телефонски број, за да ги користиме во вашите наредни нарачки.

Формулари за претплата на билтени: AB Интернет мрежи 2008 SL ја користи услугата за испорака на билтени Sendgrid, Feedburner или Mailchimp, која ги зачувува вашите податоци за е-пошта, името и прифаќањето на претплатата. Можете да се отпишете од билтенот во кое било време преку одредена врска што се наоѓа на дното на секоја пратка што ја добивате Е-пошта: Нашиот давател на услуги по е-пошта е Sendgrid. Инстант пораки:  АБ Интернет мрежи 2008 SL не обезбедува услуга преку инстант пораки, како што се WhatsApp, Facebook Messenger или Line. Даватели на услуги за плаќање: Преку веб, можете да пристапите, преку врски, до веб-страници на трети лица, како што се PayPal o Лента, да вршат плаќања за услугите обезбедени од АБ Интернет мрежи 2008 СЛ. Во ниту еден момент вработените во АБ Интернет мрежи 2008 SL немаат пристап до деталите на банката (на пример, бројот на кредитната картичка) што им ги давате на наведените трети страни.

Вградена содржина од други веб-страници

Написите на мрежата можат да вклучуваат вградена содржина (на пр. Видеа, слики, написи, итн.). Содржината вметната од други веб-страници се однесува на ист начин како да посетителот ја посетил другата веб-страница. Овие веб-страници може да собираат податоци за вас, да користат колачиња, да вметнуваат следење од трети страни и да ја следат вашата интеракција со вградена содржина, вклучително и следење на вашата интеракција со вградена содржина ако имате сметка или сте поврзани на таа веб-страница. Други услуги: Одредени услуги обезбедени преку веб-страницата може да содржат посебни услови со специфични одредби во врска со заштитата на личните податоци. Неопходно е да го прочитате и прифатите пред да ја побарате предметната услуга. Цел и легитимација: Целта на обработката на овие податоци ќе биде само да ви ги обезбедиме информациите или услугите што ги барате од нас.

За социјално вмрежување

Присуство во мрежите: AB Интернет мрежи 2008 SL има профили на некои од главните социјални мрежи на Интернет. Цел и легитимација: Третманот што АБ Интернет мрежи 2008 SL ќе го спроведе со податоците во рамките на секоја од горенаведените мрежи ќе биде, најмногу, оној што социјалната мрежа им го овозможува на профилите на компанијата. Така, АБ Интернет мрежи 2008 SL може да ги извести своите следбеници, кога законот не ги забранува, со какви било средства што социјалната мрежа ги дозволува за нејзините активности, презентации, понуди, како и за обезбедување персонализирана услуга за клиенти. Екстракција на податоци: Во никој случај АБ Интернет мрежи 2008 SL нема да извлекува податоци од социјалните мрежи, освен ако не е специфично и изрично добиено одобрување од корисникот за тоа. Права: Кога, заради самата природа на социјалните мрежи, ефективното извршување на правата за заштита на податоците на следбеникот е предмет на измена на личниот профил на ова, АБ Интернет мрежи 2008 SL ќе ви помогне и ќе ве посоветува за таа цел до тој степен на нејзините можности.

Процесори надвор од ЕУ

Е-пошта Услугата за е-пошта на АБ Интернет мрежи 2008 SL се обезбедува со користење на услугите на Sendgrid. Социјалните мрежи. AB Интернет мрежи 2008 SL ги користи американските социјални мрежи YouTube, Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Flipboard на кои им е направен меѓународен пренос на податоци, од аналитичка и техничка природа во однос на веб-страницата што е на нејзините сервери во дека АБ Интернет мрежи 2008 СЛ ги третира податоците што преку нив, корисниците, претплатниците или навигаторите ги доставуваат до фирмата АБ Интернет мрежи 2008 СЛ или ги споделуваат со нив. Даватели на плаќања. За да можете да платите преку PayPal o Лента, АБ Интернет мрежи 2008 SL ќе ги испрати строго потребните податоци за нив до овие процесори за плаќање за издавање на соодветното барање за плаќање. Вашите информации се заштитени во согласност со нашата политика за приватност и колачиња. Со активирање на претплата или обезбедување на информации за плаќање, ја разбирате и прифаќате нашата политика за приватност и колачиња. Вие секогаш ќе имате право на пристап, исправување, бришење, ограничување, преносливост и заборавање на вашите податоци. Од моментот кога ќе се регистрирате како корисник на оваа веб-страница, AB Internet Networks 2008 SL има пристап до: Корисничко име и е-пошта, IP адреса, поштенска адреса, ID / CIF и информации за плаќање. Во секој случај, AB Internet Networks 2008 SL го задржува правото да ја измени, во кое било време и без претходна најава, но информирање, презентација и конфигурација на веб-страницата, како што е ова законско известување.

Обврски и обврски со нашите корисници

Пристап и / или употреба на оваа веб-страница им дава атрибути на оној кој ја извршува состојбата на корисник, прифаќајќи го, од овој момент, целосно и без резерва, ова законско известување во врска со одредени услуги и содржини на веб-страницата. Кога ја користите оваа веб-страница, корисникот се согласува да не спроведе никакво однесување што може да ја оштети сликата, интересите и правата на АБ Интернет мрежи 2008 SL или трети лица или што може да го оштети, оневозможи или преоптовари порталот или да спречи, во секој случај, нормално користење на мрежата.

Политика на приватност

Нашата политика за приватност опишува како ги собираме, чуваме или користиме информациите што ги собираме преку различните услуги или страници достапни на оваа страница. Важно е да разберете какви информации собираме и како ги користиме бидејќи пристапот до оваа страница подразбира прифаќање на нашата политика за приватност.

Колачињата

Пристапот до него може да вклучува употреба на колачиња. На колачиња Тие се мали количини на информации кои се складирани во прелистувачот што го користи секој корисник, така што серверот запомни одредени информации што може да се користат подоцна. Оваа информација ви овозможува да бидете идентификувани како конкретен корисник и ви овозможуваат да ги зачувате вашите лични преференци, како и технички информации како што се специфични посети или страници што ги посетувате. Оние корисници кои не сакаат да добиваат колачиња или сакате да бидете информирани пред да бидат зачувани на вашиот компјутер, можете соодветно да го поставите вашиот прелистувач. Повеќето од денешните прелистувачи овозможуваат управување со колачиња на 3 различни начини:

 1. на колачиња тие никогаш не се прифаќаат.
 2. Прелистувачот го прашува корисникот дали треба да го прифати секој од нив колаче.
 3. на колачиња секогаш се прифаќаат.

Прелистувачот исто така може да вклучува можност за подобро одредување на што колачињамора да бидат прифатени, а кои не. Поточно, корисникот може нормално да прифати која било од следниве опции:

 1. отфрли го колачиња на одредени домени;
 2. отфрли го колачиња од трети лица;
 3. прифати колачиња како неупорни (тие се отстрануваат кога прелистувачот е затворен);
 4. дозволете му на серверот да креира колачиња за различен домен.

Колаче за стрели

 • Google, како провајдер на партнери, користи колачиња за сервисирање реклами на Интернет.
 • Можете да ја оневозможите употребата на колачето DART од системот за реклами на Google со пристап до Центар за приватност на Google.

Дополнително, прелистувачите исто така можат да им овозможат на корисниците преглед и бришење колачиња поединечно. Имате повеќе информации за Колачињата во: Википедија

веб Светилници

Оваа страница може да биде и домаќин веб-светла (исто така познато како веб-грешки) На веб-светла Тие обично се мали слики од еден пиксел на еден пиксел, видливи или невидливи, сместени во изворниот код на веб-страниците на една веб-страница. На веб-светла служат и се користат на начин сличен на колачиња. Покрај тоа, веб-светла Тие обично се користат за мерење на сообраќајот на корисниците кои посетуваат веб-страница и за да може да се добие шема на корисниците на страницата. Имате повеќе информации за веб-светла во: Википедија

Трети страни

Во некои случаи, споделуваме анонимни или збирни информации за посетителите на оваа страница со трети страни како што се огласувачи, спонзори или ревизори со единствена цел да ги подобриме нашите услуги. Сите овие задачи за обработка ќе бидат регулирани според законските прописи и сите ваши права во однос на заштитата на податоците ќе бидат почитувани во согласност со важечките прописи. Оваа страница го мери сообраќајот со различни решенија што можете да ги користите колачиња o веб-светла да анализираме што се случува на нашите страници. Во моментов ги користиме следниве решенија за мерење на сообраќајот на оваа страница. Можете да видите повеќе информации за политиката на приватност на секое од решенијата што се користат за оваа намена:

Оваа страница исто така може да биде домаќин на сопствено рекламирање, филијали или рекламни мрежи. Ова рекламирање го прикажуваат серверите за рекламирање кои исто така користат колачиња за прикажување на поврзаните рекламни содржини на корисниците. Секој од овие сервери за рекламирање има своја политика за приватност, која може да се консултира на нивните сопствени веб-страници. На колачиња Тие се датотеки создадени во прелистувачот на корисникот за да ја снимаат нивната активност на веб-страницата и да овозможат пофлуидна и персонализирана навигација.

Куки име Цел повеќе информации
Google Analytics __утма __utmb __utmc __utmz Собира анонимни информации за навигација на корисници преку веб-страницата со цел да се знае потеклото на посетите и другите слични статистички податоци. Во моментов не ги користиме овие колачиња. Центар за приватност на Google -Приклучок за исклучување на Google Analytics
Google Adsense, двоен клик, стрела __Гадници Собира информации за навигација на корисник за да служи за рекламирање Политика за приватност на Google Adsense
Автоматско, Quantcast и Disqus __qta mc disqus_unique testCookie Собира анонимни информации за навигацијата на корисниците преку веб-страницата со цел да се знае потеклото на посетите и другите слични статистички податоци. Политика за приватност на Quantcast
Адитис __atuvc Колачето __atuvc се користи од системот за социјално споделување Аддис за да се осигура дека корисниците го гледаат правилно ажурираниот бројач за социјално споделување интегриран во социјалните копчиња на веб страната Додадете ја оваа политика за приватност

За да ја користите оваа веб-страница, не е потребно да се инсталира колачиња. Корисникот не може да ги прифати или конфигурира прелистувачот да ги блокира и, каде што е соодветно, да ги елиминира. Постојат и колачиња што одговараат на социјалните мрежи што ги користи оваа веб-страница имаат свои политики за колачиња.

Во моментов, оваа страница е домаќин на реклами за:

Законска одговорност за содржината

Веб-страницата содржи текстови подготвени само за информативни или информативни цели кои не можат да ја рефлектираат моменталната состојба на законодавството или судската пракса и се однесуваат на општите ситуации, така што неговата содржина никогаш не може да ја примени корисникот за конкретни случаи. Мислењата изразени во нив не ги одразуваат ставовите на АБ Интернет мрежи 2008 СЛ. Содржината на статиите објавени на страницата не може да се смета, во секој случај, замена за правни совети. Корисникот не смее да постапува врз основа на информациите содржани на страницата без претходно да се прибегне кон соодветните стручни совети.

Права на интелектуална и индустриска сопственост

Со помош на овие Општи услови, никакви права од интелектуална или индустриска сопственост не се пренесуваат на порталот или на кој било од неговите компоненти, репродукцијата, трансформацијата, дистрибуцијата, јавната комуникација, ставањето на располагање на јавноста, извлекувањето, повторната употреба, и е изречно забрането да корисникот. препраќање или употреба од каква било природа, на кој било начин или постапка, од која било од нив, освен во случаи кога тоа е законски дозволено или овластено од носителот на соодветните права. Корисникот знае и прифаќа дека целата веб-страница, која содржи без исцрпен карактер, текст, слики, дизајни, софтвер, содржина (вклучувајќи структура, избор, аранжман и презентација на истите), аудиовизуелен материјал и графика, е заштитена со трговски марки, авторски права и регистрирани други легитимни права, во согласност со меѓународните договори во кои е членка Шпанија и другите права на сопственост и законите на Шпанија. Во случај кога корисник или трето лице смета дека има повреда на нивните легитимни права на интелектуална сопственост поради воведување на одредена содржина на страницата, тие мора да ја известат АБ Интернет мрежи 2008 SL за наведената околност, наведувајќи:

 • Лични податоци на носителот на правата на заинтересираната страна за кои, наводно, биле повредени, или укажуваат на застапување со кое тој постапува во случај пријавата да биде претставена од трета страна, освен заинтересираната страна.

Наведете ги содржините заштитени со правата на интелектуална сопственост и нивната локација на страницата, акредитацијата на посочените права на интелектуална сопственост и експресната изјава во која заинтересираната страна е одговорна за вистинитоста на информациите дадени во известувањето.

Прописи и решавање на конфликти

Сегашните услови за користење на страницата се регулирани во секоја нејзина крајност според шпанскиот закон. Јазикот на пишување и толкување на ова правно известување е шпански. Ова правно известување нема да биде поднесено поединечно за секој корисник, но ќе остане достапно преку Интернет на Интернет. Корисниците можат да достават до Арбитражниот систем на потрошувачи чиј дел од мрежата АБ Интернет мрежи 2008 СЛ ќе биде дел за решавање на какви било полемики или тврдења што произлегуваат од овој текст или од каква било активност на АБ Интернет мрежи 2008 СЛ, освен за решавање на оние конфликти што предизвикуваат развој на активност што бара членство, во кој случај корисникот мора да оди во соодветното тело на соодветната адвокатска комора. Корисници кои имаат статус на потрошувачи или корисници како што е дефинирано со шпанските регулативи и престојуваат во Европската унија, доколку имале проблем со купување преку Интернет на АБ Интернет мрежи 2008 SL, да се обидат да постигнат вонсудски договор може да оди во Платформа за решавање на спорови преку Интернет, создадена од Европската унија и развиена од Европската комисија под Регулатива (ЕУ) 524/2013. Под услов корисникот да не е потрошувач или корисник, и кога не постои правило со кое се бара поинаку, страните се согласуваат да го достават до судовите и трибуналите во главниот град на Мадрид, бидејќи тоа е местото на склучување на договорот, и изречно се одрекуваат од кој било друг надлежност што може да одговара на нив.

Она што го очекуваме од корисниците

Пристапот и / или употребата на ова до оној што ја извршува условот на Корисник, прифаќајќи го, од овој момент, целосно и без никаква резерва, ова законско известување, како и посебните услови што, каде што е соодветно, го надополнуваат, во врска со одредени услуги и содржини на порталот. Корисникот е информиран и прифаќа дека пристапот до оваа веб-страница не подразбира, на кој било начин, почеток на комерцијална врска со АБ Интернет мрежи 2008 SL. На овој начин, корисникот се согласува да ја користи веб-страницата, нејзините услуги и содржина без нарушување на постојното законодавство, добра волја и јавен ред. Забрането е користење на веб-страница за незаконски или штетни цели или, на кој било начин, може да предизвика штета или да го попречи нормалното функционирање на веб-страницата. Во врска со содржината на оваа веб-страница, забрането е:

 • Неговата репродукција, дистрибуција или модификација, целосно или делумно, освен ако нема одобрение од нејзините легитимни сопственици.
 • Секое кршење на правата на давателот или легитимните сопственици.
 • Неговата употреба за комерцијални или рекламни цели.

Надворешни врски

На страниците на веб-страницата се дадени врски до други сопствени веб-страници и содржина што е во сопственост на трети страни, производители или добавувачи. Единствената цел на врските е да му обезбедат на Корисникот можност за пристап до наведените врски и да ги знае нашите производи, иако AB Internet Networks 2008 SL не е одговорен во никој случај за резултатите што може да бидат изведени на корисникот со пристапување до наведените линкови. Корисникот кој има намера да воспостави кој било уред за техничка врска од својата веб-страница до порталот, мора да добие претходно писмено овластување за АБ Интернет мрежи 2008 SL. Воспоставувањето на врската не подразбира во никој случај постоење на односи меѓу АБ Интернет мрежи 2008 СЛ и сопственикот на страницата каде што е воспоставена врската, ниту прифаќање или одобрување од страна на АБ Интернет мрежи 2008 СЛ на неговите содржини или услуги.

Remarketing

Функција на повторен или од слична публика на AdWords, ни дозволуваат да достигнеме луѓе кои претходно ја посетиле нашата веб-страница и да им помогнеме да го завршат процесот на продажба. Како корисник, кога ќе ја внесете нашата веб-страница, ќе инсталираме колаче за рекламен маркетинг (може да биде од Google Adwords, Criteo или други услуги што нудат репродукција).

 • Ова колаче чува информации за посетителите, како што се производите што ги посетиле или ако се откажале од количката.
 • Кога посетителот ја напушта нашата веб-страница, колачето за рекламирање продолжува во нивниот прелистувач.

Други услови за користење на оваа веб-страница

Корисникот се согласува внимателно да ја користи веб-страницата и услугите достапни од неа, во целосна согласност со законот, добрите обичаи и ова законско известување. Исто така, се обврзува, освен ако претходно, изразено и писмено овластување на АБ Интернет мрежи 2008 СЛ да ги користи информациите содржани на веб-страницата, исклучиво за ваша информација, не можејќи директно или индиректно да изврши комерцијална експлоатација на содржините на кои ги има пристап Оваа страница чува датотека со податоци поврзани со коментарите испратени на оваа страница. Можете да ги остварите вашите права за пристап, исправување, откажување или спротивставување со испраќање е-пошта до адресата контакт (на) actualityblog (точка) com. Оваа страница, поврзаните домени и сопственоста на содржината припаѓаат на АБ Интернет мрежи 2008 СЛ. Оваа веб-страница содржи хиперлинкови кои водат до други веб-страници управувани од трети страни надвор од нашата организација. AB Интернет мрежи 2008 SL не гарантира, ниту е одговорен за содржината што се собира на наведените веб-страници. Освен ако не е изразено, претходно и писмено одобрение од АБ Интернет мрежи 2008 SL, репродукција, освен за приватна употреба, трансформација и воопшто каква било друга форма на експлоатација, по каква било постапка, на целата или дел од содржината на оваа веб-страница. Строго е забрането да се спроведува, без претходна согласност од АБ Интернет мрежи 2008 СЛ, каква било манипулација или измена на оваа веб-страница. Следствено, АБ Интернет мрежите 2008 СЛ ќе преземе каква било одговорност што може да произлезе или што може да произлезе од наведената промена или манипулација од трети страни.

Вежба за права на АРКО

Во однос на собраните податоци, можете да ги искористите правата признати во Органскиот закон 15/1999, за пристап, исправување или поништување на податоци и спротивставување. Поради оваа причина, ве известувам дека овие права можете да ги остварите преку писмено и потпишано барање што можете да го испратите, заедно со фотокопија од вашата лична карта или еквивалентен документ за идентификација, на поштенската адреса на АБ Интернет мрежи 2008 SL или преку е-пошта, приложена фотокопија од лична карта на: (кај) актуелностблог (точка) ком. Пред 10 дена ќе одговориме на вашето барање за потврда на извршувањето на правото што сте го побарале да го остварите.

Исклучување на гаранции и одговорности

АБ Интернет мрежи 2008 SL не дава никаква гаранција ниту е одговорна, во секој случај, за штети од каков било вид што можат да бидат предизвикани од:

 • Недостаток на достапност, одржување и ефективно работење на веб-страницата или неговите услуги и содржини;
 • Постоење вируси, малициозни или штетни програми во содржината;
 • Нелегалното, несовесно, измамно или спротивно користење на ова правно известување;
 • Недостаток на законитост, квалитет, сигурност, корисност и достапност на услугите обезбедени од трети страни и достапни за корисниците на веб-страницата.

АБ Интернет мрежи 2008 SL не одговара под какви било околности за штети што можат да произлезат од незаконското или неправилно користење на оваа веб-страница.

Европска платформа за решавање на спорови преку Интернет

Европската комисија обезбедува платформа за решавање спорови на Интернет, што е достапна на следниот линк: http://ec.europa.eu/consumers/odr/. Потрошувачите ќе можат да ги достават своите побарувања преку платформата за решавање на спорови преку Интернет

Применлив закон и надлежност

Општо, односите помеѓу АБ Интернет мрежи 2008 SL со корисниците на нејзините телематски услуги, присутни на оваа веб-страница, подлежат на шпанското законодавство и надлежност.

Ние секогаш ќе бидеме достапни: Нашиот контакт

Во случај некој корисник да има прашања во врска со овие законски услови или каков било коментар за порталот, ве молиме одете на контакт (на) actualityblog (точка) com. Нашата политика за приватност опишува како ги собираме, чуваме или користиме информациите што ги собираме преку различните услуги или страници достапни на оваа страница. Важно е да разберете какви информации собираме и како ги користиме бидејќи пристапот до оваа страница подразбира прифаќање на нашата политика за приватност.

Прифаќање и согласност

Корисникот изјавува дека бил информиран за условите за заштита на личните податоци, прифаќајќи и согласувајќи се на нивниот третман од страна на АБ Интернет мрежи 2008 SL, на начин и за целите наведени во оваа политика за приватност.

Комерцијална пошта

Во согласност со сегашното законодавство, АБ Интернет мрежи 2008 SL не извршува СПАМ практики, затоа не испраќа комерцијални е-пошта што претходно не ги побарал или овластил корисникот. Следствено, во секоја од формуларите на мрежата, Корисникот има можност да даде изразена согласност за прием на нашиот Билтен / билтен, без оглед на точните комерцијални информации.