Уреднички тим

Actualidad Viajes е веб-страница на блогот Actualidad. Нашата веб-страница е посветена на свет на патувања и во него предлагаме оригинални дестинации додека имаме намера да ги обезбедиме сите информации и совети за патувања, различните култури во светот и најдобрите понуди и туристички водичи. Неколку години произведувавме а патнички подкаст што имаше доста важен успех, постигнувајќи го прво место на Европските награди за подкасти во категоријата Бизнис во Шпанија и четврта во Европа во 2011 година како и да биде финалист во годините 2010 y 2013.

Редакцискиот тим на Actualidad Viajes е составен од страствени патници и глобатетри од сите видови среќни да го споделат своето искуство и знаење со вас. Ако и вие сакате да бидете дел од тоа, не двоумете се да пишете ни преку оваа форма.

Уредници

 • Мариела Карил

  Од дете сакам да познавам други места, култури и нивните луѓе. Кога патувам, земам белешки за да можам подоцна да пренесувам, со зборови и слики, каква е таа дестинација за мене и може да биде за секој што ќе ги прочита моите зборови. Пишувањето и патувањето се слични, мислам дека обајцата многу го водат вашиот ум и срце.

 • Луис Мартинез

  Споделувањето на моите искуства низ целиот свет и обидот за ширење на страста за патување е нешто што го сакам. Исто така, познајте ги обичаите на другите градови и секако авантурата. Значи, пишувањето за овие прашања, приближувањето до пошироката јавност, ме исполнува со задоволство.

Поранешни уредници

 • Сузана Гарсија

  Дипломиран за рекламирање, сакам да пишувам и да откривам нови приказни и места сè додека се сеќавам. Патувањето е една од моите страсти и затоа се обидувам да ги најдам сите информации за оние места што се надевам дека ќе ги видам еден ден.

 • Марија

  Тие велат дека има толку многу видови патници колку што има луѓе во светот. За време на моето патување, станував свесен за разновидните интереси што може да ги наидеме, па затоа во Актуалидад Виајес ќе ви ги давам потребните информации за целосно уживање во одморите во кој било агол на светот.

 • Кармен Гилен

  Мислам дека патувањето е едно од најбогатите искуства што човек може да ги живее ... Срамота е што се потребни пари за ова, нели? Сакам и ќе разговарам за сите видови патувања во овој блог, но ако ќе дадам значење на нешто, тоа се оние дестинации на кои одам без да оставам цело богатство на патот.

 • Карлос Лопез

  Од мала секогаш сакав да патувам и малку по малку можев да станам неуморен патник. Моите омилени дестинации: Индија, Перу и Астуриас, иако има многу други. Обожавам да снимам на видео што ми се допаѓа и пред се да го фотографирам како да е Јапонец. Обожавам да ја пробам традиционалната гастрономија на местото што го посетувам и да ми донесем неколку рецепти и состојки за да ги направам дома и да ги споделам со сите.