Тестови на ковиди потребни од земјите

Познајте го Тестирање на ковчиња што ги бара земјата стана суштинска информација по една година пандемија. Вие сте заинтересирани да бидете во тек со нив, особено ако треба често патувајте за деловна активност или за посета на роднини.

Бидејќи секоја нација има различна стапка на заразени од болеста оттогаш вакцините одат бавно, не можеше да се воспостави заедничка шема за потребните барања за патување. Не беше ни можно да се примени ова во пракса во рамките на Европската унија, чии држави исто така се разликуваат во потребата или не да се прават тестови за посета на нивните соодветни територии. За сето ова, ние ќе ги разгледаме за вас потребните тестови на Ковид по земја.

Потребни се тестови на колеви според земја: од суштинско до препорачано

Ние ќе го започнеме нашиот преглед со самата Европска унија, бидејќи нациите што ја сочинуваат се меѓу најпосетуваните. Потоа, ќе ја анализираме состојбата во другите делови на светот, особено во земјите што примаат најголем број патници.

Тестирање на колеви во Европската унија

Државите на Европската унија имаат некои прилично строги барања при прием на посетители. Силното ширење на пандемијата на нивните територии го советува на овој начин. Всушност, покрај соодветните тестови или PCR-тестовите, тие обично бараат и други документи. Во блиска иднина, исто така се разгледува да се спроведе а Covid пасош. Да ги видиме правилата по земја.

Германија

Да се ​​разгледа Шпанија област со висок ризик. Затоа, неговите мерења се од најстрогите. Доколку патувате од нашата земја, ќе мора да презентирате негативен PCR извршен 48 часа пред да пристигнете. Покрај тоа, ќе мора да се запишете на дигитален запис и, еднаш во земјата, зачувај А. 10-дневен карантин кои се намалуваат на 5 доколку имате негативен тест за Ковид.

Белгија

Во моментот не дозволува летање од Шпанија. Ако го направите тоа од друга земја, ќе мора да презентирате негативен PCR извршен до 72 часа пред вашето пристигнување. Исто така, мора да направите а електронска свечена изјава дека не страдате од болест и да пополните а Локација на патникот. Конечно, тие ќе бараат А. 7-дневен карантин.

Термички велосипедист

Термички циклус или PCR машина

Франција

Нашите соседи ни дозволуваат да влеземе во нивната земја, но исто така ќе мора да презентирате негативен PCR со максимална возраст од 72 часа и да покриете заклетва изјава дека го немаш Ковид. Исто така, во случај да имате симптоми на патот или по пристигнувањето, ќе мора да се ограничите.

Италија

Тоа беше една од земјите кои најпрво претрпеа зло на болеста и исто така дозволија влез на Шпанците. Но, ако сакате да посетите чуда како Ромите o FlorenciaИсто така, мора да презентирате негативен PCR направен најмногу 48 часа пред патувањето и ќе мора да пополните изјава пред да започнете со патувањето. Исто така, ако имате симптоми, ќе мора да се изолирате.

Холандија, меѓу најстрогите во однос на Covid тестовите што ги бараат земјите

Како што ви кажуваме, меѓу нациите што дозволуваат патување од Шпанија, ова е едно од најстрогите во однос на барањата. Затоа што тие од вас бараат PCR-тест стар до 72 часа, како и да пополните а форма на медицински скрининг и на излез и на враќање и други барања.

Меѓутоа, ако и покрај сето ова имате какви било симптоми, тие ќе ве спречат да влезете во земјата. И, ако активира кога ќе пристигнете, ќе мора да заштедите 10-дневен карантин.

Португалија

Можете исто така да патувате кај нашиот западен сосед ако сакате, но со разни ограничувања. Мора да презентирате негативен PCR и да го извршите во 72 часа пред вашиот влез во земјата.

Исто така, мора да покриете а картичка за локација на патници И, ако Шпанија е на ниво од повеќе од 500 случаи на 100 жители (што не е случај во моментов), мора да заштедите 14-дневен карантин. Од друга страна, ако одите во Мадеира o Азорските Острови, тие исто така ќе ве замолат да пополните а епидемиолошки прашалник.

Вакцина за ковид

Едно лице прима вакцина Ковид

Тестови на ковиди потребни од земји надвор од Европската унија

Најдовме поголема разновидност на барања кај нациите кои не припаѓаат на заедничкиот европски простор. Во некои земји не е потребен доказ, но ние ќе ги оставиме настрана. Ајде да видиме кои бараат некаков вид на барање.

Обединетото Кралство

Започнуваме со државата која штотуку ја напушти Европската унија и има една од највисоките стапки на вакцинација во светот. Можете да го посетите ако сакате, но ќе мора да пополните а образец за локација на патник по вашето пристигнување. Покрај тоа, во зависност од епидемиолошкиот момент во кој се наоѓа, можеби ќе треба да направите А. 10-дневен карантин.

Русија

Исто така, во оваа земја, вакцинацијата напредуваше многу. Сепак, не дозволува влез на патници од Шпанија. Од друга страна, ако пристигнете од друго место, ќе можете да влезете во земјата, но ќе мора да презентирате негативен PCR направен 72 часа пред вашето пристигнување или на датум поблиску до него.

Швајцарија, уште една од најсложените тестови на Ковид, потребни од земјите

Швајцарската земја е во срцето на Стариот континент и, иако не припаѓа на Европската унија, таа е дел од Шенген-зоната. Овој договор ги елиминираше неговите надворешни граници, меѓутоа, во моментов, Швајцарија е многу ограничувачка во однос на приемот на патници.

Можете да отидете на тоа, но мора да презентирате негативен PCR извршен 72 часа пред да пристигнете. Откако таму, ќе мора да направите А. 10-дневен карантин Тоа може да се намали на 7 во случај да добиете друг PCR. Исто така, треба да пополните а картичка за следење на контакти.

Кина

Земјата од која дојде пандемијата сега е исто така многу ограничувачка во однос на приемот на посетители. Ако сакате да патувате во Кина, ќе треба да презентирате PCR и a IGM (откривање на имуноглобулин) негативен направен 48 часа пред вашето пристигнување. Покрај тоа, тие мора да бидат извршени од лабораторија лоцирана во белата листа обезбедени од амбасадата на земјата.

Само овој, тој ќе мора да ти даде картичка и кога ќе стигнеш во Кина, ќе мораш повторете PCR и пополни а здравствена форма. Во случај првиот да биде позитивен, ќе бидете обврзани да го положите а 14-дневен карантин.

Тест Ковид-19

Тест Ковид-19

САД

Северноамериканската земја забранува влез на нејзината територија на патниците што поминале 14 дена пред вашето пристигнување во Шпанија. Ако патувате од друга нација, ќе мора да покриете а образец за информации и исто така А. здравствена изјава пред заминување. Покрај тоа, секоја држава има свои ограничувања.

Мароко

Нашиот сосед на југ ги прекина летовите од Шпанија. Во случај да пристигнете од друга земја, ќе мора да презентирате негативен PCR направен до 72 часа пред патувањето. Покрај тоа, таа мора да биде напишана на француски, англиски или арапски јазик. Конечно, кога ќе пристигнете, тие ќе го побараат вашиот здравствена книшка за патници.

Австралија

Иако е во нашите антиподи, можеби ќе треба или сакате да патувате во Австралија. Во тој случај, ние ќе ви го кажеме тоа не е овластен од Шпанија. Ако заминеш од друга нација, тие ќе ти побараат изјава за патување и може да бидете принудени да поминете a 14-дневен карантин.

Бразил

И покрај тоа што е една од земјите најсилно погодени од пандемијата, Бразил ви дозволува да патувате од Шпанија. Сепак, мора да презентирате негативен PCR извршен до 72 часа пред вашето патување и да пополните а здравствена форма.

Мексико

Ако зборуваме за потребните тестови на Ковид по земји, Мексико е еден од најмалку барањата. За да патувате таму, ќе треба да го покриете само повикот Прашалник за идентификација на фактори на ризик кај патниците по вашето пристигнување.

Куба

Карипската нација, толку историски поврзана со Шпанија, ви дозволува да влезете доколку доаѓате од нашата земја. Сепак, тоа е доста захтевно во однос на барањата. Willе мора да презентирате PCR направено 72 часа пред да патувате.

По пристигнувањето, мора да пополните а декларација за здравјето и можно е да те направат друг PCR. Покрај тоа, имате обврска да платите а стапка од 30 американски долари и, во случај последниот цитиран PCR да биде позитивен, тие ќе ве принудат да се придржувате изолација.

Аргентина

Оваа земја е исто така лошо погодена од пандемијата. Всушност, за момент патувањето од Шпанија е забрането. Ако го направите тоа од друга земја, ќе мора да презентирате негативен PCR стар до 72 часа и да потпишете a потврда за здравјето. Конечно, мора да придонесете доказ дека имате осигурување што ги покрива можните здравствени трошоци предизвикани од Ковид во случај да развиете болест.

Центар Ковид-19

Центар за откривање Covid-19 во Нов Зеланд

Јапонија

Тоа беше една од првите нации, по Кина, погодена од пандемијата. Можеби затоа е многу строго кога прифаќате патници од други земји. Во случај на оние од Шпанија, не дозволуваат влез доколку последните 14 дена ги поминале во нашата земја.

Индија

Летовите од Шпанија се прекинати, барем, до 30 април. Ако патувате од друга земја, ќе мора да презентирате негативен PCR на англиски јазик и направено до 72 часа пред вашето пристигнување. Исто така, можеби ќе бидете принудени да штедите 14-дневен карантин.

Перу

Исто така, земјата на Андите има летовите од Шпанија се забранети, барем до средината на април. Ако пристигнете од друго место, ќе мора да презентирате негативен PCR направен 72 часа пред патувањето. Исто така, ќе треба да поставите a негативен извештај и покрие а потврда за здравјето исто така во текот на 72 часа пред вашиот лет во овој линк.

Како заклучок, направивме за вас преглед на Потребни се тестови на ковиди од земји. Како што можете да видите, ако сакате да патувате, ќе бидете предмет на многу ограничувања. И ова нема да се подобри се додека вакцинацијата не биде масовна. Но, барем можете да продолжите да патувате, што не е мала работа.

 

Дали сакате да резервирате водич?

Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*