Kanada: turne në Kalanë imponuese të Québec

Citadel Québec Canada

La Kalaja e Québec Shtë një nga pikat turistike më karakteristike në qytetin Kanadez dhe një shenjë historike e pushtimit Britanik në këtë rajon. E ashtuquajtura Citadelle është një instalim i rëndësishëm zyrtar ushtarak i vendosur në majën e Kepit Diamante, pranë Rrafshinave të Abrahamit, në Qytetin e Kebekut. Citadel është fortifikimi më i madh i ndërtuar në Amerikën e Veriut dhe aktualisht është i pushtuar nga trupat e rregullta dhe është gjithashtu rezidenca zyrtare e Guvernatorit të Përgjithshëm të Kanadasë.

Ky monument historik u ndërtua nga Inxhinierët Mbretëror Britanikë në majë të fortifikimeve Franceze në shekullin e XNUMX-të. Regjimenti i 22-të Mbretëror Ajo ka qenë e vendosur në këtë kompleks ushtarak që nga viti 1920. Vizita në kala mund të bëhet përmes një turne udhëzues që zgjat afërsisht një orë, i cili përfshin vizitat në rezidencën e guvernatorit të përgjithshëm, revistën pluhur dhe gjithashtu burgun e vjetër që aktualisht It strehon një muze të vogël.

Ekspozitat e përhershme dhe të përkohshme mbahen në kështjellë. Gjatë verës, ushtarët e regjimentit të 22-të kryejnë ceremoni ushtarake, të tilla si ndryshimi i rojes në mëngjes dhe formimi i tërheqjes si pjesë e uljes së ceremonive të flamurit. Kjo kala është e vendosur brenda në 'Distrikti Historik i Kebekut të Vjetër', e cila është përfshirë në listën e Trashëgimisë Kulturore të Njerëzimit që nga viti 1985.

Më shumë informacion - Kulla CN (Toronto): ikona e kullës së lartë të qytetit Kanadez
Burimi - BQ
Foto - QST


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*