Sigurimi shëndetësor privat: Disa nga sigurimet shëndetësore më të lira

sigurimi mjekësor privat

Është shumë e rëndësishme të kesh sigurim shëndetësor privat. Listat e pritjes dhe probleme të tjera serioze në shëndetin publik kanë bërë që shumë njerëz të punësohen sigurimi mjekësor për të pasur një alternativë të mirë në kujdesin e shëndetit tuaj. Në fakt, vitet e fundit kjo lloj politike ka njohur rritje të jashtëzakonshme.

Për më tepër, në kundërshtim me besimin popullor, ato janë të sigurta mjaft të lirë dhe me mbushje të shkëlqyera. Midis tyre, konsulta me specialistë, analiza mjekësore dhe deri në spital apo ndërhyrje kirurgjikale. Dhe, në lidhje me çmimet, ju mund të zgjidhni opsionin e Copagao. Nëpërmjet kësaj, ju do të paguani një shumë të vogël kur përdorni policën tuaj dhe pjesa tjetër do të përballohet nga siguruesi. Në mënyrë që ju të zgjidhni tuajën, ne do t'ju tregojmë disa nga kompanitë kryesore që ofrojnë sigurim shëndetësor i lirë.

1. Sigurimi DKV

dkv

Kjo kompani sigurimesh me origjinë gjermane filloi të operojë në Spanjë pasi mori të gjitha aksionet e e mëparshme, i cili tashmë ishte një nga më të shquarit në treg. Oferta e tyre përfshin më shumë se një mijë qendra mjekësore në të gjithë vendin, duke përfshirë edhe ato prestigjioze Klinikat Quiron, për të cilat, me siguri, keni dëgjuar.

Përveç kësaj, ju mund të zgjidhni midis llojeve të ndryshme të sigurimit shëndetësor që përshtaten me kushtet e çdo personi. Për shembull, ata kanë një politika e lartë për të moshuarit ose sigurim për gratë shtatzëna. Po kështu, krahas mbulimeve tradicionale që kemi përmendur më sipër, përfshin të tjera më të reja si p.sh psikoterapia, kontrolli i obezitetit dhe pediatria.

2. Mapfre

Lindur në vitin 1933, Mapfre, të cilat janë inicialet e Shoqëria e ndërsjellë e Shoqatës së Pronarëve të Pronave Fshatare të Spanjës, kishte një vokacion për të siguruar shëndetin që në fillim. Sepse politikat e tyre të para ishin të mbulonin punëtorët e bujqësisë. Megjithatë, ajo aktualisht ofron të gjitha llojet e sigurimeve dhe është rritur të jetë e pranishme në shumë vende të tjera në Evropë e Amerika Latine.

Siç bën me llojet e tjera të politikave, MAPFRE ju lejon të punësoni një sigurimi shëndetësor sipas kërkesës. Kjo është, duke zgjedhur mbulimet që dëshironi. Ju mund të zgjidhni atë më bazën ose atë të plotë pa pagesë. Por gjithashtu, në mes të të dyjave, ajo që përfshin bashkëpagesë dhe ajo ekstraspitalore. Megjithatë, sigurimi mjekësor MAPFRE ju lejon të merrni ndihmë në të gjithë botën dhe përfshin shërbime plotësuese. Për shembull, mjekësi estetike o studimet gjenetike për të parandaluar sëmundjen.

3. Axa, një tjetër lider në sigurimet shëndetësore

AXA

Ky grup sigurimesh me origjinë franceze ka gjithashtu sigurime të shkëlqyera mjekësore. Ajo filloi të funksionojë me këtë emër në 1985 pasi kompanitë e tjera si Mutuelles Unies dhe Groupe Drouot u bashkuan. Politikat e tyre ju ofrojnë mundësi të ndryshme. Për shembull, a keni sigurim rinia optimale, Familje optimale dhe plus optimal, ky i fundit me sherbimet me ekskluzive.

Ndër pikat e forta të tij është fakti që ju ofron mbulim i shkruar gjatë gjithë jetës. Vlen të përmenden gjithashtu programet parandaluese kundër kancerit të gjirit ose glaukomës, si dhe ekipit të tij të gjerë mjekësor që ka më shumë se dyzet e katër mijë profesionistë. Po kështu, ju mund të kontraktoni politikat e tyre me ose pa bashkëpagesë dhe të kryeni shumicën e procedurave në mënyrë elektronike. Për shembull, kërkoni pyetje ose rimbursime.

4. SegurCaixa Adeslas

Caixa

Kjo kompani filloi në vitet 2010 me ardhjen e Agbar Group, i cili bashkoi disa kompani sigurimesh. Më pas, ajo do t'i bashkohej njësisë franceze të mirëqenies sociale Malakoff Méderic për t'u blerë tashmë në vitin XNUMX nga kriteret, e cila shtoi sigurimin e La Caixa. Falë gjithë kësaj, ajo është bërë një nga kompanitë kryesore shëndetësore në Spanjë.

Sigurimi i tij mjekësor ju jep akses në rreth dyzet e pesë mijë profesionistë të shpërndarë në më shumë se një mijë e treqind klinika në të gjithë vendin. Po kështu, ata ju ofrojnë një gamë të gjerë mundësish kur i punësoni. Për shembull, ju keni Adeslas Shko, e cila është më themelore, ose Adeslas Plot Plot, e cila madje ka mbulim të plotë të protezave tuaja.

Midis një politike dhe një tjetre ka opsione të ndryshme me dhe pa pagesë, por që ju lejojnë të përdorni mjete diagnostikuese të teknologjisë së lartë. Ajo gjithashtu ka një sigurimi i lartë për të moshuarit, e cila është gjithashtu shumë e plotë.

5. Sanitas

Sanitas

Selia e Sanitas në Madrid

I lindur në vitin 1954 nga duart e një grupi mjekësh spanjollë, ai u ble në vitin 1989 nga kompania shumëkombëshe shëndetësore. BUPA, e cila ka më shumë se gjashtëmbëdhjetë milionë klientë në mbarë botën. Megjithatë, ajo paraqet veçantinë e mungesës së aksionarëve, prandaj, sipas përfaqësuesve të saj, riinvestoni të gjitha fitimet në biznesin tuaj. Sido që të jetë, aktualisht gjendet në disa vende të Evropë dhe Amerikë Latine, si dhe në Spanjë.

Sanitas ofron një shërbim shëndetësor gjithëpërfshirës duke filluar nga parandalimi te kujdesi spitalor e deri te kujdesi për të moshuarit. Megjithatë, për të gjitha këto ju ofron sigurim të personalizuar. Kështu, ju mund të zgjidhni midis Sanitas Basic Digital, Sanitas More Health ose Sanitas Më shumë Familje Shëndetësore. Ndër mbulimet përfshijnë, përveç kujdesit klasik mjekësor dhe spitalor, ato të psikologjisë dhe terapisë së të folurit dhe madje, në disa raste, rimbursimi i çmimit të barnave.

6. Assa

Kjo kompani sigurimesh është në pronësi të Kooperativa Lavinia, i përbërë nga rreth dhjetë mijë mjekë spanjollë. Ka lindur në vitin 1971 si një shërbim shëndetësor ndërkrahinor dhe aktualisht është një nga ofruesit kryesorë të shërbimeve shëndetësore për zyrtarët shtetërorë. Ajo gjithashtu ka rrjetin e vet të kujdesit të përfshirë në Grupi Spitalor HLA. Ai përbëhet nga gjithsej 18 sanatoriume dhe 36 qendra mjekësore shumë-speciale.

Sigurimi i tyre shëndetësor gjithashtu merr emra të ndryshëm në varësi të mbulimit që ju ofrojnë. Për shembull, ju keni Momenti i Asis, e cila është politika më themelore dhe ka një pagesë të lartë. Por gjithashtu Asisa Proxima Plus, pa pagesë. Madje ju keni mundësinë të bëni sigurimin mjekësor që ju lejon të shkoni në qendrën e zgjedhjes suaj dhe ata ju rimbursojnë për shpenzimet tuaja. Nga ana tjetër, ju mund të punësoni politikën tuaj në jetojnë jashtë vendit dhe keni kujdes shëndetësor në vendin tuaj të destinacionit.

Nga ana tjetër, Asisa ju ofron kushte preferenciale në shërbimet mjekësore jo thelbësore si p.sh estetike ose audiologji. Dhe, si shumica e kompanive të sigurimeve shëndetësore, ju lejon të paguani primet tuaja i fraksionalizuar. Kështu, ju mund ta bëni atë çdo gjashtëmujor, tremujor dhe madje dymujor dhe çdo muaj.

7. Fiatc

fiac-sigurim

Është interesante, nëse Mapfre e kishte origjinën në industrinë bujqësore, Fiatc e kishte origjinën në botën e transportit. Ishte gjithashtu në vitet tridhjetë kur një grup kamionistësh krijuan Federata e Industrialistëve të Transportit të Automjeteve të Katalonjës (Fiatc). Tashmë në fillim të shekullit të XNUMX-të hyri në degë të tjera të sigurimeve si shëndetësia.

Për ato të këtij lloji, i ofron me mbulime dhe çmime të ndryshme, si dhe me bashkëpagesë ose jo. Por në drejtorinë tuaj mjekësore keni specialistë të të gjitha llojeve dhe qendra mjekësore e asistence si p.sh Klinika Diagonale nga Barcelona. Megjithatë, ju ofron gjithashtu mundësinë që të shkoni te ai që dëshironi dhe më pas të kërkoni një rimbursim të parave. Po kështu, së bashku me mbulimin klasik esencial për asistencën mjekësore dhe spitalore, ju lejon të zgjidhni të tjera interesante. Për shembull, psikologji, këshillim ushqimor ose fizioterapi.

Si përfundim, ne ju kemi treguar kompanitë kryesore që ofrojnë sigurim shëndetësor i lirë. Siç e keni parë, tregu i sigurimeve ju lejon të zgjidhni nga një numër i madh i tyre. Por shumë të tjera që ofrojnë gjithashtu sigurimi mjekësor. Për shembull, Asefa, e cila ka lindur për sektorin e ndërtimit; gjermane Allianz; italiani Reale, kuriozisht e themeluar më 31 dhjetor në Torino, apo spanjollët pelajo, origjina e të cilit ishte për shkak të pronarëve të automjeteve me qira në Madrid. Krahasoni çmimet e të gjitha këtyre kompanive, shikoni mbulimin që ofrojnë dhe zgjidhni politikën që ju intereson më shumë për t'u kujdesur për shëndetin tuaj.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*