Shkretëtira Sonoran

A ju pëlqen shkretëtirat? Ka shumë në çdo kontinent dhe një nga më të rëndësishmit në Amerikën e Veriut ...

Çfarë të shohësh në Florida

Një nga shtetet që përbëjnë Shtetet e Bashkuara është Florida. Shtë një shtet ku jetojnë shumë njerëz dhe gjeografia e tij ...

Mali Rushmore

Shumë kartolina nga Shtetet e Bashkuara janë bërë të njohura nga kinemaja dhe sot ne shtojmë një tjetër në listë: ...

Silicon Valley

Silicon Valley e Kalifornisë është një mekë për teknologjinë dhe geeks. Pikërisht, emri i saj do të thotë Silicon Valley, ...

Lugina e Vdekjes, turizmi në Shtetet e Bashkuara

Siç sugjeron emri i saj, Lugina e Vdekjes duket si një luginë e vdekjes: është e madhe, është shkretëtirë, është gri, nuk duket se strehon jetën. Shtë një luginë me Luginë të Vdekjes që nuk ka vdekur aspak, por vlon nga jeta, natën dhe ditën? Parku Kombëtar i Luginës së Vdekjes nuk e shqetëson nxehtësinë ekstreme, prandaj njihuni me këtë perlë turistike të Shteteve të Bashkuara.

Halloween

Traditat e Sh.B.A.

Filmat dhe serialet amerikane na kanë treguar zakonet e popullit amerikan në raste të panumërta. Ne ndoshta mund të ...

Alaska Veriore, kufiri i botës

Nëse ju pëlqen Natyra me një shkronjë të madhe atëherë nuk mund të humbisni Alaskën. Veriu është pjesa më e largët dhe më e thyer e shtetit dhe është e bukur.

Vullkani Çikonal

Vullkanet në Amerikën e Veriut

Ne zbulojmë vullkanet më të pabesueshme në Amerikën e Veriut, disa vende të gjalla dhe unike që do t'ju lënë me gojën hapur.

Lagjet e rrezikshme në Amerikë

Në këtë postim ne do të vazhdojmë të dimë se cilat janë lagjet më të rrezikshme në Shtetet e Bashkuara në mënyrë që të keni informacione se çfarë mund të gjeni

Turizmi Vullkanik në Alaskë

Sot do të praktikojmë turizmin vullkanik në Alaskë. Le të fillojmë turneun në Vullkanin Cleveland, një stratovolcano i vendosur në perëndim të ...

Mount McKinley në Alaskë

Alaska dhe Hawaii, shtetet e ndara

Hawaii dhe Alaska janë dy shtetet e ndara të SH.B.A.-së dhe megjithëse janë shumë të ndryshme ato ndajnë disa gjëra të përbashkëta. Në këtë artikull ne ju japim një paraqitje të shkurtër të asaj që mund të shihni në të dy faqet.

Çfarë të vizitoni në Virxhinia?

Le të shohim disa nga atraksionet turistike që shteti i Virxhinias aktualisht na ofron. Aktualisht Virxhinia është shtëpia e diçkaje ...