Qëndroni në Porto

Oporto

Është e lehtë të gjesh se ku qëndroni në Porto. Jo më kot, është një nga qytetet më të mëdha në Portugali dhe ka një zonë metropolitane prej gati tre milionë banorësh. Përveç kësaj, për shkak të bukurisë së saj, ajo pret qindra mijëra turistë çdo vit.

Për të njëjtën arsye, oferta e tij e akomodimit është e madhe dhe e larmishme. Por është e rëndësishme që ta dini në mënyrë që të zgjidhni mirë akomodimin tuaj. Dhe kjo përfshin të dish se cilat janë zonat më të mira të qytetit për ta bërë këtë, por gjithashtu të dish se çfarë lloje institucionesh mund të gjesh dhe cilat vende rekomandohen më pak. Ne do të flasim për të gjitha këto në këtë artikull se ku të qëndrojmë në Porto.

Llojet e objekteve për të qëndruar në Porto

Sheshi i Lirisë

Sheshi Liberty në Baixa, një nga zonat më të mira për të qëndruar në Porto

Ashtu si në qytetet e tjera të mëdha, Porto ka një gamë të mirë hotelesh, por edhe bujtinash e madje kampe. Sa i përket të parës, duhet të dini se qyteti portugez ka rreth çmime relativisht të lira. Dhe kjo transferohet në hotelet e tyre. Prandaj, nuk është e vështirë të gjesh një të tipit mesatar me një kosto mjaft të mirë.

Hotelet më tradicionale janë në qendër të qytetit, por ka edhe në periferi. Megjithatë, ju këshillojmë që të zgjidhni të parët sepse kështu do të shmangni kostot e transportit kur vizitoni monumentet kryesore që ndodhen pikërisht në qendrën historike. Më vonë do të përqendrohemi në të.

Nga ana tjetër, nëse doni të shpenzoni më pak para, ju ofron edhe Porto një katalog i mirë i bujtinave dhe pensioneve. I keni në qendër, por janë edhe më lirë nëse i kërkoni në lagje jo aq historike, por po aq të lidhura me metro. Për shembull, ato të Zona e Lapës ose nga Boavista. Në këto mund të gjeni një dhomë dyshe për rreth tridhjetë euro.

Një tjetër mundësi që mund t'ju interesojë janë të ashtuquajturat hostele. Siç e dini, këto janë institucione disi më të lira se ato të mëparshme, sepse shumë nga shërbimet e tyre janë të përbashkëta. Për shembull, më shumë njerëz flenë në çdo dhomë dhe kanë një kuzhinë të përbashkët. Ju gjithashtu mund t'i zgjidhni ato kur zgjidhni se ku të qëndroni në Porto. Për më tepër, ata janë perfekte për të takuar njerëz të tjerë dhe për të shkëmbyer përvoja.

Ju gjithashtu mund të zgjidhni një apartament. Mund ta kontraktoni plotësisht ose sipas dhomave në varësi të nevojave tuaja. Me këtë mundësi do të keni më shumë pavarësi sesa në hotel, pasi nuk do t'i nënshtroheni orareve. Përveç kësaj, në qytetin portugez ka shumë të mira. Në fakt, shumë prej tyre janë brenda ndërtesa historike në qendër të qytetit, edhe pse ato janë reformuar me lehtësi.

Më në fund, ju keni mundësinë të qëndroni në një kamping. Sidoqoftë, ka një pengesë: distanca nga qendra historike, pasi ato ndodhen në periferi. Më të rëndësishmet në Porto janë tre. ai i lukuni është në Vila Nova de Gaia, shume prane plazhit dhe rreth dhjete minuta nga qyteti. Është e hapur midis prillit dhe nëntorit dhe ka një pishinë. Shumë afër është Magdalena, i cili gjithashtu ka një pishinë dhe kënd lojrash.

Së fundi, ai i Angeiras është në Mato Grosso do Sul dhe është në gjysmë të rrugës midis plazheve dhe qendrës së qytetit. Në çdo rast, kampe Ato janë një mundësi e shkëlqyer nëse preferoni kontaktin me natyrën dhe keni një buxhet të reduktuar për udhëtimin tuaj.

Zonat më të mira për të qëndruar në qytetin portugez

rruga Porto

Një rrugë në qytetin e vjetër të Portos

Siç e keni parë, mundësitë e ndryshme të akomodimit që ofron qyteti portugez nuk ndryshojnë shumë nga ato që mund të gjeni në qytetet e tjera të mëdha të planetit. Por është më e rëndësishme të dini se çfarë zonat më të mira për të qëndruar duke marrë parasysh afërsinë e tij me atraksionet kryesore turistike dhe sigurinë dhe infrastrukturat e tij. Më pas, ne jua tregojmë ato.

Qendra ose Baixa

Bursa e Portos

Ndërtesa e Bursës së Portos në Baixa

Baixa është emri që u jepet rrugëve përreth Rruga Aliados dhe vendet fqinje. Prandaj, është qendra historike e Portos, me Sheshi i Lirisë me epiqendër. Në këtë zonë keni godinën e famshme të Dhomës së Tregtisë, si dhe Pallati i Bursës dhe spektakolare katedrale ose se, i cili përfshin stile të ndryshme, nga romaneku primitive në barok.

Përveç kësaj, në qendër keni hotele të mrekullueshme me çmime relativisht të volitshme. Nata mund të jetë rreth gjashtëdhjetë euro. Por, mbi të gjitha, ajo ka një ofertë e gjerë gastronomike, me shumë bare dhe restorante plot hijeshi. Gjithashtu, në veri keni zonën e Bolhao, i cili ka një treg të madh dhe është gjithmonë shumë i gjallë.

Ribeira, po aq qendrore

ribeira

Lagjja Ribeira, një tjetër zonë e shkëlqyer për të qëndruar në Porto

Është gjithashtu një opsion i shkëlqyeshëm kur vjen puna për të qëndruar në Porto për të zgjedhur këtë lagje që disa e përfshijnë në qendër. Por nuk është saktësisht, por zona e portit të atij njërit, në brigjet e Duero. Me siguri, nëse nuk e njihni, do të keni parë fotografi, sepse të tijat shtëpi me galeri dhe ngjyra të ndezura ata janë shumë të famshëm. Në fakt, kjo lagje, si qyteti i vjetër, është Trashëgimia Botërore.

Duhet të dini gjithashtu se është një zonë disi më e shtrenjtë se ajo e mëparshme. Një natë mund të jetë rreth njëqind euro, afërsisht. Por është gjithashtu shumë afër monumenteve kryesore dhe gjithashtu ju ofron shumë bare, restorante dhe argëtim. Madje mund të shfrytëzoni rastin për të dhënë një Udhëtim me anije buzë lumit.

Boavista, një opsion më i lirë

Shtëpia e Muzikës

Shtëpia e Muzikës në lagjen Boavista

E kemi përmendur tashmë lagjen Boavista si shembull i një zone jo aq qendrore, por e lidhur mirë dhe mbi të gjitha e lirë. Gjithashtu, duhet të keni parasysh se Porto nuk ka distanca të mëdha. Në fakt, nëse qëndroni në këtë lagje, do t'ju duhen rreth njëzet minuta për të ecur deri në qendër. Dhe ju keni një linjë të mirë metroje që lidh të dyja zonat.

Në përgjithësi, Boavista është zona e qytetit që është konfiguruar rreth Sheshi Mouzinho në Albuquerque. Pikërisht në të keni një qendër të madhe tregtare; ai Monument për Heronjtë e Luftës së Gadishullit (emri që portugezët i japin përballjes kundër Napoleonit) dhe njëjës Muzika e shtëpisë, një ndërtesë moderne për shkak të arkitektit holandez rem koolhaas.

Por, duke u rikthyer se ku mund të qëndroni në Porto, do t'ju themi se Boavista ka edhe një ofertë të mirë hotelerie dhe restoranti, si dhe se e para ka çmime rreth gjashtëdhjetë euro për natë.

Vila Nova de Gaia

Vila Nova de Gaia

Panoramike e Vila Nova de Gaia

Edhe pse zyrtarisht konsiderohet një qytet më vete, ai ndahet nga Porto vetëm nga Lumi Douro, sepse ndodhet mu ne bregun tjeter. Çuditërisht, me më shumë se treqind mijë banorë, ajo ka tejkaluar qytetin mëmë. Megjithatë, deri para disa dekadash, ishte zona e bodrumet e verës së famshme portuale. Në fakt, ka ende shumë që ju ofrojnë turne me guidë.

Por, për sa i përket akomodimit, Gaia ka disa prej tyre hotele më moderne nga qyteti dhe qe kane cmime me te volitshme. Në të, një natë mund t'ju kushtojë rreth pesëdhjetë euro. Po kështu ju ofron të gjitha shërbimet, nga restorantet e deri tek qendrat tregtare përmes zyrave bankare. Dhe, ajo që do t'ju interesojë më shumë, është I komunikuar mirë me qendër të Portos.

Zonat më pak të rekomanduara për të qëndruar në Porto

Qendra historike e Portos

Rruga Clérigos në qendrën historike të Portos

qyteti portugez nuk është e rrezikshme, të paktën jo më shumë se çdo qytet tjetër i madh evropian. Megjithatë, ka vende që ndryshojnë natën dhe, për rrjedhojë, duhet shmangur në ato momente. Për shembull, zonat e katedrales dhe stacionit Sao Bento Ato nuk rekomandohen në agim. Nuk duam t'ju themi të shmangni lokalet dhe shtëpitë e saj fado, por në rast se është vonë natën, bëni kujdes. Nga ana tjetër, nëse doni një gjumë të mirë, mos qëndroni në pjesën e Rruga Cándido dos Reis dhe Galeria e Parisit. Sepse janë zona me jetë të mrekullueshme të natës. Përkundrazi, nëse kërkoni të dilni e të argëtoheni dhe nuk ju intereson gjumi, është alternativa më e mirë për ju që të qëndroni.

Në përgjithësi, udhëzuesit e udhëtimit rekomandojnë lagjen e lartpërmendur të ribeira si një nga vendet më të mira për të qëndruar në Porto. Pa e diskutuar, sepse, vërtet, është një vend i shkëlqyer, duhet të bëjmë disa detaje sqaruese. Para së gjithash, është tepër turistike dhe për këtë arsye shumë i mbushur me njerëz dhe i zhurmshëm gjatë natës. Gjithashtu, për të njëjtën arsye, restorantet e saj janë mjaft të shtrenjta. Rrjedhimisht, rekomandimi ynë është që të qëndroni në një lagje tjetër, edhe pse, sigurisht, ta vizitoni këtë lagje, e cila është një nga më të bukurat të qytetit portugez.

Së fundi, ne duam t'ju japim dy këshilla të tjera për vizitën tuaj në Porto. Nëse udhëtoni me makinë, kërkoni një hotel me një garazh, veçanërisht nëse është qendrore. Nuk është e lehtë të parkosh në këtë zonë dhe nuk do të të duhet mjeti juaj për të lëvizur nëpër qytet. Prandaj, do të jetë më mirë në një parkim dhe ato të hoteleve janë më të lira se ato publike. Po kështu, ne i lejojmë vetes të rekomandojmë që të rezervoni hotelin tuaj pa mëngjes. Në të gjithë qytetin keni kafene që e ofrojnë lirë dhe me të gjitha ëmbëlsirat tipike si p.sh ëmbëlsira krem o tasa me oriz.

Si përfundim, ne jemi përpjekur të shpjegojmë gjithçka që duhet të dini qëndroni në Porto. Ne mund të rekomandojmë vetëm që të vizitoni këtë qytet të bukur dhe historik Portugali. Dhe, nëse e bëni, ju këshillojmë të vizitoni edhe qytete të tjera të bukura si p.sh Guimaraes, që është rreth pesëdhjetë kilometra larg, ose Viana do Castelo, rreth tetëdhjetë. Shkoni përpara dhe shijoni vendin fqinj.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*