Testet e kovidit të kërkuara nga vendet

E di Testimi i kovidit e kërkuar nga vendi është bërë një informacion thelbësor pas një viti pandemie. Ju jeni të interesuar të qëndroni në azhurnim me ta, veçanërisht nëse duhet udhëtoni shpesh për biznes ose për të vizituar të afërmit.

Për shkak se secili komb ka një normë të ndryshme të infektuar nga sëmundja që prej asaj kohe vaksinat shkojnë ngadalë, nuk mund të vendoset asnjë model i përbashkët mbi kërkesat e nevojshme për të udhëtuar. Madje nuk ka qenë e mundur të bëhet kjo në praktikë brenda BE, shtetet e të cilëve gjithashtu ndryshojnë në nevojën ose jo për të bërë teste për të vizituar territoret e tyre përkatëse. Për të gjitha këto, ne do të rishikojmë për ju testet e nevojshme Covid sipas vendeve.

Testet e kovidit të kërkuara nga vendi: nga thelbësore në të rekomanduara

Ne do të fillojmë rishikimin tonë me vetë Bashkimin Evropian, pasi kombet që e përbëjnë atë janë ndër më të vizituarat. Pastaj, ne do të analizojmë situatën në pjesë të tjera të botës, veçanërisht në vendet që marrin numrin më të lartë të udhëtarëve.

Testimi i kovidit në Bashkimin Evropian

Shtetet e Bashkimit Evropian kanë disa kërkesa mjaft të rrepta kur pret vizitorë. Zgjerimi i fortë i pandemisë në territoret e tyre e këshillon atë në këtë mënyrë. Në fakt, përveç testeve përkatëse ose testeve PCR, ata zakonisht kërkojnë dokumente të tjera. Në të ardhmen e afërt, po shqyrtohet gjithashtu të zbatohet a Pasaportë Covid. Le të shohim rregullat sipas vendeve.

Alemania

Konsideroni España zonë me rrezik të lartë. Prandaj, matjet e tij janë nga më të rreptët. Nëse jeni duke udhëtuar nga vendi ynë, do të duhet të paraqisni një PCR negativ të kryer 48 orë para mbërritjes. Përveç kësaj, ju do të duhet të regjistroheni në një rekord dixhital dhe, një herë në vend, ruaj një Karantinë 10 ditore të cilat zvogëlohen në 5 nëse paraqisni një test negativ Covid.

Belgjikë

Për momentin nuk lejon fluturimin nga Spanja. Nëse e bëni atë nga një vend tjetër, do të duhet të paraqisni PCR negativ të kryer deri në 72 orë para mbërritjes tuaj. Po kështu, ju duhet të bëni një Dëshmi betimi elektronike që nuk vuani nga sëmundja dhe plotësoni a Vendndodhja e pasagjerit. Më në fund, ata do të kërkojnë një Karantinë 7 ditore.

Cikël termik

Cikler termik ose makinë PCR

Francë

Fqinjët tanë na lejojnë të hyjmë në vendin e tyre, por gjithashtu do të duhet të paraqisni PCR negativ me një moshë maksimale prej 72 orësh dhe të mbuloni një deklaratë e betuar se nuk keni Covid. Po kështu, në rast se paraqitni simptoma gjatë rrugës ose pas mbërritjes, do të duhet të kufizoheni në vetvete.

Itali

Ishte një nga vendet që pësoi së pari goditjen e sëmundjes dhe gjithashtu lejon hyrjen e Spanjollëve. Por, nëse doni të vizitoni mrekulli si Roma o FlorenciaJu gjithashtu duhet të paraqisni një PCR negativ të bërë më së shumti 48 orë para udhëtimit dhe do të duhet të plotësoni një deklaratë betimi para se të filloni udhëtimin. Gjithashtu, nëse keni simptoma, do të duhet të izoloheni.

Hollanda, ndër më të rreptat për sa i përket testeve Covid të kërkuara nga vendet

Siç ju themi, midis kombeve që lejojnë udhëtime nga Spanja, kjo është një nga më të rreptët për sa i përket kërkesave. Sepse ata ju kërkojnë një test PCR deri në 72 orë të vjetra, si dhe të plotësoni një forma e shqyrtimit mjekësor si në dalje ashtu edhe në kthim dhe kërkesa të tjera.

Sidoqoftë, nëse përkundër gjithë kësaj keni ndonjë simptomë, ato do t'ju parandalojnë të hyni në vend. Dhe, nëse shkaktohet kur të keni mbërritur, do të duhet të kurseni Karantinë 10 ditore.

Portugali

Ju gjithashtu mund të udhëtoni te fqinji ynë perëndimor nëse dëshironi, por me kufizime të ndryshme. Ju duhet të paraqisni një PCR negativ dhe të kryhet në 72 orë para hyrjes tuaj në vend.

Ju gjithashtu duhet të mbuloni një karta e vendndodhjes së pasagjerit Dhe, nëse Spanja është në nivele më shumë se 500 raste për 100 banorë (që nuk është rasti aktualisht), ju duhet të kurseni një Karantinë 14 ditore. Nga ana tjetër, nëse shkon te Maderë o Azores, ata gjithashtu do t'ju kërkojnë të plotësoni një pyetësori epidemiologjik.

Vaksinë për covid

Një person merr vaksinën Covid

Testet e kovidit të kërkuara nga vendet jashtë Bashkimit Evropian

Ne gjejmë një larmi më të madhe të kërkesave në kombet që nuk i përkasin hapësirës së përbashkët evropiane. Në disa vende nuk kërkohet provë, por ne do t'i lëmë ato mënjanë. Le të shohim se cilat kërkojnë një lloj kërkese.

Angli

Ne fillojmë me shtetin që sapo është larguar nga Bashkimi Evropian dhe ka një nga nivelet më të larta të vaksinimit në botë. Mund ta vizitoni nëse dëshironi, por do të duhet të plotësoni një forma e vendndodhjes së pasagjerëve me mbërritjen tuaj. Përveç kësaj, në varësi të momentit epidemiologjik në të cilin ndodhet, mund t'ju duhet të bëni një Karantinë 10 ditore.

Rusi

Edhe në këtë vend vaksinimi ka avancuar shumë. Megjithatë, nuk lejon hyrjen e udhëtarëve nga Spanja. Nga ana tjetër, nëse arrini nga një vend tjetër, do të jeni në gjendje të hyni në vend, por do të duhet të paraqisni një PCR negativ të bërë 72 orë para mbërritjes tuaj ose në një datë më afër tij.

Zvicra, një tjetër nga më kërkuesit për sa i përket testeve Covid të kërkuara nga vendet

Vendi zviceran është në zemër të Kontinentit të Vjetër dhe, megjithëse nuk i përket Bashkimit Evropian, është pjesë e Zonës Shengen. Kjo marrëveshje eliminoi kufijtë e saj të jashtëm, megjithatë, aktualisht, Zvicra është shumë kufizuese për sa i përket pritjes së udhëtarëve.

Ju mund të shkoni në të, por duhet të paraqisni një PCR negativ të kryer 72 orë para mbërritjes. Pasi të keni arritur atje, do të duhet të bëni një Karantinë 10 ditore Kjo mund të reduktohet në 7 në rast se merrni një PCR tjetër. Gjithashtu, duhet të plotësoni një karta e gjurmimit të kontaktit.

Kinë

Vendi nga i cili u shfaq pandemia është gjithashtu tani shumë kufizues për sa i përket pranimit të vizitorëve. Nëse dëshironi të udhëtoni në Kinë, do t'ju duhet të paraqisni një PCR dhe një IGM (zbulimi i imunoglobulinës) negative bërë 48 orë para mbërritjes tuaj. Përveç kësaj, ato duhet të jenë kryer nga një laborator i vendosur në whitelist siguruar nga ambasada e vendit.

Vetëm këtë, ai do të duhet t'ju japë një tarjeta dhe kur të arrini në Kinë, do të duhet përsëris PCR dhe plotësoni një forma shëndetësore. Në rast se e para është pozitive, ju do të jeni të detyruar të kaloni a Karantinë 14 ditore.

Një provë Covid-19

Testi Covid-19

Shtetet e Bashkuara

Vendi i Amerikës së Veriut ndalon hyrjen në territorin e tij për udhëtarët që kanë kaluar 14 ditët para mbërritjes tuaj në Spanjë. Nëse po udhëtoni nga një komb tjetër, do të duhet të mbuloni një formularin e informacionit dhe gjithashtu a deklaratë shëndetësore para se të nisej. Përveç kësaj, secili shtet ka kufizimet e veta.

Marok

Fqinji ynë në jug ka pezulluar fluturimet nga Spanja. Në rast se mbërrini nga një vend tjetër, do të duhet të paraqisni një PCR negativ të bërë deri në 72 orë para udhëtimit. Përveç kësaj, duhet të jetë e shkruar në frëngjisht, anglisht ose arabisht. Më në fund, kur të mbërrini, ata do t'ju kërkojnë tuajin karta shëndetësore e pasagjerëve.

Australi

Megjithëse është në antipodet tona, ju mund të keni nevojë ose dëshironi të udhëtoni në Australi. Në atë rast, ne do t'ju tregojmë se nuk është i autorizuar nga Spanja. Nëse largoheni nga një komb tjetër, ata do t'ju kërkojnë një deklarata e udhëtimit dhe mund të detyrohesh të kalosh një Karantinë 14 ditore.

Brasil

Pavarësisht se është një nga vendet më të goditur nga pandemia, Brazili ju lejon të udhëtoni nga Spanja. Sidoqoftë, duhet të paraqisni një PCR negativ të kryer deri në 72 orë para udhëtimit tuaj dhe të plotësoni një forma shëndetësore.

Meksikë

Nëse flasim për testet e nevojshme Covid nga vendet, Meksika është një nga më pak kërkueset. Për të udhëtuar atje, do të duhet të mbuloni vetëm telefonatën Pyetësori i identifikimit të faktorit të rrezikut në udhëtarët pas mbërritjes tuaj.

Kubë

Kombi Karaibe, kaq historikisht i lidhur me Spanjën, ju lejon të hyni nëse vini nga vendi ynë. Sidoqoftë, është mjaft kërkuese për sa i përket kërkesave. Ju do të duhet të paraqisni një PCR të bërë 72 orë para se të udhëtoni.

Me të mbërritur, duhet të plotësoni një deklarimi i shëndetit dhe është e mundur që ata do të të bëjnë ty nje PCR tjeter. Përveç kësaj, ju keni një detyrim për të paguar një shqetësim 30 dollarë amerikanë dhe, në rast se PCR-ja e fundit e cituar është pozitive, ju do të detyroheni t'i përmbaheni izolim.

Argjentinë

Edhe ky vend është goditur keq nga pandemia. Në fakt, për momentin udhëtimi nga Spanja është i ndaluar. Nëse e bëni nga një vend tjetër, do të duhet të paraqisni PCR negativ me deri në 72 orë të vjetra dhe të nënshkruani një deklarata shëndetësore. Më në fund, ju duhet të kontribuoni dëshmi se keni sigurim që mbulon shpenzimet e mundshme shëndetësore të shkaktuara nga Covid në rast se zhvilloni sëmundjen.

Qendra Covid-19

Qendra e zbulimit Covid-19 në Zelandën e Re

Japoni

Ishte një nga kombet e para, pas Kinës, që u prek nga pandemia. Ndoshta kjo është arsyeja pse është shumë e rreptë kur pranoni udhëtar nga vende të tjera. Në rastin e atyre nga Spanja, ata nuk lejojnë hyrjen nëse kanë kaluar 14 ditët e fundit në vendin tonë.

Indi

Fluturimet nga Spanja janë pezulluar, të paktën, deri në 30 prill. Nëse jeni duke udhëtuar nga një vend tjetër, do të duhet të paraqisni PCR negativ në anglisht dhe të bëhet deri në 72 orë para mbërritjes tuaj. Gjithashtu, mund të detyroheni të kurseni Karantinë 14 ditore.

Peru

Gjithashtu vendi Ande ka fluturimet nga Spanja janë të ndaluara, të paktën deri në mes të prillit. Nëse mbërrini nga një vend tjetër, do të duhet të paraqisni një PCR negativ të bërë 72 orë para udhëtimit. Ju gjithashtu do të duhet të ngarkoni një raport negativ dhe të mbulojë një deklarata shëndetësore gjithashtu gjatë 72 orëve para fluturimit tuaj në kjo lidhje.

Si përfundim, ne kemi bërë për ju një përmbledhje të Testet e kovidit të kërkuara nga vendet. Siç mund ta shihni, nëse doni të bëni një udhëtim, do t'ju nënshtrohen shumë kufizimeve. Dhe kjo nuk do të përmirësohet derisa vaksinimi të jetë masiv. Por të paktën mund të vazhdoni të udhëtoni, gjë që nuk është gjë e vogël.

 

Dëshironi të rezervoni një udhëzues?

Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*