10 gunung jangkung luhur di dunya

Urang sadayana terang naon éta Gunung pangluhurna di dunya… Tapi sabaraha urang anu terang mana anu kadua atanapi katilu atanapi gunung kaopat pangluhurna di dunya? Kinérja mangrupikeun sadayana, sahenteuna di dunya ieu materialistis sareng dumasar kana kasuksésan anu kedah urang hirup.

Tapi tangtosna, aya dunya gunung di tukangeun Gunung Everest, gunung paling luhur di dunya, sareng percanten atanapi henteu 10 gunung jangkung luhur di dunya sadayana aya di Asia. Naha urang terang éta?

Gunung Everest

Gunung Everest Jangkungna 8.848 méter sareng aya di Himalaya, di Tibét, daérah otonom Cina. Éropah munggaran anu naék nyaéta Tenzing Norgay sareng Sir Edmund Hillary, dina 1953.

Everest gaduh buku, kumpulan poto, sareng pilem. Sareng ayeuna teu aya kakurangan poto-poto éta anu nyatakeun yén luhur na janten sapertos Mekah. Sareng seueur pisan jalma anu ngantri dugi ka dinya matak pikasieuneun!

Taun demi taun, dina usum pendakian, jalma-jalma datang ti sakumna penjuru dunya anu nyobian ngahiji, sakapeung untung sareng kadang henteu, Base Camp anu luhur. Jalma anu henteu meunang jangkung éta masih kénéh resep naékna hésé ka camp sorangan.

Gunung Karakoram

Gunung ieu éta antara Pakistan sareng Cina sareng ukuran 8.611 méter. Biasana disingkat ku akronim K2 sareng namina dipasihkeun ku notasi anu dianggo ku Great Trigonometric Survey of British India. Dina waktos éta sigana gunung henteu ngagaduhan nami anu pas, janten nami éta tetep.

Seueur anu nyebat gunung ieu «gunung liar» sareng kanyataanna, upami anjeun ningali versi anyar pilem Limit Point (Titik putus), éta bakal katingali dalit pikeun anjeun. Pilem ti taun 90an, dibéntangan ku Keanu Reeves, janten protagonis sababaraha peselancar anu berisiko tapi dina diaransemén peselancar janten pendaki. Sareng aya K2 ngadamel lawangna.

Éta dianggap salaku gunung sesah, sesah naék, langkung seueur tibatan adi awéwéna. Sigana mah K2 tÉta ngagaduhan tingkat kematian kadua dina hal pendakian diantara sadaya gunung anu jangkungna sakitar 800 meter. 77 maotna diitung dina total 300 suksés naék ka luhur.

Hiji deui inpormasi: puncak henteu pernah ngahontal dina usum salju dugi ka 2020.

kangchenjunga

Gunung ieu aya di jero Himalaya, antara Nepal sareng India, sareng jangkungna 8.586 méter. Tilu puncak na aya dina wates antara dua nagara sareng dua anu sanésna aya dina Distrik Taplejung, di Nepal.

ieu éta gunung paling luhur di dunya dugi ka 1852 sareng sanés kusabab ayana atanapi jangkungna Everest henteu dipikaterang, tapi kusabab itunganna parantos lepat. Saatos studi anyar kauninga yén, kanyataanna, Gunung Kangchenjunga sanés anu pangluhurna di dunya ... upami sanés anu katilu!

Lhotse

Ogé di Himalayass, antara Nepal sareng Tibet. Éta ngagaduhan 8.516 métersy memang gunung anu kawéntar pisan kusabab éta caket pisan ka gunung everest. Jalur ka luhur Lhotse sami sareng anu naek Everest, ti Everest Base Camp, dugi ka nembus Camp 3, teras angkat ka Reiss Koridor ti Lhotse Face, ti tempat puncak ngahontal.

Urang tiasa nyarios yén Lhotse sapertos anu lanceukna Everest. Kirang pikaresepeun sareng ku sabab éta sok aya kirang langkung jalma- Puncak utami na mimiti ngahontal di 1956, sedengkeun anu dikenal salaku Lhotse Middle tetep langkung lami, puluhan taun, teu digali. Antukna, éta ngahontal puncakna di 2011, ku ékspédisi Rusia.

Tulisan

Gunung ieu aya di Himalaya antara Nepal sareng Tibet, sareng 8.485 méter. Mangrupikeun gunung katilu anu ngaleuwihan 8000 méter di massal Everest, di Nepal. Éppedisi Perancis ngahontal puncakna di 1955 pikeun kahiji kalina.

Éta rada penting sabab sajumlah 10 penjelajah bangun di ditu, nalika anu biasa dina waktos éta nyaéta hiji atanapi dua tina sakumna kelompok éta anu untung.

Cho oyu

Éta di Himlaayas, antara Nepal sareng Tibet, sareng 8.188 méter. Éta nempatan posisi nomer genep diantara gunung-gunung pangluhurna di dunya sareng anu kaopat dina kelompok pilihan gunung 8 rébu méter.

Éta gunung anu "saé", sanaos sanaos jangkung na éta mangrupikeun salah sahiji anu paling gampang naék. Kunaon Kusabab lampingna hipu sareng naék sakedik. Salaku tambahan, éta caket kana Nang La Pass, sababaraha kilométer ti rute perdagangan populér ieu antara Tibet sareng Khumbu Sherpas.

Dhaulagiri

Gunung ieu aya di Nepal sareng 8.167 méter. Éta katingalina saderhana pisan sareng mimiti muncak kaping 13 Méi 1960. Éta populér pisan di Sirkuit Annapurna sabab katingalina sampurna.

Sirkuit Annapurna nyaéta, upami anjeun resep trekking, hal anu paling saé anjeun tiasa laksanakeun. Mangrupikeun rute anu saé di Himalaya anu ngalangkungan 145 kilométer pemandangan gunung. Meuntas pas Thorong-La, jangkungna 5.416 méter, lolos anu paling luhur di dunya, anjeun lebet ka Kali Gandaki Canyon, anu paling jero di dunya, tilu kali langkung jero tibatan Grand Canyon ...

Pokokna, gunung diasingkeun, dipisahkeun ti dunya sanésna ku anu sami ngarai, janten kartu pos bahkan langkung héran sareng luar biasa.

Manaslu

Gunung Éta di Nepal sareng jangkungna 8.163 méter jangkungna. Nami na asalna tina basa Sansekerta «manasa«, Anu hartosna jiwa atanapi akal. Toshio Imanishi sareng Gyalzen Norbu mimiti nyobian ngahontal puncak dina 9 Méi 1965, dina ékspédisi Jepang.

Kekerasanana sanés tanpa kontropérsi. Sigana mah masarakat satempat ngingetkeun anggota ékspédisi ulah nepi ka puncak sagala rupa, kusabab usaha-usaha samemehna ngaambek déwa sareng ngahasilkeun longsoran anu maéhan 18 urang ...

Éppedisi nyumbangkeun artos kanggo ngawangun deui biara hancur, tapi tetep teu tuah na puncak éta ngan ukur ngahontal ékspédisi Jepang anyar tapi di 1971.

Nanga Parbat

Gunung anu luhur ieu Éta aya di Pakistan sareng nyaéta 8.126 méter. Éta aya di jero Kacamatan Diamer, di Daérah Gilgit Baltisan, beulah kulon Himalaya. Nami na ogé asalna tina basa Sansekerta sareng hartosna "gunung taranjang."

Ieu mangrupakeun gunung luhur, dikurilingan ku lebak héjos dimana-mana. Rupal Rupina geulis, jangkungna 4.600 méter tina dasar na.

Annapurna II

Gunung ieu aya di Nepal sareng 8.091 méter. Éta mangrupikeun gunung anu paling dikenal di dunya sareng éta pasti kusabab sirkuit trekking anu urang kantos nyarioskeun sateuacanna. Éta tiasa dina posisi 10 tapi hanjakalna ngagaduhan tingkat kematian paling luhur diantara pendaki dina sadaya daptar yén urang ngan didaptarkeun.

32% usaha pikeun ngahontal tungtung luhur dina maotna. Sirkuit anu dilakukeun nyaéta ngurilingan gunung sareng nyayogikeun pandangan ti Dhaulagiri dugi ka jalan gunung Annapurna Massif. Aya ruteu ka Annapurna Sanctuary, anu teu langkung ti Base Camp, pikeun nuluykeun naék puncak na, anu kawéntar pisan.

Sajauh ieu kami sumping sareng 10 gunung paling luhur di dunya. Naha anjeun terang naon nomer 11? Gasherbrum Gunung I, dina wates antara Cina sareng Pakistan, kalayan 8.080 méter.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)