12 tujuan anu kedah dihindari di 2018 numutkeun CNN

CNN nembé nerbitkeun daptar 12 tujuan anu kedah dihindari wisatawan nalika liburan di 2018. Sanaos data anu saé anu didaptarkeun Barcelona di 2016 salaku kota wisata hatur nuhun kana 34 juta pangunjung anu ngagaduhan taun éta, héran katingali dina daptar sareng situs sanés sapertos Taj Mahal, Kapuloan Galapagos atanapi Venice. Naon anu nyababkeun CNN henteu nyarankeun ka tempat ieu?

Barcelona

Portal berita Amérika nyatakeun yén seueur teuing sabab utama pikeun henteu nganjang ka Barcelona di 2018, sabab éta ngagaduhan pangaruh anu parah pikeun kota sareng pendudukna.

Aranjeunna ogé nunjuk kana fobia wisata anu parantos dikaluarkeun di Barcelona diantara sababaraha warga anu nunjukkeun rasa henteu sugema aranjeunna kana pariwisata masal ngalangkungan corétan sareng demonstrasi. Kanyataanna, aranjeunna ngingetkeun yén anu protés angkat ka pantai Barcelonaoneta Agustus kamari pikeun nyalahkeun tingkah laku turis anu teu sopan.

Kitu ogé, CNN nunjukkeun kumaha protés Barcelona parantos ningkat dina kanaékan harga nyéwa apartemen kusabab jasa sapertos Airbnb, anu nyababkeun hésé pikeun sababaraha urang mendakan tempat cicing sareng anu sanés maksa aranjeunna ninggalkeun bumi kusabab di harga anu luhur pisan. Aranjeunna ogé nyebatkeun kumaha Déwan Kota nyobian ngungkulan masalah ku ngalaksanakeun undang-undang anu ngabatesan jumlah tempat wisata.

Salaku alternatip pikeun rame teuing Barcelona, ​​aranjeunna ngajukeun pikeun nganjang ka Valencia di 2018 sabab éta kota anu tawaran gastronomis sareng budaya na tiasa bersaing sareng ibukota Catalan tapi ngagaduhan istirahat "kirang hectic".

Venice

Venice

Rame teuing ogé alesan naha CNN ngasupkeun Venice dina daptar ieu. Unggal taun sakitar 40 juta jalma ngadatangan kota. Aliran sengit anu dipikahayang ku seueur urang Venétia bakal ngagaduhan akibat négatip dina monumén lambang kota sapertos, sapertos, St Mark's Square.

Nyatana, sababaraha bulan ka pengker pamaréntah lokal mutuskeun pikeun nyoko kana aksés ka alun-alun anu saé ieu di 2018 ngalangkungan lampu-lampu lalu lintas anu ngendalikeun jalan asup ka tempat éta sareng ngawangun jam kunjungan anu diperyogikeun pikeun mesen. kalayan sateuacanna.

Peraturan anyar ieu bakal ngalengkepan pajak wisata anu dilarapkeun pikeun nganjang ka Venice sareng anu bénten-bénten gumantung kana usumna, daérah tempat ayana hotél sareng kategori na. Salaku conto, di pulau Venice, 1 euro per bintang per wengi ditagih dina usum luhur.

Draf peraturan anyar sumping saatos Unesco nyaring alarm ngeunaan burukna Venice, anu ngagaduhan gelar Situs Warisan Dunya ti saprak 1987.

Dubrovnik

Salaku hasil tina ledakan pengunjung anu dialaman ku kota Kroasia kusabab séri 'Game of Thrones', pejabat lokal kedah ngadamel kuota kunjungan sapopoé pikeun ngirangan padumukan kumargi, dina bulan Agustus 2016, Dubrovnik nampi 10.388 wisatawan dina ngan hiji dinten, anu négatip mangaruhan warga anu cicing di lingkungan pinding anu terkenal sareng monumen. Nyatana, kota ngawatesan jumlah jalma anu tiasa skala témbok abad ka-4.000 unggal dintenna janten XNUMX.

Deui, rame teuing sababna CNN henteu nyarankeun nganjang ka Dubrovnik di 2018. Sabalikna éta ngajukeun Cavtat, kota anu indah di basisir Adriatik anu ngagaduhan pantai hébat kabur dina balaréa.

Machu Picchu

Machu Picchu

Kalayan 1,4 juta kunjungan salami 2016 sareng rata-rata 5.000 jalma sapoé, Machu Picchu badé maot kasuksésan, hal anu parantos dikumandangkeun ku CNN. Nyandak data ieu, Unesco ngempelkeun bénténg lami dina daptar Situs Arkéologis dina bahaya kusabab seueur teuing wisatawan sareng, pikeun nyingkahan kejahatan anu langkung ageung, pamaréntah Peruvian kedah nyandak tindakan pikeun nangtayungan éta.

Sababaraha diantarana kedah netepkeun dua pergeseran per dinten pikeun ngaksés Machu Picchu sareng ngalaksanakeunana ku pituduh dina kelompok lima belas urang sapanjang rute anu ditandaan. Salaku tambahan, anjeun ngan ukur tiasa cicing di bénténg pikeun waktos anu terbatas kalayan ngagaleuh tikét. Parobihan anu luar biasa ngémutan yén dugi ka ayeuna saha waé tiasa bebas ngorondang reruntuhan sareng tetep salami anu dipikahoyong.

Pantai Galapagos

Kapuloan Galapagos

Sapertos naon anu kajantenan Machu Picchu, Kapuloan Galapagos ogé kalebet kana daptar Warisan dina Bahaya kusabab seueur teuing sareng kurangna tindakan konkrit pikeun ngendalikeunana pikeun waktos.

Dina raraga ngalestarikeun salah sahiji habitat alam anu paling indah di dunya, pamaréntah Ékuador nyatujuan sababaraha larangan sapertos: nampilkeun tikét pesawat balik, ngagaduhan reservasi hotél atanapi surat undangan ti warga satempat ogé kontrol lalu lintas kartu .

Kapuloan Galapagos mangrupikeun tempat sanés anu CNN henteu mamatahan bade di taun 2018 sareng nyalonkeun Kapuloan Ballestas di Peru, di basisir Pasipik, dimana anjeun ogé tiasa ngaraosan bentang anu indah sareng fauna asli.

Antartika, Cinque Terre (Italia), Everest (Nepal), Taj Mahal (India), Bhutan, Santorini (Yunani) atanapi Pulo Skye (Skotlandia), Aranjeunna ngalengkepan daptar anu ditawarkeun ku CNN ogé ngiringan alesan lingkungan atanapi seueur teuing.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)