5 tempat penting pikeun didatangan di Jamaika

Nganjang ka Jamaika badé petualangan hébat. Ngalangkungan kilométer na di basisir parawan, curug na anu jernih, terumbu karang na anu indah, perkebunan kopi sareng tebu na sareng warisan reggae, Pulo Karibia kaget para pengunjung ku seueur harta karun anu disumputkeun Panggihan aranjeunna janten ngan ukur waktos. jeung kahayang. Salajengna urang bakal didatangan 5 kota anu bénten pisan di Jamaika anu pantes didatangan.

Kingston

Devon House Jamaika

Hésé ngajelaskeun kumaha ibukota Jamaika, janten anu pangsaéna pikeun ditepungan langsung. Didirikeun taun 1692 saatos karuksakan Port Royal ku gempa bumi sareng ayeuna janten tempat pamaréntahan Jamaika sareng ibukota ékonomi Pulo Jawa. Nanging, tina sudut pandang wisata ogé pikaresepeun pisan kusabab lega budaya, atikan sareng luang na nawiskeun. Barina ogé, langkung seueur musium, acara sareng réstoran konsentrasi di dieu tibatan di sudut sanés pulau.

Anjeun tiasa ngalakukeun éta sadayana di Kingston. Ti wisata di agam bersejarah sapertos Devon House sareng nganjang ka Galeri Nasional kalayan seni lokal anu pangsaéna dugi ka ngiringan pagelaran di Little Theatre atanapi ngajajah kebon botani pangageungna di Karibia (Hope Gardens, Coconut Museum atanapi Sunken Gardens) sareng Blue anu saé Pagunungan.

Tapi urang henteu tiasa mopohokeun yén reggae lahir di ghetto Trenchtown, di Kingston, janten Museum Bob Marley, mitos universal irama Jamaika ieu, kedahna. Naha anjeun terang yén éta mangrupikeun situs anu paling sering dikunjungi di Jamaika?

Dalapan walungan

Kota Jamaika kalér ieu mangrupikeun impian pikeun anu balanja. Di dieu anu ngumbara bakal mendakan ti pusat balanja mewah ka toko tradisional dimana aranjeunna tiasa mendakan souvenir anu matak.

Nanging, éta ogé mangrupikeun surga pikeun aranjeunna anu resep ngalakukeun ékopisisi nalika liburan. Di daérah Jamaika ieu, alam pikaresepeun sareng murni. Cai mibanda curug anu spektakuler sapertos Dunn's Walungan Niagara anu ngabentuk kolam renang lembut di antara batu sareng ngajak anjeun ngalelep. Kami ogé mendakan taman dimana kaéndahan alam ngahontal kaindahan maksimum na, sapertos Shaw Park atanapi Cobaya Park.

Di Mystic Mountain anjeun bakal mendakan campuran sampurna antara leuweung bucolic sareng petualangan dina jenis taman hiburan sareng alam salaku latar dimana anjeun tiasa mendakan garis pos, angkat korsi sareng sleds pikeun nikmati bentang anu endah sareng pemandangan laut anu luar biasa.

Di Ocho Ríos, kedah-tingali ogé Dolphin Cove, dimana sato ramah ieu sareng anu sanés sapertos mantas sareng hiu cicing. Kunjungan ka rohangan ieu ngamungkinkeun anjeun berinteraksi sareng lumba-lumba sareng mandi sareng aranjeunna. Tanpa diragukeun, pangalaman unik dimana poto sareng video dijamin.

Teluk Montego

Éta mangrupikeun kota anu pangpentingna di Jamaika sareng tempat anu saé pikeun ngamimitian perjalanan di nagara éta kusabab éta tempat anu pasti diserahkeun ka pariwisata, dimana anjeun tiasa mendakan sadayana anu anjeun peryogikeun pikeun nikmati liburan anu teu terlupakan.

Montego Bay mangrupikeun tujuan anu sampurna pikeun jalma anu ngimpi nyéépkeun sababaraha dinten teu tenang dina ngagolér di pantai sareng nginum mojitos. Pantai pasir bodas na nawiskeun jam rélaxasi, sinar panonpoé komo sipat penyembuhan sakumaha pantai Gua Doctor urang cenah tiasa gaduh.

'MoBay' ogé dikenal minangka salah sahiji tempat paling éndah di Jamaika, dimana aya waé hal-hal anu spektakuler sapertos imah bersejarah sareng istana.

Negril

Kota Jamaika Negril mangrupakeun sinonim sareng partying sareng rélaxasi. Éta ngagaduhan sababaraha pantai anu paling indah di dunya sapertos Pantai Negril. Tempat ieu ogé kasohor kahirupan wengi anu sibuk sareng wirahma reggae mangrupikeun tempat anu angger di kota judi.

Sababaraha sorotan anu tiasa ditingali di Negril nyaéta gawir batu karang na, pasar karajinan warna-warni sapanjang Norman Manley Boulevard, Mercusuar Negril sareng Royal Palm Reserve. Éta henteu diragukeun mangrupikeun tujuan anu paling spektakuler, janten tujuan anu pikaresep pikeun seueur Danes ngora kabur tina rutinitas, anu babaturan urang Denmark ti trendhim.

Basisir kidul Jamaika

Gambar | Expedia

Kawéntar pikeun pantai terpencil sareng lanskap anu masih murni, basisir kidul Jamaika mangrupikeun harta karun anu leres. Daérah ieu pinuh ku désa perikanan anu saé sareng arsitéktur Georgian anu rumit anu ngingetkeun urang kumaha kahirupan sapertos di jalan asal Jamaica tina rute perdagangan sareng kebon tua anu parantos dijantenkeun hotél.

Daérah ieu ogé dikenal ku perkebunan tebu anu bersejarah, caket pisan sareng kota palabuan Savanna-La-Mar. Ti dieu, urang tiasa ngajalajah walungan anu tiasa dilayari pangpanjangna di Jamaika, gawir ampir 500 méter sareng curug pangluhurna di Pulo Jawa ogé lahan baseuh anu dijaga ageung dipinuhan ku buaya.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*