7 pantai anu pangsaéna di Itali kidul

Cala Rossa

Nalika cuaca anu saé sumping kami parantos ngaraos siga pantai, sareng kusabab anu di daérah kami parantos dipikaterang, kami hoyong ngimpikeun pantai anu sanés anu ngagaduhan tujuan anu pikaresepeun. Siga teh 7 pantai pangsaéna di kidul Itali. Di Italia moal aya kakurangan pantai anu indah sareng asli, sareng Laut Tengah di tukang sareng cuaca anu pikaresepeun.

Catet pantai ieu, sanaos kami yakin seueur batur. Éta ukur sababaraha keusik anu dipikaterang, tapi basisir Itali sareng pulau-pulau pinuh ku pantai anu matak leungit. Pikeun ayeuna urang bakal ningali rangking tujuh pantai anu urang hoyong didatangan dinten ayeuna pikeun ngaraosan iklim Mediterania.

Scala dei Turchi di Agrigento, Sisilia

Scala dei Turchi

Urang mimitian ku salah sahiji anu pang populerna, dipikaterang ku gawir bodas dipahat ku pasang sareng angin, anu nyiptakeun bentuk anu khas, saolah-olah éta tangga. Nami Anjeun, 'Tangga Kapuloan Turks' Éta asalna tina gawir ieu sareng yén ieu mangrupikeun tempat panyumputan pikeun bajak laut Turki abad ka tukang. Éta di basisir Realmonte, propinsi Agrigento. Cai mibanda keusik anu alus sareng cai bening pikeun mandi, sareng batu kapur sedekan tina gawir ngajantenkeun aranjeunna ngagaduhan warna bodas anu saé sapertos kontras sareng laut. Ayeuna bajak laut henteu deui ngungsi di dinya, tapi pastina pantes nyéépkeun waktos nyumput di pantai ieu, ngagoler dina batu atanapi keusik.

Marina Piccola di Capri

Marina Piccola

Nalika urang nyarioskeun ngeunaan Capri urang émut yén pulau ieu mangrupikeun panyumputan Pablo Neruda, tapi ogé ti anu hébat Bentang Hollywood ti taun 50an, Anu mendakan surga anu sampurna di pulau leutik ieu. Janten kami moal sono di jajaran kami pantai anu aya di pulau anu saé ieu, tempat perlindungan anti-paparazzi pikeun selebriti ti jaman anu sanés. Dinten ayeuna masih tempat anu bergengsi, sanaos henteu langkung ti puluhan taun ka pengker, tapi masih némbalan pesona anu sami. Marina Piccola aya di daérah Campania. Teluk leutik dijagaan ku témbok batu sareng pandangan gawir anu aya di payuneun basisir. Aya sababaraha cara pikeun dugi ka dinya, tapi anu pang populerna sareng anu asli nyaéta ngalangkungan Krupp, jalur anu ngagulung.

Marina dell'Isola di Tropea, Calabria

Pulo Marina

La Marina dell'Isola menonjol pikeun formasi batu na sareng janten pantai kota tapi impian. Di propinsi Vibo Valentia, di Tropea, Calabria, mangrupikeun pantai anu saé ieu, ayana di antara 'Isola Bella' sareng 'Playa de la Rotonda'. Éta nangtung pikeun batu ageung anu juts kana laut sareng misahkeun pantai, dimana garéja Santa María de la Isla, tempat suci Benediktin lami. Dina waktos anu sami urang terasrasakeun pantai anu éndah, urang tiasa ngaraosan kota Tropea, anu imahna teu katingali gawir, sareng dimana urang tiasa ningali katedral na asalna Romanesque.

Spiaggia dei Conigli di Lampedusa, Sisilia

Spiaggia dei Conigli

Ieu mangrupikeun 'Pantai Kelenci' upami urang tarjamahkeun namina, di Lampedusa. Éta ngagaduhan nami ka pulau alit di payuneunnana, Isola dei Conigli, sareng dianggap salah sahiji pantai anu paling indah di dunya. Sareng pastina éta pasti sabab éta tempat parawan kaéndahan hébat, kalayan cai beningna kristal. Kudu disebatkeun yén dugi ka dinya anjeun kedah jalan-jalan bari sareng nalika usum panas biasana biasana rame. Dina akhir usum panas urang bahkan tiasa ningali kuya di daérah upami urang untung.

Cala Rossa di pulau Favignana, Sisilia

Cala Rossa

Cala Rossa ieu kagolong kana cagar alam Kapuloan Aegades, di Pulo Favignana. Tempat dimana ékstraksi quarry kantos dilaksanakeun, sareng anu ayeuna janten daerah wisata pisan. Ayeuna éta menonjol pikeun perairan cai na anu luar biasa, kalayan nada pirus sareng biru di daérah ageung pikeun mandi atanapi snorkeling. Bentang alam di sakurilingna dimana anjeun tiasa jalan-jalan sareng formasi batu ngalengkepan tawaran pantai anu pikaresepeun sareng éndah ieu.

Baia delle Zagare di Gargano, Puglia

Baia della Zagaro

Lokasina di Taman Nasional Gargano anjeun bakal mendakan ieu teluk. Di teluk ieu, sababaraha hal menonjol, sareng éta mangrupikeun tempat alam anu rada saé sareng katingali liar, anu kitu, parantos langkung turis tibatan jaman baheula, sareng ngagaduhan payung di pantai sareng sababaraha jasa. Éta menonjol pikeun bau kembang jeruk sareng ogé formasi batuan di tengah laut, anu parantos kabentuk ku erosi cai sareng hawa, hal anu ngingetkeun urang ngeunaan pantai sapertos Las Catedrales di Lugo, Spanyol.

Cala Spinosa di Santa Teresa Gallura, Sardinia

Cala Spinosa

Di kota Kepala Capo anjeun bakal mendakan Cala Spinosa, pantai anu kahontal ku jalur anu rada lungkawing. Hal anu saé ngeunaan cove leutik ieu nyaéta yén henteu sadayana anu kersa usaha pikeun ngahontal éta, tapi pastina pantes pikeun nikmati cai anu jelas.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)