Adat Maroko

Pasar Maroko

Kami parantos nguping seueur perkawis Maroko, nagara Afrika anu caket pisan sareng Spanyol. Tapi aranjeunna henteu sering nyarios ka kami hal-hal anu positip ngeunaan anjeunna, tapi hal-hal anu négatip ngeunaan jalma-jalma anu nyebrang kolam pikeun milarian kahirupan anu langkung saé di Éropa. Sanaos leres yén ieu nagara anu masih berkembang, kanyataanna nyaéta, sapertos sadaya tempat, éta ogé ngagaduhan "rupa" anu marahmay.

Sareng ieu mangrupikeun "rupa" anu badé kuring bahas dina tulisan ieu. Nya, aya seueur anu tiasa ditingali sareng seueur anu tiasa diikmati di dieu, di juru alit di belah kulon kalér buana Afrika. Diajar ngeunaan adat istiadat Maroko.

Maroko mangrupikeun nagara anu ngagaduhan pangaruh, tangtosna Afrika, tapi ogé Arab sareng Mediterania. Éta ngagaduhan seueur tradisi sareng adat istiadat anu kedah dipikaterang sahingga urang tiasa nyéépkeun pakansi impian di tempat ieu. Sareng ieu mangrupikeun hal-hal ieu:

Konsumsi téh

Teh Maroko

Mangrupikeun salah sahiji adat istiadat anu paling jero. Kusabab éta pisan, panas pisan di Afrika, Maroko sok ngéngingkeun téh iraha waé. Ieu mangrupikeun inuman anu aranjeunna tiasa bagikeun ka tamu, tamu atanapi sareng pangunjung toko. Éta ogé a tanda silaturahmi, salah sahiji seueur 😉. Di Maroko sémah bakal teras-terasan ditampi, sanaos jalma anu bieu kenal, kadang-kadang ogé diajak dahar.

Agama, islam

Masjid Hassan

Di Maroko agama anu paling penting nyaéta Islam. Aranjeunna nyembah déwa, Allah, sareng nyembah anjeunna unggal dinten. Nyatana aranjeunna ngadoa kali 5 paling énggal:

  • Subuh: matahari terbit sateuacan matahari terbit.
  • Zuhur: puncak
  • Ashar: tengah sore sateuacan magrib.
  • Magrib: janten wengi.
  • Isha: wengi.

Sumebar di sapanjang daérah aya seueur masjid, sapertos Masjid Agadir, anu pangageungna diantarana. Anu ieu ngagaduhan menara tinggi, sababaraha panto anu indah pisan sareng tembokna dina témbok…, tapi hanjakalna, lebetna dilarang pikeun "kafir". Upami anjeun henteu Islam anjeun ngan ukur tiasa lebet ka Masjid Hassan II di Casablanca, anu pangageungna katilu di dunya. Éta diwangun tina marmer digosok, sareng ngagaduhan mosaik anu saé pisan. Menara luhur jangkungna 200 méter, sahingga janten anu jangkung di dunya.

Kontak manusa di tempat umum, dilarang

Urang Kulon seueur silih rangkul nalika aranjeunna masihan kami berita anu hébat, bahkan di tengah jalan. Ieu di Maroko dilarang. Ukur lalaki anu tiasa sasarengan. Pikeun aranjeunna, éta mangrupikeun tanda silaturahmi. Paparan kaasih umum antara lalaki sareng awéwé muslim ogé henteu kénging.

Seni tawar-hawar

Haggling di Maroko

Naha anjeun tiasa ngabayangkeun badé balanja di toko mana waé di jalan anjeun sareng mimiti ngacapruk? Paling dipikaresep éta moal cocog sareng anu ngajual pisan, tapi di Maroko béda-béda: upami nasabah henteu nawar, maka anu ngajualna panginten janten ngalanggar. Salaku tambahan, umum yén produk henteu gaduh harga anu ditandaan, sahingga masarakat mimiti tawar-hawar.

Dina budaya Arab mangrupikeun kalakuan sosial anu umum pisan; nyatana, éta henteu katingali ku panon anu saé yén harga anu ngajualna ditampi langsung tina bat, dugi ka anu ngajualna tiasa ngambek. Biasana nyaéta ngajukeun harga anu langkung handap sareng tina basa éta satuju kana harga anu langkung saimbang anu nguntungkeun kadua pihak.

Konsumsi inuman alkohol

Di sababaraha réstoran di nagara éta konsumsi alkohol diijinkeun sareng inuman alkohol disajikeun. Nanging, éta sanés aturan umum sareng anu nganjang kedah ngartos aspek ieu. Réstoran henteu wajib ngajual alkohol sareng raos pisan pikeun ngonsumsi éta di jalan umum atanapi jalan di jalan-jalan sareng sababaraha inuman tambahan. Hormat penting pisan pikeun ngaraosan tetep anjeun di Maroko.

Kulawarga anu pangpentingna

Kulawarga Maroko

Upami aya hiji hal anu parantos turun-tumurun, éta téh awéwé kedah sumping ka parawan nikah. Maka, hubungan pra-perkawinan dilarang. Nikah wajib, sareng sadaya pasangan kedah nikah upami aranjeunna henteu hoyong dipikasieun ku masarakat.

Sajaba ti éta, kulawarga nyaéta sagrada pikeun Maroko, éta manula, sareng khususna sepuh, anu ngagaduhan kecap pamungkas nalika kaputusan penting dilakukeun.

Éta henteu sopan pikeun nyésakeun tuangeun kana piring anjeun

Aya seueur pisan tuangeun, janten upami tuangeun disimpen dina piring, teu aya kajadian. Éta mangrupikeun hal anu sering pisan kajadian di nagara ieu. Ku jalan kitu, anjeun kedah terang yén lamun tuang nganggo panangan kénca sanés dina raos anu saé pisan, kumargi aranjeunna nganggap éta kalakuan najis, sabab sacara tradisional aranjeunna nganggo panangan éta pikeun ngabersihkeun auratna. Masih, anjeun teu kedah hariwang, sabab anjeun ngan ukur kedah ngajauhan panggunaan éta upami anjeun tuang tanpa cutlery.

Naha anjeun terang salah sahiji adat Maroko ieu? Naha anjeun terang batur?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

7 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   Andrea cenahna

    éta nagara anu narik pisan !! Abdi hoyong tiasa angkat dinten ...
    Kaca anu saé pisan.

  2.   Carmen cenahna

    Saur kuring mah budaya Maroko éndah pisan

  3.   vir cenahna

    Maroko mangrupikeun impian, pikeun nganjang ka dinya kuring parantos ngalaksanakeunana dina tilu waktos, jalma anu ngabantosanna béda-béda, sanaos seueur picaresque, éta ogé henteu mahal, tapi ..... Hirup atanapi nyarios aranjeunna masih sami sareng anu aranjeunna bieu mekar. sanaos sadayana ... Abdi bogoh Maroko.

  4.   khaoula khaoula cenahna

    Abdi resep, éta nagara anu pinuh ku budaya sareng kuring resep

  5.   henteu aya namina cenahna

    Halaman ieu saé pisan mangpaat pikeun kuring yén bapak terang adat Maroko

  6.   Mary cenahna

    Kuring ngadorong sadayana pikeun masihan koméntar ngeunaan Maroko sareng masarakatna, ngarambat sahenteuna sakali dina kahirupan anjeun di dinya. Kuring nikah ka Maroko sareng kami gaduh mojang anu saé, kuring parantos iinditan ka Maroko salami 7 taun sareng kuring sapinuhna kalebetkeun sareng kulawarga politik kuring, aranjeunna saé. Upami urang hoyong hormat, hayu urang ngahargaan diri urang ogé. Perkara 4 pamajikan palsu…. sapertos seueur pisan kekejeman anu kuring baca sareng kupingkeun. Entong percanten sadaya anu anjeun nguping upami sanés anu anjeun tingali, kuring masih henteu terang saha waé lalaki sareng 4 awéwé, sareng kuring gaduh seueur kulawarga di dinya kusabab salaki kuring….

    1.    Lilliam de Jesus Sanchez cenahna

      Héi Maria, kuring pendak sareng Maroko sareng kuring hoyong terang langkung seueur ngeunaan adat istiadatna, hatur nuhun