Adat istiadat Bolivia

Upami anjeun henteu terang Amérika Kidul, anjeun panginten henteu terang naon Bolivia Mangrupikeun nagara anu langkung seueur sareng ku sabab éta teu tiasa disebatkeun yén tradisi sareng adat istiadatna homogén. Aranjeunna, kanyataanna, rupa-rupa salaku étnis anu ngawangun nagara Amérika anu beunghar ieu.

Panci lebur kelompok-kelompok sosial di Bolivia mangrupikeun asal usulna di bumi ieu tapi ogé dina warisan kolonial Spanyol, janten di dieu sakedik sadayana digabungkeun nawiskeun ka pengunjung pelangi budaya endah pisan. Hayu urang teras terang sababaraha adat istiadat Bolivia.

Bolivia

Éta aya di Amérika Kidul sareng nami resmi na ayeuna Kaayaan Plurinasional Bolivia, ngagariskeun justru rupa-rupa kelompok étnis anu ngalangkunganana. Éta ngagaduhan dua kota anu penting pisan, gula (modal sajarah sareng konstitusional), sareng La Paz (korsi pamaréntahan), sareng sababaraha basa resmi, Quechua, Spanyol, Aymara, Guaraní, diantara 33 basa anu sanés.

Éta dicicingan ku sakitar 10 juta urang sareng jaman baheula, pewaris budaya Tiwanaku, Moxeña atanapi Inca, salaku conto, ku nyebrang sareng Spanyol ngahasilkeun hiji anu narik miscegenation budaya.

Adat istiadat Bolivia

Jalma-jalma Bolivia aya dina garis umum marahmay pisan sareng hubungan kulawarga anu caket pisan. Sanaos agama Katolik ngagaduhan akar anu kuat, masih umum pikeun pasangan hirup babarengan sateuacan nikah. Sababaraha adat istiadat Kristen dijaga sareng janten alesan pikeun kumpul sareng pésta sareng tuangeun sareng inuman, sapertos kawinan, baptisan atanapi panguburan.

Jelas adat istiadat béda-béda numutkeun daérah nagara sareng numutkeun kelas sosial, sapertos dimana-mana. Kedah diémutan yén urang Spanyol konsentrasi kana garapan ranjau tina Oruro sareng Potosí, janten anu kalér, kidul sareng wétan ampir ditingalkeun, janten di bagian-bagian nagara ieu aya deui tradisi adat sareng kirang asal Éropa. Margi, ideu anu parantos diémutan yén hiji ngeunaan adat istiadat Bolivia aya hubunganana sareng kahirupan di Andes, tapi dina kanyataanna aya deui seueur.

Salah sahiji hal anu kuring paling resep ngalakukeun nalika kuring ngumbara nyaéta nyobian dahareun lokal, janten naon katuangan khas anu aya di Bolivia? Sacara prinsip, perlu dicarioskeun yén aya bahan khas daérah anu teras-terasan di nagara-nagara tatangga: kentangcontona dina Papa. Ubi ieu populér di sapanjang dataran luhur sareng nalika dehidrasi aranjeunna dipikaterang ku nami chuño. nu jagong Éta ogé klasik sanaos hilap ngeunaan anu anjeun terang kusabab aya seueur rupa-rupa di dieu.

Anjeun bakal ningali piring dumasar kana hayam, domba, domba atanapi daging sapi, sangu sareng kavling sup. Resepna beda-beda ti kota ka kota, daérah ka daérah, tapi tetep émut yén éta henteu sadayana kentang sareng jagong sareng aya bubuahan tropis, kacang-kacangan, kécap sareng seueur sayuran oge. Kuring pribadi resep tamales, sareng jagong bodas tumis sareng mentega, cabé, daging cincang sareng bawang, sareng humita di chala, dibungkus dina kulit jagong. Pikaresepeun!

Nyatana, sacara umum, urang tiasa nyarios éta di daerah tropis gastronomi dipangaruhan ku tatangga na Brazil sareng Éropa sareng Asia (Santa Cruz aya di dieu), aya deui piring sareng daging kusabab éta mangrupikeun tempat ternak sapi, sareng di zona Andean gastronomi condong langkung lada.

Aya seueur pasar di kota-kota sareng upami tuang di jalan henteu nyingsieunan anjeun, éta mangrupikeun tempat anu saé pikeun nyobaan rasa lokal. Upami henteu, di kota anjeun tiasa didatangan réstoran sana, tangtosna, éta henteu sami. Upami anjeun lebet Santa Cruz Catet éta Éta tempat anu populér pikeun daging na. Jalma-jalma di dieu resep hawu, janten upami anjeun jalan-jalan, jalan-jalan di sapanjang Equipetrol atanapi jalan Monseñor Rivero kumargi duanana ngandung bar, réstoran sareng cafe. Di La Paz hal anu sami kajadian di zona kidul atanapi di Prado atanapi San Miguel.

Sareng hal ka adat sosial Biasana urang Bolivia istirahat tengah isuk. Éta henteu dugi langkung ti satengah jam sareng éta ngalibatkeun tuang, a salténa, sakumaha aranjeunna nyarios sakitar dieu. Éta nyaéta empanada dieusian daging, endog, zaitun sareng sayuran sababaraha anu indah. Wanci tengah wengi, tong sono ka salteña. Sareng tengah siang, rada ka waktos teaAnjeun ogé bakal ningali yén seueur condong linggih nginum téh atanapi kopi.

Aya seueur warung kopi atanapi kamar téh, utamina di La Paz, Santa Cruz atanapi Cochabamba. Dinner, samentawis éta, disajikeun antara 8 sareng 9. Iklim Bolivia mangrupikeun rupa-rupa sahingga ogé mangaruhan asakan. Di daérah tropis masarakat langkung seueur tuang és krim sareng jus sareng jam 5, sapertos kitu, henteu umum.

Saatos siang siang deui janten kaseueuran toko caket antara 12 sareng 3 siang. Dahar beurang panjang sareng aya pagawé anu balik ka bumi kanggo tuang siang sareng kulawargana, contona, utamina upami jarakna pondok. Ieu umum di réa patempatan di Amérika Latin sareng etiketna ogé sami janten upami anjeun parantos ngumbara ka beulah dunya anjeun moal mendakan hal anu anéh.

Jalma Bolivia bakal langkung sopan sareng ramah sareng anjeun dugi ka anjeunna terang anjeun langkung lami teras etiketna santai. Di dieu anjeun henteu tuang nganggo panangan, kecuali pikeun hal anu biasa didahar sapertos kieu (roti lapis, hamburger), uyahna disalurkeun ku nyandélkeun kana méja (nasib anu goréng diturunkeun tina tangan ka sisi), anu hal sopan nyaéta murag ku kado upami anjeun Aranjeunna ngundang bumi, kembang, coklat, anggur, sareng upami aya murangkalih hal pikeun aranjeunna sareng jinis-jinis detail anu dina waktos ieu urang tingali di seueur nagara.

Tatakrama beda-beda saeutik gumantung kana naha anjeun angkat ka bumi kulawarga atanapi réstoran sareng rerencangan atanapi tuang siang bisnis. Dicarioskeun yén sacara umum masarakat Santa Cruz langkung santai dina masalah ieu tibatan masarakat daérah Andean, salaku conto, tapi éta henteu hartosna anjeun tiasa angkat tuang dina sendal jepit.

tungtungna, Naha aya adat istiadat anu anéh di Bolivia? Sumuhun. Mobil diberkahan, salaku conto. Pendeta Katolik ngaberkahan mobil unggal dinten jam 10 énjing di Copacabana, di sisi Danau Titicaca dina upacara dimana kembang api sareng alkohol henteu kakurangan dina unggal kendaraan. Adat anu sanésna nyaéta maca kabeneran dina daun coca. Teleponna yatari aranjeunna maca nasib ku ngalungkeun daun coca kana hawa sareng nafsirkeun masa depan numutkeun kumaha ragragna.

Naha anjeun badé ka Bolivia dina bulan Nopémber? Teras anjeun tiasa ilubiung dina pésta Sadayana dinten maot. Dina awal bulan éta, urang Aymara di bumi kulon ngahias tangkorak manusa, hoyong pisan jiwa-jiwa anu mayit ngajaga sareng nyageurkeun aranjeunna. Upami tangkorak saderek, langkung saé, sanaos perampokan kuburan sigana janten urutan dinten ...

Dina véna anu sami upami anjeun jalan-jalan ngurilingan populér Pasar Pa dukun La Paz Anjeun bakal ningali llamas orok anu dieusian anu urang mésér kanggo dikubur di bumi énggalna anu nyungkeun kersa Pachamama, Indung Alam.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)