Adat istiadat Chiclayo

Chiclayo

Lokasina di jurusan Lambayeque urang tiasa mendakan kota Chiclayo, daérah basisir anu éndah di beulah kalér bangsa Peruvian, diteangan sareng dipikahoyong pikeun pantai-pantai na anu indah kalayan cuaca anu saé salami seueur sataun. Hal anu saé ngeunaan Chiclayo nyaéta sajaba ti ngagaduhan lingkungan basisir anu saé ieu, éta ogé ngagaduhan tradisi anu khusus anu ngajantenkeun rohangan anu berkesan dina perjalanan kami.

Di sagigireun éta, hayu urang émut yén éta henteu langkung atanapi kirang ti "Modal Persahabatan", nami anu ditampi ku kahadéan pangeusina.

Seueur adat istiadat Chiclayo aya hubunganana sareng sajarah sareng agama na, Janten, gereja-gereja sareng alun-alunna anu parantos dianggo ti saprak abad ka-XNUMX janten penting pisan pikeun pangeusina. Janten, Katedral Chiclayo menonjol salaku tempat dimana milari sareng ngaapresiasi sakedik sejarah dua abad terakhir di kota.

Dina hal milari jinis adat istiadat anu sanés, langkung seueur anu patali sareng artistik, hayu urang tingali ayana kuda paso sareng chalanes, anu terakhir nyaéta pengendara anu ngajantenkeun kuda paso paméré gaya hirupna anu saé.

Di Chiclayo, adu hayam ogé populér pisan., dianggap salaku metode hiburan anu tos lami aya. Gastronomi daérah ogé tiasa disebat bagian penting tina pesona tradisionalna.

Saatos perkenalan ieu, upami anjeun mikir angkat ka Chiclayo pikeun liburan anjeun atanapi anjeun ngan saukur resep kana tempat éta, baca teras kanggo terang sakedikna langkung saé.

Chiclayo Pagunungan Chiclayo

Chiclayo mangrupikeun kota kaopat panggedéna di Peru, éta mangrupikeun ibukota daérah Lambayeque anu perenahna di dataran basisir beulah kalér Peru. Dina taun 2007 pendudukna aya 524.442 jiwa, tapi éta ningkat unggal taun. Aranjeunna ngagaduhan iklim anu cerah sareng haneut pisan, kalayan angin ngahiliwir sagara anu pikaresepeun anu ngalangkungan sakabéh géografi anu kalebet gunung ageung sareng pantai anu lega kalayan ombak anu spektakuler. Mangrupikeun lahan peradaban legendaris kuno sareng masarakat kolonial euyeub anu katingali dina wangunan tradisional anu megah. Kota Chiclayo dipikaterang ku arsitéktur kolonialna anu éndah, kakhususan kadaharan ti laut anu hébat, pangobatan alami sareng éta ogé kasohor situs arkéologis na ruruntuhan anu dipikaresep ku wisatawan.

Pangakuan sareng hormat pikeun sajarahna

Jalan-jalan Chiclayo

Chiclayo diadegkeun dina 1560 salaku kota padesaan di India ku pendeta Spanyol. Dugi ka abad ka-600 éta kota leutik dibandingkeun sareng kota caket dieu Lambayeque. Saprak harita, kota Chiclayo parantos seueur tumuh janten kota metropolis modéren anu hébat. Daérah Lambayeque di Peru, dimana Chiclayo aya di basisir, naékkeun budaya Mochica anu hébat ti XNUMX Maséhi

Legenda nyatakeun yén dewa Naylamp nuju balayar sareng rombongan anu rébuan taun ka pengker pikeun mendakan karajaanna. Sababaraha peradaban kuno ningali strategi ngendalikeun daérah, sabab éta mangrupikeun tempat anu penting di Peru. Aya pusat komersial di beulah kalér Peru dimana sadayana angkat sabab penting pisan.

Di Chiclayo, sapertos di sésana Peru, pangeusi na ngagaduhan pangakuan sareng hormat pisan kana sajarahna. Ieu dibuktikeun dina perayaan budaya umum di sapanjang nagara. Dina Chiclayo, salaku conto, "Minggu Identitas Manyik" dirayakeun, éta mangrupikeun festival taunan anu dirayakeun saminggu. Minggu ieu kalebet acara anu béda sapertos kontés kageulisan pikeun judul Miss Lambayeque; presentasi di sakola ngeunaan padamelan murid, paméran potograpi daérah, jst. Hadiah anu dibérékeun pikeun presentasi anu pangsaéna di sakola sareng ogé pikeun poto anu pangsaéna. Tanggal diputuskeun ku delegasi lokal.

Pesta sareng perayaan

Perayaan di Chiclayo

Aya perayaan anu populér di kota Peru sareng di daérah Chiclayo aranjeunna henteu terkecuali. Sababaraha acara penting anu kedah dihadiran upami anjeun badé angkat ka Chiclayo nyaéta ieu:

Peziarah sareng Palang of Chalpon

Mangrupikeun festival tina Santísima Cruz de Chalpón dina bulan Pébruari: (dianggap usum panas di beulahan bumi beulah kidul), dirayakeun di kota Chiclayo, éta sok pikaresepeun pikeun masarakat.

Palang Suci haji Motupe

Éta diayakeun taunan di awal Agustus di kota caket dieu Chalpón sareng Motupe. Acara ieu nampilkeun ziarah émosional (Santísima Cruz de Motupe) pikeun ngahargaan santo pangawal kota, sareng ti saprak éta janten perayaan agama anu paling penting di daérah Lambayeque.

Perayaan éta lumangsung salami sababaraha dinten. Tanggal 2 Agustus, pastor paroki sareng sakumpulan pengikut satia ngamimitian ziarah ka Cerro de Chalpón, anu sakitar 10 km jauhna. Énjing, jamaah naék naék gunung ka guha anu tempatna palang suci sareng sakali aranjeunna sumping aranjeunna ngagungkeun jisim. Teras aranjeunna bakal nyandak salib naék gunung sareng sakedik-sakedik aranjeunna bakal balik ka garéja di Motupe, dugi ka 4 Agustus ngalangkungan désa-désa alit El Salitral, El Zapote sareng Guayaquil. Éta pastina mangrupikeun tradisi sareng kabiasaan anu raoseun ku seueur padumuk sareng aranjeunna ngalaksanakeun kalayan kumawula.

Poster Chiclayo

Poé utama festival nyaéta 5 Agustus, dimana aranjeunna maénkeun istana kembang api di alun-alun utama sareng band maénkeun musik dugi ka subuh. Ziarah nawiskeun seueur kasempetan pikeun nyaksian campuran adat istiadat pribumi sareng Kristen dilebetkeun kana upacara kaagamaan lokal.

Tanpa ragu Chiclayo mangrupikeun tempat anu anjeun moal sono upami anjeun badé ngadatangan Peru. Anjeun bakal resep tradisi na, rayatna, gastronomi na, bentang anu indah, sagala aya pikeun anjeun mendakan di tempat-tempat anu anjeun tiasa datangan sareng arkéologi ... anjeun moal sono! Tangtosna, tong hilap kaméra sabab anjeun bakal hoyong abadi masing-masing momen anu anjeun tiasa hirup di kota anu saé ieu.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   Yuri kastro cenahna

    Pasangkeun poto anu leres, anu munggaran pakait sareng Katedral Trujillo sareng sanés Chiclayo. Dina cara nu sami, anu kaopat henteu saluyu sareng jalan Chiclayo.
    Pariksa poto anjeun saé sateuacan nempatkeunana supados henteu matak lieur anu maca