Adat istiadat Perancis

Menara Eiffel

Nalika urang nyiapkeun perjalanan aya seueur hal anu kedah urang pikirkeun supados sadayana saluyu sareng rencana: tikét pesawat, reservasi hotél, mésér tikét ka musium sareng monumen, rancana perjalanan salami perjalanan ... Nanging, salah sahiji masalah anu urang jarang perhatoskeun nyaéta terang adat-istiadat tempat anu bakal kami didatangan. Ieu penting pisan upami urang henteu hoyong hirup saat-saat henteu raoseun.

Sanaos Perancis mangrupikeun nagara Éropa, sareng caket pisan sareng urang, éta ngagaduhan adat-istiadatna nyalira anu kedah diémut naha kanggo kunjungan pondok atanapi salami usum panjang. Di dieu urang ngalangkungan sababaraha adat Perancis anu narik ati. Dupi anjeun tiasa sumping sareng kami?

Salam

Di Perancis ucapan salam diwangun ku sasalaman anu tegas sareng ringkes antara lalaki sareng ciuman dina pipi antara awéwé sareng antara awéwé sareng lalaki. Anu terakhirna mirip pisan sareng cara ngucapkeun salam di Spanyol tapi nambihan deui ciuman kana pipi anu sanés.

El idioma

Penting pikeun anjeun terang kumaha naroskeun sababaraha patarosan atanapi dialog dasar dina basa Perancis sabab ngahargaan pisan yén jalma anu ngalamun éta usaha pikeun nyarios éta. Salaku tambahan, éta salawasna enriching diajar basa anyar sareng iinditan ka Perancis mangrupikeun kasempetan anu saé pikeun nerapkeunana.

Gambar | Pixel

Tip

Kumaha cara kerja tip di Perancis? Teu biasana adat pikeun nyéépkeun tip ageung di Perancis. Paling-paling, sosok éta dibuleudkeun dina teras cafe atanapi sakedik deui kéngingkeun upami perhatosanna saé tapi henteu wajib.

Entong langsung nyarios yén aya anu teu anjeun resep

Diplomasi ciri khas Perancis pisan, janten anjeun moal nguping aranjeunna ngaku yén aya anu teu pikaresep ku aranjeunna. Salaku conto, upami aranjeunna henteu resep piring, aranjeunna moal ngan ukur nyarios tapi nyebut yén aranjeunna henteu biasa kana rasa éta atanapi piring na ngagaduhan rasa anu khusus.

Ngumumkeun kunjungan

Perancis resep ngajaga formalitas sahingga sateuacan ujug-ujug némbongan di imah batur aranjeunna langkung resep ngumumkeunana sateuacanna. Biasana pikeun nampilkeun host anu nganggo botol anggur upami anjeunna nyiapkeun tuang di bumi sareng ngucapkeun salamet dina tuangeun.

Waktos tuang

Nalika angkat ka Perancis, penting pikeun anjeun terang naon waktos tuangna sabab éta tiasa bénten-béntenan sareng nagara asalna. Aranjeunna biasana sasarap tabuh 7 énjing, tuang siang sareng tuang siang tabuh 7 sonten. Aranjeunna henteu biasana nyiapkeun camilan sateuacan tuang supados henteu ngaraos raos.

Gambar | Pixel

Kasampurnaan

Di Perancis, telat janjian atanapi rapat dianggap kasar pisan. Aranjeunna henteu sabar dina waktuna saluareun 15 menit sareng ngalakukeun pengecualian, 20 menit.

Tenang

Supados henteu ngaganggu sesa jalma di sakitar, urang Perancis nyarios ku sora anu lemah di tempat-tempat umum. Aranjeunna henteu pernah ngacungkeun sora.

Dinten jalma polos

Tanggal 1 April festival ieu dirayakeun di Perancis le poisson d'avril (lauk April) anu khusus na nyaéta April Fools Day. Pésta ieu diwangun ku néwak batur ku lulucon anu diwangun ku nempelkeun siluét lauk dina tonggong batur, ku éta nami pésta éta.

Maénkeun petanque

Petanque mangrupikeun gim anu asalna di beulah kidul Perancis tapi parantos sumebar ka sababaraha waktos ka sababaraha nagara Éropa, kalebet Spanyol. Urang Perancis resep pisan maén boule dina unggal kasempetan, baik di pantai atanapi di tengah-tengah kawinan.

Gambar | Pixel

Hirup crepes!

Dina dinten Candlemas, 2 Pébruari, urang Perancis nyiapkeun crepes anu lezat sareng ngajantenkeun aranjeunna luncat tina panci pikeun muterkeunana ku panangan katuhu bari nyekel koin dina kénca na. Maka karaharjaan dijamin sapanjang taun dugi ka dinten Candlemas salajengna.

Sanés kawinan tanpa sop bawang

Adat di Perancis pikeun nyayogikeun sup bawang dina kawinan, piring anu asal hina anu janten klasik dina asakan Perancis nalika, kabeneran, éta dipanggihan ku anggota pengadilan. Resep na muncul dina édisi Le Viandier, buku masak abad ka-XNUMX anu diteundeun di Perpustakaan Nasional Perancis.

May lili

Adat di Perancis dina 1 Méi masihan sababaraha ranting kembang lili ti lebak (muguet) salaku tanda kaasih sareng kahoyong kanggo karaharjaan. Éta ogé cara pikeun ngagungkeun datangna usum semi.

Ieu sababaraha adat Perancis anu paling panasaran. Naon adat istiadat atanapi tradisi Perancis anu sanés anjeun terang salami anjeun cicing di Perancis?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*