Adat istiadat adat

Argentina nya dasarna a nagara imigran, Sanaos geografi na jembar pisan anu gumantung kana dimana anjeun angkat anjeun bakal tiasa kontak sareng adat istiadat anu sanés asalna tina imigrasi Éropa tapi ti penduduk asli sareng tatangga Amérika Latin.

ku sabab kitu, Adat adat Argentina rupa-rupa sareng anjeun pasti bakal mendakan anu anjeun paling resep tina hal gastronomi, kamasyarakatan atanapi kabiasaan. Dupi anjeun badé ka Argentina? Mangrupikeun waktos anu saé upami anjeun urang Éropa kusabab déforasi péo parantos hébat ku pamaréntahan anu terakhir ieu sareng parobihan bakal langkung saé pisan.

Adat istiadat gastronomi Argentina

Dahareun heula. Aya sababaraha kadaharan anu khas Argentina sareng anu tiasa dianggap mérek dagang na, bahkan nalika dikonsumsi di nagara-nagara sanés di daérah éta. Kuring nyarios ngeunaan asado, dulce de leche sareng empanadas.

Argéntina kantos janten nagara agro-ékspor, sareng kurangna industrialisasi serius parantos janten masalah utami pikeun pangwangunan, janten sapi, gandum sareng kécap ayeuna anu nyicingan pampas lembab anu beunghar. Dagingna raoseun, kualitasna saé pisan, tepatna kusabab susukan, tah teu aya urang Argentina anu henteu nyiapkeun asado sahenteuna saminggu sakali. Palasikna nyaéta akhir minggu sareng kulawarga atanapi réréncangan.

Di dieu, daging sapi ngagaduhan potongan anu béda sareng nami anu béda-béda gumantung kana tempat nagara. Loin, strip tina ninggang, imbit, rump, matambre. Roti Chorizo, choripan, roti sareng sosis getih, morcipán. Achuras moal tiasa leungit tina grill Argentina ogé: sosis, gizzard, ginjal, sosis getih, chinchulines (peujit). Master barbecue anu saé janten ahli kana waktos, barbecue saatos barbecue, tantangan demi tantangan, janten upami anjeun cukup tuang kanggo pendak sareng anjeun bakal tuang barbecue anu pangsaéna dina kahirupan anjeun.

Naon daging anu dibarengan ku? Nya, ku salad atanapi kiripik, roti sadinten, saos ngeunah (chimichurri sareng saos kréol), sareng nyandak hépatoprotéktor teras angkat sakedap sareng nyerna. Salametan pikeun lalangit!

Lain adat istiadat gastronomi nyaéta dulce de leche, anu amis didamel tina susu sareng gula anu coklat tua sareng amis pisan. Argentina resep éta sareng teu aya permén atanapi pastry anu henteu ngagaduhan dulce de leche.

nu tagihanSalaku conto, adonan amis khas anu bakery damel sareng dijual ku unit atanapi belasan, gaduh seueur jinis sareng dulce de leche sareng anu sami sareng es krim sareng wilujeung (alfajores, permén, coklat).

Percanten ka kuring, upami anjeun nyobian éta anjeun bakal resep sareng anjeun bakal hoyong nyandak sababaraha barang anu dijual di sadaya kios sareng supermarket. Tungtungna, éta empanada. Empanadas didamel di seueur penjuru Amérika Latin, sareng ragam ti beulah kalér Argentina anu populér di dieu. Éta kalér anu langkung caket ka Bolivia sareng Peru sareng éta sababna masakan na bahkan bahasana gaduh seueur bagian-bagian na.

Aya rupa-rupa empanada per propinsi tapi dasarna aranjeunna ti daging atanapi humita (jagong, jagong), dipanggang atanapi digoréng. Pecinta Empanadas resep aranjeunna buatan bumi, ngadamel adonan sareng eusian di bumi, tapi di kota-kota ageung yén tradisi parantos leungit sareng ayeuna anjeun tiasa ngagaleuh éta di toko mana waé anu ngical empanada sareng pizza.

Malah Buenos Aires dicirikeun ku ngajual rupa-rupa émpanadas anu teu katingali di pedalaman: ham sareng kéju, sayuran, sareng daging babi sareng plum, kalayan wiski, hayam sareng sajabana jsb.

Akhirna, dina hal nginum, anjeun moal tiasa malire jodo. Ieu mangrupakeun infus didamel tina daun pepelakan anu disebat yerba mate (daunna diteukteuk teras digoréng), dibungkus sareng dijual. Saatosna, unggal urang Argentina gaduh pasangan di bumi (wadah anu langkung alit atanapi langkung ageung, didamel tina kai, gelas, keramik atanapi labu garing, contona), sareng bohlam lampu kanggo nyeupan infus.

Yérba ditempatkeun di jero, cai panas ditambih tanpa ngagolak sareng diinum, langkung saé di perusahaan anu séhat kusabab sumanget jodo sosial, éta dibagi.

Adat istiadat sosial Argentina

Argéntina jalma-jalma kabuka, ramah sareng ramah. Upami aranjeunna resep ka anjeun, aranjeunna henteu ngagaduhan masalah ngobrol, ngajak anjeun ka imahna sareng badé angkat sareng anjeun. Buenos Aires mangrupikeun kota anu ageung pisan sareng wirahma langkung ti ibukota dunya, janten jalma angkat ti dinten Rebo. Kota gaduh seueur kahirupan wengi, seueur bar sareng réstoran, tapi urang Argentina ogé resep bioskop sareng téater pisan sareng jalan-jalan di jalan sanaos wengi.

Di lingkungan anu biasa ningali rombongan babaturan ngobrol nalika subuh, linggih dina juru atanapi di alun-alun. Kota-kota di pedalaman nagara ieu bahkan ngagaduhan kahirupan sosial langkung seueur tibatan Buenos Aires kusabab di seueur diantarana, khususna di belah kalér, waktosna sonten janten suci janten jam damel dipotong saatos siang.

Teras, sabab kota-kota ogé alit sareng teu aya anu hirup jauh pisan, anjeun tiasa kaluar unggal dinten yén énjingna sok aya waktos istirahat sakedik.

Sedengkeun di beulahan sanés dunya jarang jalma murag teu dibewarakeun di imah babaturan di dieu éta sering nganjang ka babaturan tanpa peringatan. Aranjeunna ngirining bel sareng voila. Teu aya anu gelo, teu aya anu kedah parios agendana. Komo, rapat di bumi biasanaMeureun tuang teras kaluar, panginten kanggo bakar bakar. Babaturan sok janten perpanjangan kulawarga. Kulawarga anu, di sisi anu sanésna, sok caket pisan sareng urang Argentina.

Dina dinten Minggu, contona, umum pikeun kulawarga pikeun kumpul pikeun tuang siang. Adat istiadat khas kota imigran sareng sanaos asado mangrupikeun tuangeun anu khas, kitu ogé pasta. Argéntina nampi imigrasi anu penting ti Italia janten seueur turunan urang Itali anu aranjeunna resep pasta. Sedengkeun generasi ti nones Kabiasaan ngumpulkeun sakitar mangkok ravioli atanapi mi kalayan saos ampir pupus umum pisan. Adat anu sanés anu dipihormat nyaéta dahar gnocchi atanapi gnocchi dina kaping 29 bulan ieu.

Naon ari adat istiadat Argentina? Asado, empanadas, dulce de leche (tong hilap nyobian és krim tina rasa ieu), pasangan (sareng bumbu, amis atanapi pait, sanaos tradisional na sok pait), ngobrol sareng rerencangan, jalan-jalan nginum bir atanapi langgeng ceramah kopi dimana urang Argentina tiasa ngabéréskeun dunya ku cara ngarobih ide politik dimana, jelas, Peronisme sok aya dina hawa, henteu paduli saha anu resep.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)