Bari

Bari nyaéta ibukota daérah Puglia, di kiduleun Italia. Diadegkeun ku Peucetios, éta mekar di jaman Romawi. Saatos waktos anu singget janten émirat Arab, éta pulih ku Kakaisaran Romawi Wétan janten pusat agama anu penting kira-kira abad ka sawelas.

Ayeuna, Bari mangrupikeun kota modéren anu parantos tiasa ngajaga tradisi-na sareng, pangutamana, na warisan monumental beunghar. Iklim Tengah anu pikaresepeun sareng gastronomi anu lezat ngalengkepan naon anu tiasa ditawarkeun ku Bari. Upami anjeun hoyong langkung terang kota Apulia ieu, kami ngajak anjeun nuturkeun kami.

Naon anu kedah ditingali di Bari

Pusat bersejarah Bari nyaéta Lingkungan San Nicola, sanaos inti aslina aya dina tembok istana Norman anu spektakuler. San Nicola manjang antara dua palabuan kota sareng ngadominasi sisi laut, salah sahiji anu pang indah di Itali kidul. Tapi, tanpa ado salajengna, urang bade ningalikeun naon anu kedah ditingali di ibukota Apulia.

Puri Norman di Bari

Diwangun sakitar 1132 ku raja Norman Roger II, dibongkar ku padumuk kota pikeun diwangun deui saratus taun engké ku urutan tina Federico II, kaisar ti Kakaisaran Jérman Romawi Suci.

Teras, bagian sanésna ditambihan ka kompleks kastil. Dinten ayeuna anjeun tiasa ngakses ku sasak sareng portal Gothic anu ngarah ka palataran Renaissance. Munara sareng béntion ngalengkepan gambar bénténg anu dijaga leres pisan anu bakal narik anjeun.

Istana norman

Puri Norman di Bari

Kurang dipikaterang ngeunaan istana ieu nyaéta dinten Minggu wisata di Bari jero taneuh anu nunjukkeun anjeun tempat paling misterius di kota Apulian.

Katedral San Sabino

Diwangun antara abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX di reruntuhan katedral kaisar Bizantium, éta mangrupikeun salah sahiji candi anu paling indah di Italia kidul. Nyatana, éta dianggap salah sahiji conto tersukses di Arsitektur Romanesque Apulian. Mimiti abad ka tujuh belas, unsur-unsur diwanohkeun barokah di jero anu ngajantenkeun langkung pikaresepeun.

Basilika Saint Nicholas

Éta diwangun dina 1087 kanggo nempatkeun titilar santo anu namina namina. Anjeunna tadina dikubur di Myra, tapi legenda nyebatkeun yén, nalika ngumbara, San Nicolás Anjeunna ngalangkungan Bari sareng nyarios yén anjeunna hoyong dikubur di kota Apuglian.

Nanging panginten, urang nyarankeun anjeun pikeun nganjang ka basilica ieu, anu mangrupikeun kaajaiban Romanesque komo deui geulis di jero. Éta menonjol di siling ieu, didamel tina kai gilded sareng lukisan ti abad ka-XNUMX; mezbah pérak ku kanopi marmer sareng patung éta Kursi Elia.

Istana Propinsi

Diwangun dina awal tilu puluhan abad ka tukang pikeun imah administrasi Bari, éta aya dina eclectic sareng sorotan di jerona teh Torre del Reloj, anu naék langkung ti genep puluh méter tina taneuh.

Basilika San Nicola

Basilika Saint Nicholas

Istana aya di Lungomare ti Bari, nyaéta, di sisi laut. Ieu diresmikeun taun 1927 sareng, sakumaha anu parantos kami carioskeun, éta mangrupikeun salah sahiji anu paling indah di Italia. Éta ti palabuhan anu lami ka anu anyar sareng kalebet gedong-gedong anu saé sapertos anu nembé didugikeun, nyaéta Asrama Nazioni atawa Teater Kursaal Santa Lucía.

Téater Petruzelli

Justru, upami urang nyarioskeun bioskop, anu paling éndah di Bari panginten nyaéta Petruzelli, diresmikeun taun 1903. Éta nampilkeun gaya ahli neoklasik sareng ngalaman seuneu di 1991, sanaos gancang diwangun deui.

Seueur jumlah bioskop di ibukota Apulia moal gagal narik perhatian anjeun. Salaku tambahan kana dua di luhur, éta ngagaduhan Piccinni, diresmikeun taun 1854, éta Margheritaéta Abelianéta Piccolo atawa DPR Pulcinella.

Istana Mincuzzi, permata sanésna Bari

Éta diwangun dina akhir duapuluhan abad ka tukang sareng éta kaéndahan anu nyata. Éta dimaksadkeun pikeun nyimpen department store anu, mangtaun-taun, janten ikon kota. Wangunan éta nangtung pikeun rupa na, kalayan hiasan anu euyeub, sareng kanggo Kubah anu makuta éta.

Sakuriling kota

Bari ogé ngagaduhan lingkungan anu saé. Tapi, caket ibukota, kami nyarankeun anjeun pikeun nganjang ka tilu kota alit, masing-masing langkung saé. Anu pang populerna nyaéta Alberobello, ciri khas pikeun imah batu buleudna kalayan hateup kerucut. Pikeun bagian na, gelo Mangrupikeun salah sahiji Désa Paling Éndah di Italia pikeun kota na anu saé. Sareng tungtungna, monopoli, sanaos ogé ngagaduhan pusat lami anu pikaresepeun, éta menonjol sabab nawiskeun anjeun anu pangsaéna pantai daérah.

Alberobello

Imah khas Alberobello

Naon anu kedah didahar di Bari

Anjeun moal tiasa ninggalkeun Bari tanpa nyobaan asakan khas Apulia. Éta dumasarkeun kana sayuran sareng kacang-kacangan anu megah di daérah éta, tapi ogé pikeun lauk atanapi kéju Adriatik sapertos Canestrato sareng Caciocavallo. Sareng, tangtosna, pasta penting pisan.

Kaunggulan par par unggulan Bari nyaéta orecchiette Abdi masihan daging ka ragout. Justru mangrupikeun jinis pasta anu bentukna ngingetkeun ceuli sareng disiapkeun sareng daging sareng saos bakar. Éta ogé témpél rongga, anu digabungkeun sareng kadaharan ti laut. Pikeun bagian na, sangu ka barese ngagaduhan kerang, kentang, tomat sareng peterseli, sedengkeun ceci e tria Éta nyandak kacang kéjo sareng pasta, seger sareng digoréng.

La gorengan polenta didasarkeun kana tipung jagong sareng focaccia kana palang Caiana ngeusian endog, tomat, zaitun héjo sareng kéju pecorino. Nginum, anjeun gaduh megah wines di Apulia aranjeunna gaduh sababaraha sebutan asal. Diantara ieu, Alezio, Brindisi o Hampang.

Perkawis manisan, cobian teh sporcamuss, pastry puff sareng gula kawung dieusian krim. Sareng anjeunna ogé pasticciotto, bola pasta ogé dieusi ku krim anu raoseun.

Iraha langkung saé kanggo ngarambat ka ibukota Apulia

Nalika urang nyarios, Bari nampilkeun a Iklim Tengah. Usum usum hampang sareng rada hujan, sedengkeun usum panas biasana garing sareng panas. Suhu jarang turun handapeun salapan derajat dina usum kahiji sareng ngaleuwihan tilu puluh dina kadua.

Teater Petruzzelli

Teater Petruzzelli di Bari

Maka, waktos anu pangsaéna pikeun ngarambat ka Bari nyaéta cinyusu jeung usum panas. Ieu mangrupikeun waktos pangunjung pangageungna, tapi iklim na sampurna bahkan cai laut ngagaduhan suhu anu pikaresepeun.

Kumaha carana nepi ka Bari

Cara transportasi pangsaéna pikeun anjeun ngarambat ka ibukota Apulia nyaéta pesawat. nu Bandara Bari-Palese éta ngan dalapan kilométer ti kota sareng aya komunikasi anu saé bahkan ku karéta. Tapi palabuan na ogé tempat persinggahan pikeun seueur jalma kapal pesiar sareng aya garis-garis tina karéta api anu ngahijikeun dirina sareng Roma sareng kota-kota sanés di beulah kalér Itali.

Sakali di Bari, anjeun gaduh jaringan angkutan umum anu saé di damel ku beus sareng ogé ku karéta api kota. Ngeunaan anu terakhir, aya jalur anu nyambungkeun stasiun Bari Central sareng lingkungan San Paolo sareng ngagaduhan sababaraha halteu.

Kasimpulanana, Bari nyaéta salah sahiji kota anu paling indah di Itali kidul. Pinuh ku sajarah sareng monumen, éta ogé ngagaduhan iklim anu pikaresepeun sareng gastronomi anu megah. Kami mamatahan anjeun pikeun ngadatanganana, anjeun moal kuciwa.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*