Basque gastronomi

Basque gastronomi

Aya tempat di Spanyol dimana anjeun tuang saé pisan sareng daérah kalér henteu diragukeun salah sahijina. Ti Galicia ka Asturias ngalangkungan Nagara Basque. The Basque gastronomy mangrupikeun anu bade difokuskeun ayeuna, janten urang tiasa ningali naon anu khas piringna. Asakan ieu, sapertos di daérah-daérah sanés di beulah kalér, museurkeun henteu ngan ukur dina kadaharan ti laut, tapi ogé di daratan.

Teu aya ragu éta bahan baku ngabantosan seueur kanyataan yén di Nagara Basque kami mendakan gastronomi anu nawiskeun piring anu saé pisan. Upami urang pakansi ka komunitas ieu penting pisan pikeun nyobaan tuangeun anu paling khas.

Pintxos

Pintxos

Budaya di Basque Country nawiskeun kami Pintxos anu lezat, anu mangrupikeun bahan pembuka anu biasana ditusuk ku iteuk sareng biasana didahar dina hiji kacamatan, sanaos gumantung kana jinis sate. Dina bar urang tiasa mendakan seueur na sareng nginumna dibarengan ku zurito, nyaéta sagelas bir, cider atanapi txakoli, anu mangrupikeun anggur bodas ti daérah éta. Aya hiji pintxos sajajalan yén urang kedah nyobian sapertos Gilda anu kawéntar, anu diwangun ku lombok, zaitun sareng teri. Sate anu mawa cod ogé kasohor, kalayan kokotxas salaku protagonis, kusabab éta bagian anu lembut pisan. Hayu urang tong hilap nyobian tusuk sate tortilla dieusian ku txaka, anu mangrupikeun iteuk keuyeup.

marmitako

marmitako

Dina jenis dapur ieu, piring anu ngeunah sareng konsisten dibawa, sapertos kieu. Hidangan ieu dipeunteun pisan ku pelaut sareng parantos janten bagian tina budaya populér. Didamel nganggo tuna, kentang sareng cabé chorizo, éta mangrupikeun asakan lezat anu bakal ngantep urang wareg. Salila di usum panas anu geulis aya dina usum luhur, Janten sanaos éta mangrupikeun piring anu panas, éta mangrupikeun waktos anu pangsaéna pikeun nyobaan.

Cod al Pil-pil

Cod al pil pil

Ieu salah sahiji langkung masakan tradisional anu urang tiasa mendakan di Basque gastronomy. Piring ieu didamel nganggo cod, anu pastina mangrupikeun salah sahiji bahan anu paling dipihormat, anu tiasa dipendakan dina seueur piring sareng tapas anu sanés. Éta ogé ngagaduhan minyak zaitun sareng cabé. Biasana disiapkeun dina pot liat tradisional.

porrusalda

porrusalda

Piring nikmat ieu idéal pikeun dinten tiis. Éta didamel nganggo leek salaku tokoh utama tapi ogé ngagaduhan kentang sareng cod. Piring ieu disajikeun panas sareng aya anu resep kana versi vegetarian anu dilakukeun tanpa cod. Janten, aranjeunna teras-terasan nunjukkeun yén produk di sawah ngagaduhan kualitas anu luhur di dieu sareng parantos dijantenkeun dasar tina gastronomi na.

Kokotxas dina saos héjo

Kokotxa dina saos héjo

nu kokotxas mangrupikeun bagian anu lemes tina lauk perenahna di bagian handap sirah sareng diapresiasi pisan dina Basque gastronomy. Kokotxas ieu disiapkeun dina sababaraha cara sareng salah sahijina nyaéta nambihan saos héjo anu didamel ku cengkéh bawang bodas sareng peterseli.

txangurro

txangurro

El txangurro nyaéta yuyu lancah, janten nalika urang nyarioskeun éta, urang ngarujuk kana piring lezat anu didamel sareng daging kadaharan ti laut ieu anu kasohor pisan di komunitas ieu. Salah sahiji anu pang populerna diwangun ku keuyeup asak ku bawang, tomat, leek, breadcrumbs sareng brendi.

Cumi-cumi dina mangsi

Cumi-cumi dina mangsi

nu cumi atanapi cumi Éta tiasa ditingali di seueur gastronomi di beulah kalér, sabab éta mangrupikeun daérah basisir. Cumi dina mangsi na parantos dikenal di panjuru dunya tapi éta ogé mangrupikeun bagian tina gastronomi Basque. Saos dicandak nganggo mangsi cumi-cumi kana bawang bodas, bawang daun sareng tomat anu ditambih.

piperrada

piperrada

Piperrada nyaéta a garnish didamel sareng cabé, anu mangrupikeun bahan sanés tina Basque gastronomy. Iringan ieu ogé dipaké dina Navarra. Éta tiasa dicandak nyalira ku roti, tapi ogé dibarengan ku cod anu terkenal atanapi nganggo tuna. Mangrupikeun basa anu saé pikeun seueur masakan anu sanés dina gastronomi ieu.

Goxua

Goxua

Saperti dina sagala gastronomi anu saé urang mendakan manisan khas pikeun ngarengsekeun tuangeun anu saé. Upami urang ngira yén di Basque Country aranjeunna spesialis dina piring anu diwangun lauk, kaleresan aranjeunna ogé ngagaduhan manisan anu hébat. Goxua mangrupikeun salah sahijina sareng ngagaduhan krim pastry, sirop, krim dikocok sareng jajan bolu. Biasana ditepikeun dina gelas sapertos custard atanapi ogé dina bentuk kueh.

Pantxineta

Pantxineta

La patxineta mangrupikeun dessert khusus sanés anu langkung pakait sareng San Sebastián tapi éta ogé mangrupikeun bagian tina manisan anu anjeun kedah nyobian. Campuran roti puff, almond sareng krim pastina pastikeun urang sukses, sabab éta bahan anu urang mendakan dina seueur tuang. Gastronomi Basque menonjol pikeun kesederhanaanna kalayan bahan baku kualitas luhur anu nimbulkeun asakan luar biasa sareng tuang tuang kalayan seueur rasa.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)