Botswana

Gambar | Pixel

Salah sahiji tujuan safari anu hébat di Afrika nyaéta Botswana kusabab satwa ageung anu nyicingan di dieu. Badak sareng antelop akuatik kabur gratis di nagara Afrika ieu, ogé ucing ageung sareng anjing Afrika anu kaancam. Nanging, upami aya alesan kunaon Botwana kasohor di dunya éta kusabab langkung seueur gajah tiasa dipendakan di dieu tibatan dimana waé di buana.

Upami ka fauna anu nyicingan aranjeunna urang nambihan yén éta mangrupikeun bumi tina délta Okavango sareng gurun Kalahari, dimana salah sahiji konsentrasi seni batu pangageungna di dunya ayana, urang nyimpulkeun yén Botswana mangrupikeun nagara anu paling berkesan. planét. Kami mendakan sadayana anu ditawarkeun Botswana, dina tulisan salajengna.

Gaborone

Alesan utama pikeun nganjang ka Botswana nyaéta safaris tapi Gaborone sok pikaresepeun pikeun ditingali. Sanaos janten kota panggedéna di nagara éta, ngajantenkeun yén éta mangrupikeun salah sahiji ibukota paling saeutik pendudukna di Afrika sareng tempat anu paling bijaksana. Éta kota pinuh ku lingkungan padumukan, pusat perbelanjaan, gedong pamaréntah, sareng musium anu pikaresepeun. Sedengkeun pikeun tawaran gastronomic, di Gaborone éta seueur pisan. Anu paling wani ngagaduhan anu kedah di dieu ku cacing mopane.

Délta Okavango

Gambar | Pixel

Daérah éta, didadarkeun salaku "intan Kalahari", mangrupikeun oasis anu kontras sareng gersang umum nagara sareng salah sahiji tina sababaraha sistem délta daratan di dunya anu henteu ngagaduhan jalan laut. Bentang sareng kabeungharan liar na paling dihargaan ti awang-awang, sanaos jantung délta tiasa kahontal ku jeep.

Grup pachyderms anu ngorondang ageung daérahna, kawanan kebo ngalir dina cai anu jernihna, atanapi jerapah jalanan diantara akasia mangrupikeun visi unik tina jagad raya alit anu salami genep sasih taun kabanjiran ku cai. Ieu alesan utama Delta Okavango dijaga kalayan leres.

Gurun Kalahari

Gurun ieu ngabentang di Botswana, Namibia sareng Afrika Kidul dina kalangkang tatangga Namib na. Éta dikenal salaku gurun beureum kusabab warna keusikna sareng sanaos kaayaan anu ekstrim, singa, meerkats, rodénsia, jerapah sareng antilop, di antara spésiés sanésna, cicing di Kalahari. Dimana iklimna langkung lembab, belah kalér deui, hujan masihan jalan ka sabana leuweung sareng leuweung kiaat garing.

Daérah gurun Kalahari anu narik pisan nyaéta daérah sakitar sapuluh kilométer pasagi dimana langkung ti 4.500 lukisan guha disimpen didamel ku komunitas San. Sababaraha yuswa 24.000 taun sareng didamel salaku kurban pikeun dewa.

Jalma San

Gambar | Pixel

Nyarios perkawis San San, ayana aranjeunna aya deui 20.000 taun waktosna di beulah kidul Afrika. Salah sahiji pangalaman anu paling pikaresepeun pikeun di Botswana nyaéta nyéépkeun waktos sareng pangeusi asli Afrika kidul. Anu dianggap seueur wisatawan salaku ibukota Botswana di Kalahari, Ghanzi, ngagaduhan pusat seni sareng toko-toko pengrajin San, pikaresepeun pisan.

Taman Nasional Chobe

Salah sahiji populasi sato galak anu pangpadetna di buana konsentrasi di dieu. Pangalaman balayar nalika surup dina cai anu tenang di Walungan Chobe, anu ngabagi Botswana ti Namibia, sareng ingon-ingon manuk ngalangkung ngalangkungan langit sareng baruang gajah anu ngorondang, tanpa diragukeun, salah sahiji pangalaman anu paling berkesan anjeun tiasa gaduh di Botswana.

Chobe kasohor ku ayana seueur gajah, utamina dina usum salju nalika nuju nginum, dimana dugi ka 2.000 spésimén parantos katingali dina sababaraha jam. Ogé pikeun manuk na, anu langkung ti 400 spésiés anu sanés parantos katalog. Nanging, kuda nil, buaya, otter, kebo, jerapah, sareng zébra ogé cicing di Taman Nasional ieu. Aya ogé spésimén ageung singa, macan tutul, cheetah sareng hénna.

Data anu dipikaresep

  • Kumaha carana dugi ka dinya: Warga Uni Éropa henteu meryogikeun visa pikeun lebet Botswana, kami nyarankeun yén para pengunjung nginpokeun diri ngeunaan hal ieu sateuacan ngamimitian perjalanan.
  • Bahasa: Inggris sareng Setswana.
  • Mata Artos: Pula. Dolar AS sareng euro mangrupikeun mata uang anu paling gampang ditukeurkeun, aranjeunna ditampi di bank, imah bursa sareng hotél anu berwenang. Kaseueuran hotél, réstoran, toko sareng perusahaan safari di nagara éta nampi kartu kiridit.
  • Waktos didatangan: Waktos anu pangsaéna pikeun nganjang ka Botswana nyaéta ti bulan April dugi ka Oktober.
  • Kaamanan: Botswana mangrupikeun nagara anu aman pikeun cicing atanapi didatangan tapi anjeun kedah teras-teras ngalakukeun pancegahan normal anu anjeun kedah lakukeun di tempat séjén.
Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*