Budaya Amérika

Amérika mangrupikeun buana ageung sareng rupa-rupa penduduk asli sareng imigran, boh di kalér sareng di tengah ogé di kidul. Tapi kanyataanna éta AS janten salah sahiji kakuatan dunya, éta parantos ngajantenkeun "budaya Amérika" sinonim sareng budaya nagara ieu sanés buana.

Diskusi misah, dinten ieu urang bakal museurkeun kana Budaya Amérika sareng naon waé anu kedah dipikaterang ku wisatawan atanapi imigran sateuacan angkat.

Amérika Serikat

Ieu mangrupakeun Républik féderal konstitusional anu diwangun ku 50 nagara bagian sareng kabupaten féderalÉta ngagaduhan basisir di Atlantik sareng di Pasipik sareng wawatesan sareng Kanada di beulah kalér sareng Mexico di beulah kidul. Salaku tambahan, aya pulau anu indah di Hawaii sareng di Pasipik sareng Laut Karibia éta ngagaduhan sababaraha daérah anu henteu ngagabung.

Amérika Serikat gaduh sakedik langkung ti 9.80 juta kilométer pasagi sareng pendudukna 331 juta jalma. Populasi na rupa-rupa, produk tina pot lebur anu dipimpin imigrasi ti saprak éta jajahan Éropa. Nasib masarakat pituin sami sareng di Amérika sésana, anu ditaklukkeun, dipiceun bumi sareng maotna ku panyakit anu dibawa ti Éropa.

Wisatawan sareng pendatang

Hirup di luar nagara asal anjeun pasti janten tantangan sareng sakaligus mangrupikeun pangalaman diajar anu hadé. Hal anu pangsaéna nyaéta pikeun terang budaya sateuacanna, maca, ngainternalisasi, muka sirah anjeun pikeun nampi bédana.

Nalika urang ngobrol ngeunaan Budaya Amérika Urang tiasa nyarioskeun sababaraha masalah: swasembada, mandiri, sasaruaan, teu resmi, pas waktuna, langsung, privasi sareng rohangan pribadi teras adat-istiadat khusus anu aya hubunganana sareng tingkah laku di tempat umum, pendak sareng jalma, kaluar ka bar, tuang atanapi pikeun sosobatan sareng urang amerika.

Sareng hormat ka swasembada Urang tiasa nyarios yén éta mangrupikeun nilai anu média nguatkeun salawasna: anu mandiri didamel manusa. Bisa dibantah, éta leres, sabab teu aya anu ngalakukeun nyalira kecuali dina kontéks, tapi parantos lami éta ideu anu parantos dikuatkeun. Hal sanésna nyaéta seueur nilai disimpen dina waktos, tong buang waktuatanapi ngahaja, janten teu kakantun telat janjian. Nyaéta, telat pisan diteureuy.

Nalika di bagian sanés dunya jalma ngora masih cicing sareng kolotna nalika diajar di universitas, ieu sanés norma di dieu. Tibalik luhur ka handap, réngsé SMA, nonoman ninggalkeun bumi kolot, naha pikeun diajar atanapi damel. Hiji kedah kudu mandiri sareng anu dianggap positip. Ideu positip anu sanés aya hubunganana sareng kasaruaan, keragaman budaya anu diciptakeun ku nagara ideu yén éta mangrupikeun bangsa anu ngagaduhan kasempetan anu sami pikeun sadayana.

Leres, leres, hal sanés anu tiasa diperdebatkeun tapi deui éta ideu anu dipasang tina pendidikan sareng média. Gagasan yén Amérika Serikat mangrupikeun nagara anu sami kasempetan pikeun sadayana henteu lirén diulang dina pilem, dina TV sareng komik. Sanaos dina tiori éta geulis pisan, urang sadayana kedah ngagaduhan kasempetan anu sami henteu paduli ras, agama, jenis kelamin atanapi posisi sosial ékonomi, anu sanésna sanés.

Di sisi anu sanésna, sanaos aya budaya anu hirarki pisan, kuring ngabayangkeun masarakat Jepang atanapi Koréa, salaku conto, Budaya Amérika cukup teu resmi. Jalma nyarios santai, dangdananana teu sagawayah, nyauran bosna ku nami payun, teu aya hal anu hormat ... Sacara umum jalma-jalma rada kabuka sareng terus terangAnjeunna nyarios naon anu anjeunna pikirkeun bari henteu ati-ati teuing. Éta nyarios langsung sareng anu tiasa ngaganggu budaya sanés atanapi di antarana dianggap rada kurang ajar. Sabalikna, nalika urang asing ngurilingan nyarios atanapi naroskeun naon-naon, urang Amerika bingung ku éta.

Nalika budaya Amérika Latin ramah, kabuka, kabuka-panto, Urang Amérika resep yén rohangan pribados henteu seueur diserang. Upami di Amérika Latin dicium sareng rangkulan seueur diantara réréncangan bahkan jalma asing, henteu di dieu di Amérika Serikat. Aranjeunna teu resep ciuman atanapi jalma caket nalika nyarios. Bunderan rohangan pribadi langkung ageung tibatan budaya séjén.

Éta ogé henteu resep ditaroskeun ngeunaan umur na, sabaraha artos anu aranjeunna hasilkeun, atanapi sabaraha beuratna. Topik paguneman sareng jalma anu teu aya hubunganana atanapi caket biasana henteu kalebet masalah kulawarga, agama atanapi politik. Janten Gerak naon anu kuring kedah émut upami angkat ka Amérika Serikat? 

Dasarna: salawasna silih tingali kana panon séwang-séwangan nalika ngobrol atanapi sasalaman (ti lalaki ka lalaki, ti awéwé ka awéwé sareng campuran), henteu bau awon Éta sinonim sareng kanyataan yén kami henteu merhatoskeun kabersihan diri sareng ngajaga jarak urang, entong nyerang rohangan pribadi anjeun.

Éta ogé dianggap sopan pikeun ngajaga panto kabuka pikeun saha waé anu ngalewatan, ngantosan sabar dina antrian, pikeun ngarawat jalma-jalma anu nyayogikeun jasa kalayan ramah sareng sami, titip titip dina ampir sadaya tempat (juru tata rambut, tempat parkir, hotél, taksi ...).

Nalika urang kaluar tuang sareng urang Amérika urang kedah nyiapkeun dahar peuting mimiti. Di sesa Amérika Latin tuang siang tiiseun saatos 8 atanapi 9 wengi tapi henteu di dieu, éta langkung tiheula. Nalika tuang anjeun henteu kedah buru-buru, anjeun kedah nganggo serbét, upami éta antara babaturan anu biasana nyaéta masing-masing mayar sorangan sareng upami sanés tempatna tuangeun gancang saji anjeun kedah angkat a Tip 15%.

Urang Amerika biasa ngalih ngurilingan nagara ageung na. Pikeun damel, pikeun diajar, aranjeunna sering ngalih langkung sering tibatan saha waé urang. Janten, biasa pikeun jalma anu pikaresepeun sareng resep ngobrol sareng jalma anu teu dikenal, anu panasaran. Dina waktos anu sasarengan, sering disebatkeun yén ieu mangrupikeun alesan naha urang Amerika biasana henteu ngagaduhan babaturan saumur hirup, kusabab seueur pisan anu ngalih atanapi ngarobih kursus di sakola.

Ngainget sadaya masalah ieu dina pikiran tiasa ngabantosan urang langkung adaptasi sareng waktos urang di Amérika Serikat. Langkung seueur deui upami urang tetep lami, diajar atanapi damel. Sok nyarios kitu dina kontak budaya aya sababaraha conto: salah sahiji Bulan madu dimana sadayana tiis sareng pikaresepeun sareng budaya anyar saé; conto sejen tina budaya shock dimana masalah anu mimiti dimimitian ku balanja, bumi, angkutan, basa ... sadayana anu ngakibatkeun kacapean mental.

Momen anu sanés dina hubungan budaya ieu nyaéta setting awal. Dina momen ieu masalah anu sateuacanna mimiti direngsekeun sareng anu parantos terang beus mana anu kedah dicandak, kumaha cara mayar ieu sareng éta. Sugan basana henteu lengkep sacara gampang, tapi dasarna mimiti tetep dina hard disk otak. Ieu dituturkeun ku jaman susah tina ngasingkeun méntal dimana jarakna mimiti beuratna sareng kulawarga sareng réréncangan sareng kahirupan natal sadidinten teras katiisan beurat beurat.

Sareng tungtungna, upami waktuna dugi, tungtungna aya saat ditampa sareng integrasi dimana rutinitas lengkep parantos parantos diadopsi, kabiasaan sareng adat istiadat, tuangeun, sareng sajabana parantos ditampi. Urang mimiti langkung raoseun. Siklus ieu lumayan normal sareng saha waé anu parantos hijrah ka nagara sanés biasana ngaliwat.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)