Budaya sareng tradisi Indonésia

Darso khas indonesia

Indonesia mangrupakeun nusantara khatulistiwa anu ngagaduhan langkung ti 17.000 pulau, anu pangageungna nyaéta Sumatra, Kalimantan atanapi Java, anu terakhir mangrupikeun salah sahiji anu paling penting dina hal populasi.

Nagara Pulo ieu antara Asia Tenggara sareng OséaniaSalaku tempat lalayaran pikeun pelaut anu ngalaksanakeun rute komérsial, éta nampi seueur pangaruh budaya, janten kami bakal mendakan keragaman anu hébat.

A sajarah saeutik

Candi khas Indonesia

Éta salawasna ngabantosan urang pikeun nempatkeun diri sareng ngartos sakedik adat sareng budaya di unggal tempat. Kaayaan dirina ngajantenkeun anjeunna a tempat dagang seueur urang Asia, sareng seuseueurna pendudukna asalna ti Malayu. Éta aya dina pangaruh Walanda, sareng dina taun 1945 janten independen ti Walanda sareng Sukarno.

Dina 1968 amanatna diganti ku Suharto, anu nyiptakeun langkung ngahijina di Indonésia tapi ku panindasan. Dina 1998 anjeunna mundur kusabab teu raoseun penduduk saatos krisis kauangan Asia. Ti saprak éta, pamilihan demokratis di nagara éta. Ayeuna, ékonomi na dumasar kana panghasilan tina ékspor minyak sareng gas bumi, janten anggota OPEC, sareng ogé ti wisata.

Agama di Indonesia

Candi Budha

Agama di Indonésia penting pisan pikeun nangtoskeun budaya sareng kahirupan Indonésia. Milikna konstitusi ngajamin kabébasan agama salami éta didasarkeun kana salah sahiji tina lima pejabat anu resmi, nyaéta Islam, Katolik, Protestan, Budha sareng Hindu.

ayeuna, langkung ti 80% penduduk kagolong Islam. Pamingpin Islamis mimiti di Java dihormat salaku walis atanapi wali, nyiptakeun legenda di sakurilingna, sanaos agama Islam ngalarang nyembah para wali. Awéwé henteu wajib nganggo jilbab, sanaos panggunaanna beuki nyebar. Salaku tambahan, lalaki tiasa nikah ka dua awéwé, upami aranjeunna ngagaduhan idin ti awéwé munggaran.

Portugis ngenalkeun Katolik, sanaos ti abad ka-XNUMX mimiti kurang pangaruhna. Hindu dilakukeun di Bali, sareng Budha dilakukeun ku seuseueurna penduduk Cina.

Adat istiadat sareng kabiasaan

Pasar di Indonésia

Nalika urang ngumbara di hiji tempat, sering ningali naon adat sareng panggunaanna nalika berinteraksi di masarakat pikeun nyingkahan salah paham sareng kaayaan anu ngerakeun. Di daérah perkotaan seueur pangaruh barat, sanaos di daérah perkotaan daérah padesaan, budaya tradisional langkung seueur kénéh dilestarikan. Di antarana, sababaraha kabiasaan sareng aturan anu diturut pikeun hirup di komunitas, kulawarga penting pisan.

Nalika urang angkat ka tempat umum dimana anjeun kedah ngalakukeun tindakan formal, sapertos dokumen, langkung saé pikeun nganggo pakéan anu langkung sopan sareng hormat, langkung resmi. Di tempat sapertos candi atanapi istana, anjeun kedah nutupan taktak, sareng biasana anjeun kedah nganggo batik, selendang dina cangkéng.

Éta ogé kedah diperhatoskeun yén pikeun aranjeunna sirah mangrupikeun bagian anu sucia, anu matak henteu keuna, janten urang kedah ngajauhan bahkan gerakan anu katingalina karep ku némpél sirah. Di sisi anu sanésna, anjeun kedah terang yén leungeun katuhu nyaéta anu dianggo ku aranjeunna pikeun tuang, sareng éta ogé kedah dianggo pikeun masihan atanapi nampi hiji hal, salaku nunjukkeun hormat, kumargi tangan kénca kedahna disimpen pikeun langkung seueur kalakuan najis sapertos kabersihan. Hal séjén anu bakal narik perhatian urang nyaéta aranjeunna teras ngaleupaskeun sapatu kanggo lebet ka bumi, hal anu langka di dieu. Nanging, aranjeunna nyarios yén urang Indonésia mangrupikeun salah sahiji jalma anu paling pikaresepeun sareng ramah, janten urang moal ngagaduhan seueur masalah komunikasi sareng aranjeunna.

Ngiringan

Lawon khas indonesia

Pakéanna ogé bakal janten hal anu narik ati anu ngaganggu urang ti mimiti mimiti. Sanaos dinten ayeuna aya seueur jalmi anu dangdanan di Modeu barat, khususna jalma ngora sareng di perkotaan, masih aya tradisi anu hadé dina papakéan anu cocog pikeun cuaca panas.

Lalaki sareng awéwé sami pakéan sarung Di seueur tempat, éta sagi opat lawon dina cangkéng, sapertos urang ngabeungkeut anduk urang nalika urang kaluar tina pancuran. Éta raoseun pisan pikeun aranjeunna sareng anjeun tiasa ningali kaén sareng warna sareng pola anu béda, nyayogikeun anu pangsaéna pikeun acara-acara khusus.

Pakean khas indonesia

Salaku tambahan, sarung, sorot kebaya, anu mangrupikeun blus tradisional awéwé Indonésia. Éta blus lengan panjang, dipasang, tanpa kerah sareng kancing di payun. Kadang-kadang semitransparent, janten kaén anu nutupan batang anu disebatna kemban atanapi korsét biasana dipakena handapeunana.

Dina lalaki anjeun ogé tiasa ningali peci, topi has, atanapi ogé jilbab anu dirajut. Éta sadayana gumantung kana daérah anu aya urang.

Gastronomi

Gastronomi khas Indonésia

Gastronomi di Indonésia beda-beda dumasar daérah, sabab éta a campuran pangaruh Cina, Éropa, Timur sareng India. Sangu mangrupikeun bahan utami, anu sering dicampurkeun sareng daging atanapi sayuran. Ogé, santan, hayam atanapi rempah penting.

Hidangan khas di indonesia

Aya sababaraha piring anu tiasa urang nyobian upami angkat ka Indonésia. Nasi Campur nyaéta béas anu digabungkeun sareng hayam, sayuran, kécap, sareng tortilla. Lumpia mangrupikeun gulung spring anu dipangaruhan ku Cina sareng daging, sayuran, sareng mi kécap. Kari ayam nyaéta rebus hayam sareng sayuran, saos kari, santen, sareng nasi bodas anu asak. The Nasi goreng mangrupikeun piring khas anu sanés, nasi goreng sareng sayuran, hayam, udang sareng endog.

Pesta sareng perayaan

Jogét Bali khas Indonésia

Rupa-rupa etnis de Indonesia kagambar dina aranjeunna fiestas y kariaan. Entre Latihan merangan Pébruari sareng Maret diayakeun di Sumba anu memperingati teh perang tina silih musnahkeun. Antara Maret sareng April teh anyar Taun Hawa masing-masing urang Bali, antukna, kana sora tina kendang éta nyingsieunan jauh roh jahat, ikon tina candi.

Liburan di Indonésia

Festival penting anu sanés nyaéta festival Bali of Galungan, tina tanggal variabel, di mana disebatkeun yén déwa turun ka bumi pikeun gabung dina fiestas kadunyaan. Éta ogé pantes aya di Pulo Larantuka kanggo prosesi penting tina minggu suci jeung Ruteng pikeun duél tina pecut dina bulan Agustus. Salaku tambahan, antara Agustus sareng Oktober teh banquets pamakaman Trojan di Sulawesi.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)