Curug Amérika Kidul: Curug Anu Ngagumkeun

Curug Amérika Kidul

Amérika Kidul mangrupikeun tempat bentang alam anu indah sumebar di basisir, gunung sareng leuweung. Cai, sapertos harta anu berharga ayeuna, ngumbara buana ngalangkungan walungan, aliran, mata cai, curug sareng curug. Justru dinten ieu kami hoyong nyebarkeun curug anu luar biasa sareng berkesan anu aya di buana Amérika Latin.

Pantes diayakeun perjalanan ka ieu daratan namung kanggo tiasa ningali ku panon anjeun sorangan kaajaiban anu ditawarkeun ku alam ka urang. Naon deui, di Amérika Kidul aranjeunna terang kumaha endahna gugur sareng aya hotél anu ngatur perjalanan miang ti hotél pikeun mempermudah perjalanan sareng kunjungan ka klienna.

Salajengna, kuring badé nunjukkeun anjeun sababaraha curug ieu,, salain luar biasa, matak kagum sareng upami ningali aranjeunna hirup, anjeun moal paduli. Éta bakal janten pangalaman anu bakal diukir saumur hirup dina émutan sareng haté anjeun!

The Iguazu Niagara

Curug Iguazu

Tanpa diragukeun, anu paling maksakeun sadayana sareng dianggap paling luhur di dunya nyaéta Curug Iguazu. Curug ieu mangrupikeun kado alam anu leres antara Brazil sareng Argentina anu seueur jalma parantos cukup untung ningali langsung, naha anjeun bakal langkung saé? Aranjeunna pantes ditingali!

Di propinsi Misiones, persis dina bagian gaucho, sareng di Taman Nasional Iguacu, di Paraná di daérah Rio de Janeiro. Upami anjeun wani nganjang ka 275 curug ieu jangkungna 80 méter, Kami ngarékoméndasikeun anjeun angkat dina usumna ti Oktober dugi ka Désémber pikeun tiasa nyandak rides boat handapeun curug tanpa masalah hujan. Anjeun bakal heran pisan yén anjeun ngan ukur badé ngahémat artos kanggo kasempetan kanggo uih deui dipirig ku jalma anu anjeun resep sareng aranjeunna tiasa merhatoskeun kaajaiban alam ieu.

Tikoro setan

Tikoro setan

Curug anu paling matak sadayana nyaéta Tenggorokan Iblis. Di payuneun curug hébat ieu aya jembatan sudut pandang ti mana wisatawan umumna nyandak kasempetan pikeun néwak gambar anu paling berkesan ku kaméra na.

Sareng sanés kanggo kirang, ku téknologi énggal sareng telepon sélulér sareng kaméra anu tiasa baseuh tanpa rusak atanapi ngarusak, pantes néwak gambar sapertos luar biasa anu engkéna anjeun hoyong ngarobih kana kanvas sareng terasrasakeun dina hiasan bumi anjeun. Saha anu henteu resep ideu pikeun nginget perjalanan anu luar biasa sareng gambar diri anu luar biasa?

Curug Kaieteur

Curug Kaieteur

Hayu urang ngarobih daérah géografis sareng angkat ka Guyana. Salah sahiji tempat wisata anu paling seueur di daérah ieu nyaéta Curug Kaieteur anu luar biasa, dianggap ku seueur salaku salah sahiji anu paling spektakuler di dunya pikeun jangkungna ragrag bébas 226 méter na. Dupi anjeun ngabayangkeun kumaha jangkungna aranjeunna? Anjeun ngan kedah ngabandingkeun aranjeunna sareng Curug Niagara kanggo terang yén aranjeunna 5 kali langkung luhur… ningali éta hirup mangrupikeun tontonan leres cai, angin sareng keajaiban!

Luncat malaikat

Katarak Saint of the Angel

Ti Guyana kami bakal ngalih ka daérah caket dieu, ka Vénézuéla, khususna ka Taman Nasional Canaima pikeun terang éksponén alami maksimum na: The Angel Falls sareng jangkungna 979 méter na, ku sabab éta nyaéta curug pangluhurna di dunya. Nami parantos masihan urang tingali kumaha jenis cai terjun ieu, sareng kumaha spektakulerna. Ngagumkeun pisan yén éta bakal nyandak kaméra ageung sareng jarak anu jauh pikeun tiasa néwak gedena na.

Curug biru

Di Ékuador kami mendakan Simpenan Alam Shishink sareng Curug Biru na. Sanaos henteu leres-leres maksakeun ukuranana (jangkungna 25 méter), masih kénéh pantes dilongok pikeun niténan kaéndahanana anu hébat. Saha anu nyarioskeun curug anu kawilang leutik henteu tiasa pinuh ku kamewahan? Sareng éta kaagungan alam henteu ngartos ukuran, éta masihan urang kasempetan pikeun ngémutan kaéndahanana.

Sababaraha curug di Peru

Curug peru

Upami anjeun angkat ka Peru, anjeun kedah nyéépkeun waktos tambahan dina kadatangan anjeun ningali curug gunung sapertos Velo de ángel kalayan 28 méter na ragrag gratis, Enchanted Siren sareng na 70 méter jangkungna atanapi Air Terjun San Miguel kalayan jangkungna 100 méter na. Nanging, anu paling menonjol di gunung nyaéta Air Terjun Parijaro kalayan jangkungna 250 méterna, ayana di Taman Nasional Otishi.

Di daérah leuweung kami mendakan curug sapertos cai seuri sareng hérang tina Ahuashiyacu, Curug Velo de la Novia, atanapi Curug Tirol. Basisir Peru henteu jauh ditukang sareng nunjukkeun kaagungan alam na ku Curug Pala Cala jangkungna 20 méter.

Aranjeunna pantes ditingali

Sareng upami anjeun leres-leres hoyong ningali acara anu saé sapertos kitu, hal anu paling saé anu anjeun tiasa laksanakeun nyaéta milarian pakansi anu panjang pikeun ngararasakeun rute curug anu saé, tapi tangtosna ... ieu hartosna salain gaduh seueur waktos, anjeun ogé kedah ngagaduhan dana ékonomi anu saé kanggo mayar akomodasi, ngumbara ti hiji tempat ka tempat anu sanés, tuangeun ... sareng upami Anjeun ngarambat ti Spanyol anjeun bakal ngagaduhan artos anu hémat kumargi perjalanan udara henteu biasana murah pisan.

Tapi pas anjeun mutuskeun sareng ngamimitian ngatur perjalanan anjeun, anjeun gaduh akomodasi atanapi cara pikeun tetep satuju sareng ngaraos yén sakedik-sakedik dinten perjalanan anjeun caket ... tanpa ragu anjeun bakal ngamimitian ngaraos saraf sapertos perjalanan anu penting, terang tempat-tempat anu luar biasa sapertos curug sapertos kieu.

Ogé, sababaraha saran anu kuring pasihkeun (sapertos anu kuring sebatkeun dina awal tulisan ieu) nyaéta yén upami anjeun hoyong ngaraoskeun kaajaiban-keajaiban ieu anu ditawarkeun ku alam, lakukeun ku perjalanan anu teratur ku perusahaan khusus dina jenis kunjungan ieu. Ideu anu sanés pikeun terang tempat ieu nyaéta ngiringan sareng jalma anu anjeun resep. Ngarasakeun acara alam ieu sareng kulawarga sareng babaturan anu pang caketna mangrupikeun pangalaman anu anjeun pasti bakal hirup sakumaha teu tiasa hilap.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   lucila cenahna

    Hatur nuhun. Kanggo inpormasi anu matak anjeun, Peru henteu tinggaleun, éta henteu ngagaduhan seueur curug anu luar biasa sareng hébat–
    Peru anjeun hébat!

  2.   Fernando cenahna

    Di Peru, salah sahiji curug anu ngagaduhan jangkungna hébat nyaéta Curug Gocta, kalayan jangkungna sakitar 771 méter, ayeuna dianggap salah sahiji tina lima anu paling luhur di dunya.
    Salaku tambahan, tempatna di tengah leuweung Amazon ngajantenkeun alam heran anu pantes dipikaterang sareng dirawat ku sadayana anu nganjang ka dinya.