Durian, buah pang bau di dunya

Durian

Buah mangrupikeun tuangeun anu teu tiasa bolos tina diét sadayana di dunya. Sadaya buah ngagaduhan nutrisi sareng vitamin anu urang peryogikeun pikeun kaséhatan urang sareng kanggo urang tuang, alam bijaksana sareng parantos fokus dina ngajantenkeun kadaharan ieu katingalina saé di luar sareng di jero, janten pikaresepeun pikeun urang sareng urang tuang ku raos. .. supados nguntungkeun tina sadaya nutrisi na. Tapi alam hilap ngajantenkeun salah sahiji buah na pikaresepeun, hartosna abdi Durian, buah anu pang bau di dunya.

Upami buah na bau, hal anu pangpayunna jalma hoyongkeun nyaéta tuang, urang bahkan henteu hoyong anu caketna!! Kadaharan anu bau atanapi katingalina goréng Kami moal tiasa tuangeun éta, sabab naluri urang bakal nyaritakeun yén éta bahaya pikeun kaséhatan urang sareng yén urang tiasa nempatkeun diri dina bahaya.

Durian di pasar Bangkok

Meuli Durian di pasar

Upami anjeun parantos ngalangkungan sababaraha pasar di Bangkok, Kuala Lumpur atanapi Singapura (diantara kota-kota sanésna), sareng anjeun parantos perhatosan bau sengit sato paéh (sanaos aya anu nyarios bau sapertos bau na), pastina anjeun parantos ngalangkung caket tempat buah dimana aranjeunna ngajual durian anu kasohor. Sabalikna hina pikeun turis anu teu curiga anu wani nyobian éta, sabab éta kanyahoan dikenal di Asia Tenggara salaku raja buah.

Kumaha buah ieu anéh?

Kumaha ari Durián

Sababaraha ngajelaskeun salaku: 'Éta sapertos tuang krim vanili dina jamban, sareng bau na tiasa digambarkan salaku kotoran babi, varnis sareng bawang, sadayana dicampur sareng kaos kaki anu kesang.'

Durian naék dina tangkal anu katelah durium sareng aya di Asia Tenggara, sanaos buah asli Indonésia, Malaysia sareng Brunei. Mangrupikeun buah anu gampang dipikaterang, sanés ngan ukur bau na anu kuat, tapi ogé kusabab penampilan na. Ukuranna ageung (dugi ka 30cm panjangna), éta bentukna manjang atanapi buleud sareng ditutupan ku cucuk. Nyatana, namina asalna tina basa Melayu "duri", anu hartosna cucuk. Bubur tina buah durian anu hég sareng konéng warnana oranyeu, kalayan raos na amis, sanaos aroma anu sesah ditanggung.

Jalma anu hoyong tuangeun kedah ngalakukeun éta nahan napas sabab bau na teu kaampeuh sababaraha.

Pangalaman sareng durian

Tuang durian

Kolega tina tulisan ieu kagungan pangalaman sareng buah aneh ieu sareng ngajelaskeun sapertos kieu:

"Pangalaman munggaran kuring sareng durian éta di pasar di lingkungan Hindu Singapura. Kuring ngadeukeutan kios anu ngajualna, tur langsung tukang warung éta nawiskeun kuring sapotong kanggo dicobaan. Anu pikaseurieun nyaéta ceuk tukang warung nunjukkeun seuri licik nalika anjeunna nawiskeun buahna, pastina sadar naon réaksi kuring nalika nyobian. Kuring kedah bébéja yén lamun anjeun tiasa nahan bau durian, raos na amis pisan. "

Kuring yakin yén seueur jalma anu ngajual buah ieu sareng anu biasa bau na bakal seuri nalika ningali réaksi jalma sanés nalika aranjeunna nyanghareupan buah ieu pikeun kahiji kalina.

Di sababaraha tempat dilarang

Kuat pisan bau na anu éta dilarang di seueur bandara, hotél sareng angkutan umum, sapanjang Asia Tenggara. Éta tanpa ragu mangrupikeun pangalaman unik anu anjeun teu tiasa sono, sabab sakali anjeun ngambeu durian pikeun kahiji kalina, anjeun bakal salawasna émut deui.

Cinta sareng benci kana buah

Durian caket

Buah ieu, sanaos kulitna gembleng sareng teu dibuka, ngagaduhan bau anu kuat anu seueur jalma teu tiasa nahan. Anjeun tiasa ngambeu tina kajauhan. Sabalikna, aya minoritas leutik jalma anu resep bau sareng rasa buah. Sigana buahna tiasa ngahangkeutkeun cinta ka sababaraha urang tapi benci anu luar biasa pikeun batur.

Aya jalma anu ngahakan bagian tina buah atah, tapi aya ogé anu langkung resep tuang éta asak. Pedalaman durian ogé tiasa dianggo pikeun nyayogikeun sajumlah masakan Asia Tenggara, bahkan dianggo pikeun ngadamel manisan tradisional.

Aya ogé jalma anu ngarasa bakti hébat kana buah ieu kusabab éta ogé dipaké pikeun ubar tradisional Asia, Kusabab éta fungsi salaku anti radang, nurunkeun muriang komo salaku afrodisiak kuat.

Naha bau na bau pisan

Durian beulah dua

Buah ieu bau pisan sabab campuran tina bahan kimia anu béda anu nyababkeun ngahasilkeun bau anu kuat ieu. Sanyawa diidentipikasi ku formula kimia anu bénten pisan silih (aya sakitar 50 sanyawa kimia dina total).

Pikaresepeun yén henteu aya sanyawa kimia anu masing-masing sigana teu aya hubunganana sareng buah ieu, tapi éta antara sadayana éta ngagabungkeun bau anu béda-béda sareng ngajantenkeun najis. Bau anu dikaluarkeun nyaéta antara seger, buah, logam, diduruk, bawang bakar, kéju biru, bawang bodas, madu ... sareng unggal jalma anu ngambeu nambihan anu béda-béda gumantung kana anggapan masing-masing.

Sadaya ieu ngajantenkeun jalma ngarasa bakti asli pikeun buah ieu, atanapi sabalikna ... yén aranjeunna ngaraos répéh sareng teu tiasa caket pisan.

Sababaraha réaksi kana durian

Réaksi barudak

Dina pidéo munggaran ieu anu kuring pasihkeun ka anjeun hatur nuhun kana saluran REACT YouTube, anjeun bakal tiasa ningali éta dina basa Inggris, tapi henteu perlu anjeun terang basa ieu pikeun terang kumaha réaksina kana buah ieu kusabab rupa sareng paripolahna nyarios éta sadayana. Kuring parantos ngutamakeun pidéo ieu kusabab barudak anu paling tulus sareng anjeun tiasa ningal di aranjeunna kanyataanna buah anu khas ieu.

Ka budak awéwé anu resep

Dina pidéo anu kadua ieu kuring hoyong nunjukkeun réaksi budak awéwé anu resep pisan ka durian sareng anu resep dina bentukna, bau sareng rasa na ... sigana mah éta mangrupikeun buah anu ngagumbirakeunSakumaha anjeun hoyong sami sareng anjeunna? Kuring mendakan éta berkat saluran AnaVegana YouTube.

Naha anjeun mikir yén anjeun hoyong pisan buah ieu atanapi anjeun bakal ngarasa tolak ka dinya? Naha anjeun kantos nyobian? Caritakeun kami ngeunaan pangalaman anjeun!

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

12 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   seredek cenahna

    Kuring henteu ngartos réaksi jalma, upami ti mimiti éta bau na pikasieuneun, tapi henteu raos pikaresepeun, sabab "réaksi" lumangsung nalika aranjeunna tuang seger?

    1.    Panulis buku manga cenahna

      Kuring resep sagala buah sareng upami éta aheng atanapi jarang pisan langkung saé, kuring terang yén lamun aranjeunna nawiskeun ka kuring durian kuring bakal nampi tuangeun tanpa merhatoskeun bau na anu disangka rongkah pisan

    2.    Loreto cenahna

      Abdi panasaran sami. Sugan seungitna kakara kaluar nalika ngegel kana buah. Abdi henteu terang.

  2.   Sofia cenahna

    Abdi parantos ngagaleuh di toko-toko kadaharan oriental, permén anu didamel ku buah ieu, sareng éta éndah pisan, sanaos kuring kedah ngaku yén salaki kuring nolak nyium kuring upami kuring parantos tuang pil anu sateuacanna hahahahahahaha ... ... amisna tetep ngeunah.

  3.   Adriana cenahna

    Abdi resep tulisan anjeun! hatur nuhun

  4.   Laura cenahna

    Jolin Kuring henteu ngartos nanaon kuring kantos di Thailand salami sabulan sareng kuring tuang buah ieu ampir unggal dinten kusabab kuring resep, rasa na saé pisan sareng bau na kuat tapi henteu bau sapertos na atanapi naon anu anjeun nyarios ... Abdi henteu ngartos nanaon ... sami nya éta dina waktos taun ieu durian bau sapertos naon éta, buah sareng éta indah sareng kuring parantos untung pisan….

  5.   glutton cenahna

    SEDAP !!. Iraha kuring angkat ka Asia Tenggara kuring raoseun ku resep pisan (vlr). Anu ngarugikeunana nyaéta ngan ukur disajikeun di kios jalan, ku alesan anu jelas. Kahiji kalina kuring di Malaysia sareng ngagaleuh, kuring nempatkeun di hotél sareng bau na henteu dugi dugi kami angkat. Engké kami terang yén haram pikeun nganteurkeun anjeunna ka hotél.

  6.   Laura cenahna

    Kuring hormat pisan saha anu resep éta ... tapi kuring nyobian nalika kuring indit ka Thailand sareng dina ngigel munggaran kuring kedah nyarios yén éta masihan kuring gag anu kuring ampir utah…. Éta ngagaduhan "rasa" anu aneh pisan yén turis sesah (salain ti bau menyanna, anu jelas, sareng teu aya anu tiasa nolak) ... sanaos aya jalma anu mendakan nikmatna, pikeun raos, aya warna! !

  7.   Francisco Mendez cenahna

    Kuring sesah yakin yén saha anu leres-leres nyobian durian nyarios raoseun pisan. Seungitna bau sareng raos langkung parah tibatan bau na.

  8.   mario cenahna

    Sanaos katingalna sami, nangka ieu ti Nayarit ngeunah pisan, henteu bau na nuju tuangeun di Monterrey, Méksiko

  9.   Diogénes. cenahna

    Jujur, kuring sanés urang Asia ogé kuring parantos ngumbara ka Asia, buah ieu nalika kuring janten nini kuring kadang-kadang nyiapkeun kuring naon di nagara kuring disebut «sampo, kuring henteu kantos ningali deui kusabab di Républik Dominika éta teu pati umum atanapi Buah ieu terkenal di nagara kuring urang sebut éta kuring yakin yén «Jaca: kanggo kuring pribadi sareng utamina nalika buahna asak, kuring resep bau na sareng éta henteu aya hubunganana sareng bawang atanapi kotoran pisan, kuring hormat kana opini tapi kuring pikir yén pendapat sok dipangaruhan ku anu nampilkeunana.
    Abdi resep bau na sareng rasa na biasana sapertos chiclet stroberi sareng rasana sapertos cau. Kusabab bau, ukuran sareng raos na, buah nyiptakeun kontropérsi, éta hiji-hijina bebeneran anu kuring satuju.
    Abdi resep buah ieu sareng kuring resep tuangeunana, seueur beces nalika kuring nyobian janten di luar bumi dina hawa terbuka pikeun melong langit sareng muji ka Gusti Allah kuring pikeun nyiptakeun buah ieu saé pisan anu seueur nalika di tuang éta disababkeun kuring seuri hébat sareng kabagjaan.
    Rahayu Gusti pikeun buah ieu anu, babarengan sareng nanas, buah markisa sareng soursop janten karesep kuring ti saprak budak.
    Hatur nuhun.

    1.    David cenahna

      Anu kajadian nyaéta Jaca henteu sami sareng Durián sanaos aranjeunna asalna ti kelas anu sami. Jaca, sanésna, amis sareng seungitna bau. Sigana kuring mah seueur anu ngabingungkeun dua buah ieu sareng éta sababna aranjeunna nyarios yén raosna saé upami anu saéstuna raoseun sanés Durian tapi spésiés anu sanés.

bool (leres)