Pantai Es Trenc di Mallorca

Pasti taun hareup bakal janten taun anu langkung normal sareng urang bakal tiasa langkung seueur menikmati liburan usum panas urang. Janten urang tiasa ngarambat ka Majorca sareng istirahat di pantai na, handapeun matahari usum panas.

Pondok Mallorca hébat, pantai na ogé, aya seueur kagiatan, aya Sierra de Tramontana anu saé, guha, gedong sajarah sareng seueur deui. Tapi upami aya pantai anu keprok, nya éta Pantai Es Trenc.

Mallorca

 

Mallorca mangrupikeun salah sahiji kapuloan Balearic ti Laut Tengah sareng ibukota na nyaéta kota Palma de Mallorca. Mangrupikeun pulau ageung, 3640 kilométer pasagi, sareng sakitar 859 rébu jiwa.

Pulo ieu dicirikeun ku Pegunungan Tramontana, anu ngawangun gawir anu ngajentrekeun ka belah kulon kaler, ngajorowok antara sela-sela cocooan anu disumputkeun, sareng Sierra of Levante jangkung langkung saderhana. Aya seueur guha sareng danau bawah tanah, dataran tengah subur sareng teluk anu saé dimana tempatna ibukota.

Iklim di Pulo Mediterania pisan sareng dina usum salju tiasa salju rada di jangkung gunung, tapi henteu gampang pisan éta turun ka handap sahingga usum salju, sacara umum, hampang.

Dinten ka dinten ékonomi dumasar kana wisata jeung konstruksi Sareng sababna pandemi anu parantos lumangsung sataun satengah parantos pencét parah.

Pantai Es Trenc

Es salah sahiji anu pang populerna sareng terkenal di Mallorca. Cai mibanda keusik anu alus sareng cai beningna kristal tapi nawiskeun sababaraha kagiatan rekreasi. Pantai ieu dimimitian di Ses Covetes, pantai éndah kalayan cai transparan sareng pasir bodas, sepi, anu pas antara sa Ràpita sareng Trenc, dina urbanisasi nami anu sami.

Ses Covetes ogé tujuan anu terkenal sareng terkenal, kalayan pantai 250 meter, sareng dua daérah, hiji keusik sareng anu sanésna taringgul, disebat Freu. Teras, saatos Ses Covetes, éta Pantai Es Trenc, daérah keusik panjangna 3 méter panjang dibagi kana tilu zona.

Aya nu Arenal den tem, Arenal den Tenc sareng Pantai Es Trenc anu mangrupakeun bagian anu paling caket ka Colonia de Sant Jordi. Masing-masing bagian henteu dibatesan sareng aranjeunna sadayana ngalegaan ku cara parawan, kalayan bukit pasir na.

Saperti di pantai mana waé di dieu, anu dimaksud nyaéta sunat, mandi sakedik sareng henteu seueur damel sanésna, sabab pantai nawiskeun sakedik upami anjeun langkung aktip. Panonpoé di dieu kuat na henteu ngiuhan alam janten naha anjeun nyandak payung anjeun atanapi anjeun kedah nyéwa.

Nyéépkeun waktos jam handapeun panonpoé anu panas henteu matak pikaresepeun. Henteu aya kamar ganti atanapi pancuran, namung kamar mandi dasar. Aya sababaraha bar pantai Aranjeunna ngajual tuangeun sareng maénkeun sababaraha musik ti waktos ka jaman, tapi henteu teras-terasan. Hal anu pangsaéna nyaéta sumping ogé dilengkepan ku nyalira: payung, korsi dek, tuangeun sareng inuman.

Ngan aya hiji réstoran Sareng alesan éta, upami anjeun henteu nyayogikeun sesah milari tempat anu gratis. Dahareunana saé, paellas, kadaharan ti laut, lauk, sareng aya ogé Kafe Pikeun nyugemakeun rasa lapar pikeun manisan, Flor de Sal nyaéta Trenc. Kanggo langkung seueur pilihan, anjeun kedah angkat ti pantai sareng angkat ka Colonia San Jordi, salaku conto.

Émut yén teu aya hotél atanapi wangunan sanés di dieu, alam murni, laut dina hiji sisi, bukit pasir di sisi anu sanésna sareng jalma-jalma di antawisna. Laut na spektakuler, tenang sareng pirus cai biru, deet, sababaraha ombak, ampir Karibia. Di sisi sanésna, bukit pasir, sababaraha batu, tangkal pinus sareng rungkun anu dugi ka Salobral de Campos, lahan baseuh alami 1500 héktar sareng situ, rumah susun sareng manuk.

Naon anu urang tiasa laksanakeun salain sunting sareng samak? Leumpang mangrupikeun pilihanÉta ampir tilu kilométer sareng éta mangrupikeun latihan anu saé, utamina dina énjing atanapi sonten. Dina jalan éta anjeun bakal ningali sababaraha tempat persembunyian senapan mesin lami kawit ti Perang Dunya Kadua sareng mangrupikeun bagian tina sistem pertahanan basisir. Dikikis, ditingal, taranjang sareng sepuh, di 2014 aranjeunna janten objék tina aksi artistik ku koléksi Boa Mistura ti Madrid, anu ngalukis aranjeunna bodas sareng nyerat sababaraha ayat pikeun aranjeunna tina sajak "Cala Gentil", ku Miquel Costa i Llobera.

Upami anjeun resep kagiatan cai, kaleresan teu seueur, ngan ukur snorkel. Di pantai sanésna aya tawaran deui, anjeun tiasa naék parahu cau, jet sky atanapi parasail tapi henteu di dieu. Di dieu, ngan ukur snorkeling sareng langkung saé upami angin henteu ngagelebug ti kidul sabab ngaluarkeun cai sareng daunna mendung. Aya tanjakan bisi aya anu ngagunakeun korsi roda, sareng sababaraha pos penjaga hirup di beulah paling rame di pantai.

Ngabuburit panonpoé, soak dina cai, leumpang, ngalakukeun sababaraha panilitian ngeunaan bunker lami, snorkel sareng henteu seueur anu sanés. Istirahat, baca, ulin naon, ngobrol ... Éta anu ditawarkeun pantai ieu di Mallorca. Sareng di akhir dinten, upami anjeun cicing ningali surup Nya, anjeun bakal ngagaduhan kado anu pangsaéna pikeun sadaya: langit warna-warni, pantaran matahari mati di perairan, sadayana jeruk, emas sareng kulawu poék ...

Kalayan ciri ieu, Naon jinis jalma anu narik? Jalma ngora, antara 20 sareng 30 taun Dina seueurna ageung. Lamun anjeun leumpang jauh sakedik anjeun panginten tiasa ngalakukeun nudisme. Tapi kumaha anjeun dugi ka dieu? Nya leres pisan ti Ses Covetes, upami anjeun sumping ti belah kalér, sareng ti jalan anu nembus Salobrar de Campos, tambang uyah sareng lahan baseuh, upami anjeun sumping ti kidul. Jalan ieu saé pisan sabab ningali bentang ieu.

Pecinta manuk bakal diubaran. Nyatana, pantes diémutan éta Mallorca mangrupikeun tujuan anu hadé pikeun ningali manuk sareng anu didieu ngan hiji-hijina bumi di dunya wulung hideung. Wulung aya di gunung, tapi jinis manuk sanésna aya di dieu, dina jalan ka Playa es Trenc.

Janten upami anjeun sumping nganggo mobil aya sababaraha tempat kanggo parkir tapi sadayana dibayar, duanana di belah kidul sareng kalér. Upami anjeun sumping ku angkutan umum anjeun bakal ngalaksanakeunnana beus sareng ti sisi Ses Covetes. Dupi anjeun kémping? Henteu, éta haram. Teu aya ogé akomodasi anu nyéépkeun wengi, janten, upami ideu anjeun pikeun cicing di daérah éta anjeun kedah angkat ka Colonia de San Jordi dimana aya hotél sareng hotél alit sareng villa pikeun nyéwa wisatawan.

Kami parantos namina sababaraha kali Colonia Sant Jordi sareng éta nalika ngeunaan infrastruktur wisata langkung lengkep. Di dieu aya nawaran olahraga cai, boardwalk kai pikeun jalan-jalan sareng toko sareng réstoran, kantor wisata, wisata sareng seueur deui.

Sakedik ngajauhan téh Ubat ses, kota anu nyaman sareng taman alam na, cocog pikeun jalan-jalan nganggo mobil atanapi sapédah. Sareng tungtungna, Sa Rapita, kota anu caket ka Es Trenc, dimana anjeun tiasa cicing, nyéwa wisata di sisi laut atanapi badé tuang.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   Juan Salju cenahna

    Es trenc dina usum panas nyaéta naraka. Pinuh ku wisatawan, anjeun bahkan henteu ngagaduhan tempat ngagolkeun anduk anjeun. Rame teuing anu tiasa diucapkeun. Dina usum panas ulah angkat.