Gawir Los Gigantes di Tenerife

Los Gigantes di Tenerife

Nalika urang liburan ka Tenerife aya sababaraha kunjungan anu ampir penting, salah sahijina nyaéta Gunung Teide, tapi anu sanésna henteu diragukeun perkawis gawir di Los Gigantes. Gawir anu saé ieu anu murag ka laut parantos janten salah sahiji tempat wisata na, janten dinten ieu urang gaduh seueur hal anu menarik pikeun dilakukeun di sakurilingna.

Mun urang angkat ka kalebet bagian ieu Tenerife dina rute kami, maka urang kedah ngaraoskeun sagala pangalaman anu urang tiasa. Gawir ti laut ulah aya anu teu paduli, tapi éta sanés hiji-hijina hal anu tiasa dipikaresep di bagian Tenerife ieu.

Kumaha carana dugi ka gawir Los Gigantes

Upami hiber anjeun dugi ka bandara Tenerife Kidul anjeun kabeneran, gawir ngan ukur sakitar 45 kilométer jauhna. Bisi kumaha waé, di Pulo Jawa disarankeun nyandak mobil nyéwa, kumargi nganjang ka Teide peryogi sahenteuna sajam perjalanan, sabab éta aya di tengah. Ti Costa Adeje anjeun tiasa ngalir jalan tol kidul pikeun angkat ka daérah Puerto de Santiago. Tiasa ogé nganggo jalan normal, sabab urang gaduh sababaraha rute. Kota leutik Puerto de Santiago parantos muncul kalayan pangaruh wisata, sareng éta mangrupikeun tempat anu sepi sareng titik utama dimana parahu angkat ningali gawir. Hal sanés anu tiasa urang lakukeun nyaéta angkat ka kota Masca ningali gawir ku cara anu sanés. Ti kota leutik ieu jalur pendakian kira-kira tilu jam dimimitian anu lebet ka gawir sareng dugi ka pantai Masca, anu bakal urang carioskeun engké.

Gawir bersejarah

Tempat wisata di Tenerife

Gawir ieu anu penting pisan pikeun Gu Guines, urang Asli Pulo sateuacan penaklukan. Pikeun aranjeunna gawir ieu nyaéta 'Tembok Naraka' atanapi 'Tembok setan', tempat dimana dunya réngsé. Éta sababna éta mangrupikeun hal anu penting pikeun aranjeunna, anu ayeuna parantos janten tempat pikeun mikaresep pulau ku cara anu béda. Pariwisata massal di pantai sanés ngan ukur hiji-hijina hal anu narik pulau, sareng gawir ieu diwangun ku batu vulkanik anu parantos janten klaim. Sareng sanés ngan ukur aranjeunna, tapi ogé kabeungharan dasar laut sareng sakuriling gawir.

Rute ti La Masca

Upami anjeun salah sahiji anu hoyong ngalaksanakeun anu béda sareng anjeun henteu kedul, maka disarankeun pisan pikeun ngalakukeun éta jalan satapak hiking anu dimimitian ti kota La Masca, caket Santiago del Teide. Éta kota anu saé pisan, tapi kota anu ningali kagiatanana dikali dina usum panas. Ngalaksanakeun rute henteu gampang, sabab éta kirang langkung tilu jam jalan-jalan ka pantai Masca, ngalangkungan antara jurang tebing. Nalika anjeun dugi ka pantai ngan aya dua kamungkinan. Salah sahijina nyaéta nyandak kapal pikeun ningali gawir, anu bakal nyandak kami ka Puerto de Santiago, atanapi pikeun péngkolan sareng balik tilu jam jalan sapanjang jalur anu urang parantos jalan. Kudu disebatkeun yén seuseueurna milih parahu, anu ogé ngalengkepan pangalaman anu saé.

Perjalanan kapal

Ningali gawir tina parahu

Salah sahiji hal anu ampir sadayana parantos dilakukeun di Tenerife nyaéta perjalanan kapal sapanjang gawir sareng paus anu ningali. Lumba-lumba gampang ditingali, sabab sering ngiringan parahu dina perjalanan. Aya ogé jajahan paus, sanaos biasana henteu gampang diakses, kumargi aya waktos nalika gampang ningali éta. Pokokna, dina kota Puerto de Santiago urang tiasa konsultasi perjalanan kapal terasrasakeun rute. Éta gumantung kana waktos anjeun angkat, tapi tina pangalaman, dina usum low anjeun henteu kedah mesen, sabab aya sababaraha perusahaan sareng biasana gaduh tawaran sareng ruang anu cekap. Perjalanan kapal ieu biasana réngsé kalayan lirén di sababaraha pantai alit anu muncul di antara jurang tebing pikeun ngaraosan tuangeun sareng kamandian anu mungkin.

Palabuhan Santiago

Palabuhan Santiago di Tenerife

Kota leutik ieu parantos muncul berkat kagiatan wisata di daérah anu hoyong ngaraosan gawir. Di kampung anjeun tiasa ngaraosan balanja di toko souvenir leutik, atanapi tuang di seueur réstoran. Kami ogé ngagaduhan tawaran hotél, upami kami hoyong nyéépkeun hiji atanapi dua dinten di tempat ieu. Aya sababaraha pantai alit kalayan keusik vulkanik anu ngajantenkeun urang berjemur sateuacan atanapi saatos ningali gawir sareng palabuhan anu lega dimana kapalna angkat. Ieu mangrupikeun titik anu saé pikeun ngarengsekeun dinten anu senang di gawir, sareng hiburan sakedik sareng sagala rupa jasa.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*