Gurun Sahara

Bukit pasir sahara

El Gurun Sahara mangrupikeun gurun panas panggedéna di dunya kalayan permukaan langkung ti salapan rébu kilométer pasagi. Éta aya di Afrika Kalér ti Laut Beureum dugi ka Samudra Atlantik kalayan daérah anu ogé ngaliwatan Laut Tengah. Éta ogé kalebet daérah ageung di sababaraha nagara sapertos Maroko, Mauritania, Niger, Sudan atanapi Tunisia. Kunjungan ka Gurun Sahara moal hilap, maka éta mangrupikeun perjalanan impian pikeun seueur jalmi.

Hayu urang tingali naon anu urang tiasa ngaraosan di Gurun Sahara anu luar biasa, hamparan haneut anu nawiskeun ékoregion anu dibédakeun sareng tempat anu beragam pikeun dijelajah. Kami bakal ngadatangan bentang anu saé sareng bukit pasir, erg, lebak garing atanapi rumah susun uyah. Hayu urang tingali sababaraha ideu ngeunaan naon anu tiasa ditingali dina Sahara.

Merzouga sareng bukit pasir Erg Chebbi

Gurun Sahara

Kecap Erg ngahartikeun jinis padang pasir anu diciptakeun ku massa pasir sareng Chebbi naminaSanaon biasana katelah Merzouga kusabab ieu kota anu caketna ti mana anjeun mimiti nepi ka bukit-bukit pasir. Ieu mangrupikeun salah sahiji wisata anu biasa di Gurun Sahara ti Maroko. Daérah ieu panjangna sakitar tilu puluh kilométer sareng sababaraha gundukanana tiasa dugi ka 150 méter jangkungna. Pikeun dugi ka daérah ieu anjeun tiasa ngalalana wisata anu dipandu atanapi ku angkutan umum ti Fez atanapi Marrakech dina perjalanan anu dugi ka genep atanapi sapuluh jam. Sakali di Merzouga kami bakal tiasa ngalakukeun sababaraha hal sanaos hal anu biasa nyaéta urang nyayogikeun waktos kanggo ningali kumaha alitna urang dina bentang anu mengesankan sareng nikmati pangalaman éta. Salaku tambahan, sababaraha kagiatan ditawarkeun di tempat ieu sapertos ngagunakeun quad atanapi 4 × 4s pikeun ngahalangan bukit pasir, papan pasir dina papan, anu pikaresepeun pisan atanapi nyandak tunggangan dromedary sapertos anu leres-leres dilakukeun ku Berber. Di daérah ieu anjeun ogé tiasa ningali sababaraha sato sapertos serangga atanapi rubah. Waktos anu paling saé nyaéta subuh sareng magrib, sabab cahaya sareng bentangna robih lengkep.

Erg Chegaga

Laut keusik ieu langkung ageung sacara éksténsif tapi kirang jangkung dina gundukanana, janten langkung populér tapi pastina janten alternatif sanés nalika nganjang ka Gurun Sahara. Pikeun nepi ka daérah ieu kedah nyandak perjalanan dua atanapi tilu jam ngalangkungan bentang anu bénten. Di sakuriling daérah gurun ieu kami bakal mendakan sababaraha tempat menarik sapertos Danau Iriki anu saleresna mangrupikeun dataran leutak anu petrified anu parantos garing sakitar dua puluh taun. Kota M'Hamid mangrupikeun tempat anu pang caketna, tempat anu biasa janten jalan peuntas karavan.

Bobo di gurun pasir

Jaima

Salah sahiji pangalaman anu paling penting anu tiasa dilakukeun di Gurun Sahara nyaéta tepat wengi dina éta, bobo handapeun bintang. Biasana teh wisatawan biasana bobo di tenda di daérah gurun anu béda sabab éta mangrupikeun hal anu parantos populér sareng gampang pikeun nyewa jasa ieu babarengan sareng wisata gurun. Jaima mangrupikeun struktur saderhana anu tiasa didamel tina batu atanapi kai sareng anu biasana ditutupan ku lawon. Biasana kubu ieu ageung sareng diantarana urang bakal ngagaduhan struktur anu bobo pikeun bobo, aranjeunna nyayogikeun kami kalayan seueur jasa sareng daérah pusat dimana urang tiasa ngempel sareng ngaraosan bintang-bintang di gurun pasir.

Rute tina Rébuan Kasbahs

Kasbah di Sahara

Una kashah mangrupikeun istilah anu nunjukkeun bagian tengah kota atanapi bénténg. Aya sababaraha jinis kasbahs, sapertos anu di kalér, aya hubunganana sareng budaya Arab, anu mangrupikeun gedong anu dibénténg anu dijantenkeun tempat cicing pikeun gubernur, sareng anu di belah kidul pakait sareng budaya Berber, anu mangrupikeun titik pertemuan pikeun rute perdagangan. Aya sababaraha rute anu ngadatangan sababaraha kasbah ieu anu mangrupikeun bagian tina budaya daérah Sahara ieu. Anjeun tiasa ngamimitian ti tempat-tempat sapertos Ouarzazate dimana urang tiasa ningali Kasbah Taourirt, salah sahiji tempat anu paling dijaga di panjuru nagara. Urang tiasa ningali batur dina jalur anu kami nyewa, sapertos Kasbah Teoulet di Lembah Ounila atanapi Amridil kasbah di Skoura Palm Grove.

Tempat anu caket

Di caket Gurun Sahara urang tiasa mendakan sagala rupa tempat pikeun didatangan sapertos Ourzazate, kota anu indah di Maroko. Di kota ieu urang tiasa ningali Kasbah of Taourirt, tempat anu ngatur janji komérsial. Di kota ieu urang ogé tiasa ningali Al Mouahidine Square dimana aya kafe sareng toko. Di gerbang gurun Erg Chegaga nyaéta Tamegroute, pusat agama ti abad ka-XNUMX dimana urang tiasa nganjang ka pusat gerabah tradisional sareng pusat masak. Ogé anu dipikaresep nyaéta Zaoui Nasiriyya, pusat muslim anu ngagaduhan sababaraha rupa agama.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*