Kota pantai Granada

Salah sahiji pantai Almuñécar

aya adi Kota pantai Granada, sanajan basisir propinsi Andalusia ieu teu nu kawentar di Tengah. Jalma ti wewengkon Levantine na Catalan komo basisir di Kapuloan Balearic.

Nanging, ieu sanés hartosna yén basisir Granada kirang pikaresepeun. Sabalikna, nya loba kilométer pantai, maranehna teu boga sirik ka eta wewengkon sejen. Anu kajantenan nyaéta, sigana, aranjeunna henteu nampi seueur pariwisata masal sapertos aranjeunna. Kituna, urang bade ningalikeun maneh sababaraha kota pantai paling geulis di Granada.

Almunecar

Pantai Puerta del Mar

Pantai Puerta del Mar di Almuñécar

Kota Granada anu éndah ieu ayana di bagian kidul-kulon propinsi. Kanyataanna, eta geus wates jeung kotamadya Malaga of nerja. Cai mibanda teu kurang ti salapan belas kilométer ti basisir nu ngawengku pantai geulis kayaning Cantarriján, Puerta del Mar, San Cristóbal, Velilla, Los Berengueles atanapi La Herradura.

Tapi Almuñécar gaduh seueur deui anu nawiskeun anjeun. Dicicingan saprak abad fifteenth saméméh Masehi, sakumaha dibuktikeun ku sésa-sésa budaya Argaric kapanggih di wewengkon, éta hiji kota Fénisia penting jeung, engké, Romawi jeung Arab. Di dinya anjeunna badarat Abderraman I, anu bakal manggihan Émirat of Córdoba jeung anu boga arca di Almuñécar.

Justru ka jaman Latin milik teh sasak cotobro jeung Monk urang Tower columbarium, Pantheon funerary ti abad ka-XNUMX sanggeus Kristus lokasina di pinggiran kota. Ogé di antarana aya Cabria Tower, diwangun dina abad ka-XNUMX pikeun membela basisir, jeung Mercusuar Punta la Mona, anu perenahna di luhureun menara pangawas heubeul sejen.

Sedengkeun pikeun warisan agama Almuñécar, kami nyarankeun yén anjeun nganjang ka padepokan San Sebastián, anu ayana geus documented dina abad ka-XNUMX sarta yén anjeun bakal cinta pikeun bentuk basajan na. Anjeun oge kudu ningali geulis Garéja tina inkarnasi, permata baroque Granada diwangun dina abad ka-XNUMX. Aranjeunna jawab konstruksi na Juan de Herrera y Diego ti Siloam.

Kitu ogé, Almuñécar boga monumen sipil geulis. Di antarana, nganjang ka puri San Miguel, a bénténg Muslim reformasi dina kali Carlos I, jeung Sapatu kuda, anu, sabalikna, ti abad ka-XNUMX. Éta ogé superbly dilestarikan saluran cai Romawi, sanajan kanyataan yén éta diwangun dina abad kahiji sanggeus Kristus.

Éta sanés ngan ukur sésa-sésa arkéologis anu tiasa didatangan di kota. Dina El Majuelo Botanical Park anjeun gaduh sésa-sésa pabrik salting Romawi kuno, ogé koleksi sayuran anu berharga. Jeung dina Gua Tujuh Karaton, lokasina di handapeun hiji kuil heubeul ti éta période sarua, nyaeta Museum Arkéologis, kalawan loba potongan. Di antara ieu nangtung kaluar hiji amphora Mesir ti abad ka-XNUMX saméméh Yesus Kristus.

Tungtungna, urang bakal nyaritakeun ngeunaan salah sahiji simbol Almuñécar. Nya ngeunaan Batu Suci, susunan tilu appendages taringgul nu nawiskeun Anjeun pintonan éndah ti basisir Granada. Dina panggedena anjeun boga sudut pandang crowned kalawan cross a.

Salobreña, wisata diantara kota pantai Granada

Salobrena

Komplek sajarah Salobreña sareng kastil di luhur

Watesan anu sateuacana, nyaéta Salobreña, salah sahiji tujuan anu dipikaresep pikeun anu nuju liburan ka propinsi Granada. Ieu alatan iklim megah na, tapi luhureun sakabeh pantai geulis kawas milik La Guardia, Caletón atanapi La Charca.

Ogé, upami anjeun resep nyilem, anjeun kedah terang yén dasar laut di daérah éta kalebet kana daérah konservasi khusus anu disebut. Harta karun Salobreña. Di sisi anu sanésna, upami anjeun resep leumpang, anjeun gaduh Jalur Tengah, jalur sirkular lima kilométer anu ngaliwatan sababaraha pantai, ravines jeung cliffs.

Lambang hébat kota Granada nyaéta bénténg, nu ngadominasi eta ti pasir a. Bobogohan ti abad ka-XNUMX, sanajan geus undergone sababaraha reformasi saterusna, éta mangrupa Loka Minat Budaya. Kitu ogé, éta diwangun ku ensemble arsitéktur dimana munara sapertos pamadegan Homage, Polvorín atanapi Coracha.

Tapi, lamun urang ngobrol ngeunaan munara di Salobreña, eta nangtung kaluar Cambron urang, ti jaman Nasrid jeung ayana di hiji pasir gigireun jurang nu ngaranna sarua. Misi na nyaéta pikeun membela basisir sareng, ayeuna, éta mangrupikeun bagian tina kebon hotél. Sapertos anu sateuacana, éta mangrupikeun Aset Kapentingan Budaya, pangakuan anu ogé dibagikeun ku sésa-sésa témbokna sareng suku bersejarah.

Pikeun dimungkinkeun milik adi Lingkungan Albaicín, kalawan imah bodas sarta adorned kalayan kembang. Teu luput pintonan ti sudut pandang na, nu ampir saratus méter luhureun gawir. Sedengkeun pikeun warisan agama Salobreña, kami mamatahan anjeun nganjang ka garéja tasbéh, wangunan Mudejar abad ka-XNUMX éndah diwangun dina masjid heubeul. Di jero, aya ukiran tina Virgen del Rosario, ogé ti abad ka-XNUMX.

Motril, pantai gede pisan

Motril

pantai Calahonda di Motril

Sabalikna, munisipalitas Motril ngahiji sareng Salobreña sareng janten salah sahiji kota pantai di Granada anu ngagaduhan pantai panggedéna. Pikeun masihan anjeun ide, éta pantai carchuna panjangna leuwih ti tilu rebu dalapan ratus meter; Westeros, leuwih ti dua rebu dua ratus, jeung hiji ti Granadaampir opat belas ratus.

Di sisi anu sanés, Motril mangrupikeun pusat gula anu penting. Buktina nyaéta dua musium anu dikhususkeun pikeun industri ieu. The Pra-Industri Tebu Éta unik di sakumna Éropa. Éta nunjukkeun kumaha produk ieu dicandak sateuacan Revolusi Industri. Di sisi séjén nu Pabrik Gula Museum Pilar nembongkeun mesin nu engké dipaké pikeun tujuan anu sarua.

Salaku tambahan, anjeun gaduh dua musium sanés di kota Granada. Aranjeunna mangrupikeun salah sahiji Sajarah Motril, anu perenahna di Garces House, diwangun dina abad ka-XNUMX, jeung Jose Hernandez Quero Art Center, dedicated ka pelukis ieu. Kitu ogé, pabrik gula heubeul lianna dilestarikan, kayaning Nuestra Señora de la Almudena, San Luis atawa Nuestra Señora de las Angustias.

La Imah Countess of Torre-Isabel Éta neoklasik ti abad ka-XNUMX. Pikeun période sarua milik bale kotaéta Teater Calderon de la Barca, anu sepuh Rumah Sakit Santa Ana sareng telepon Imah tina Bates.

Malah leuwih penting nyaéta susunan wangunan kaagamaan nu bisa ditempo dina Motril. Di antarana nangtung kaluar Garéja tina inkarnasi, diwangun dina awal abad ka-XNUMX dina gaya Gothic Mudejar. Sanajan kitu, eta underwent reformasi duanana dina XVII jeung dina XVIII. Beuki keuna keneh teh Garéja Lady Lady kami, santo patron kota. Ieu wangunan abad-XNUMX anu ampir sakabéhna diwangun deui dina abad ka-XNUMX, mere eta touch classicist.

Warisan agama Motril réngsé ku garéja tina Divina Pastora, tina XVII, jeung tina Convent of Nazarene, tina XVIII. Kitu ogé Sanctuary of Our Lady of Victory sareng padepokan Virgen del Carmen, Our Lady of Angustias (duanana barok), San Antonio de Padua sareng San Nicolás.

Beusi Castle

Beusi Castle

Panempoan hawa tina Castell de Ferro

Kurang dipikawanoh diantara kota pantai Granada ti nu saméméhna nyaéta Castell de Ferro, ibukota munisipalitas Gualchos. Ku sabab kitu, sandbanks na kirang populér ti nu saméméhna. Di antarana, anjeun boga pantai Sotillo, pantai Castell, pantai Cambriles atanapi pantai Rijana.

Sajauh monumen lokalitas ieu, eta nekenkeun dina puri Arab nyanghareup ti hiji pasir. Tanggal pangwangunanna teu acan dilereskeun, sanaos dipikanyaho yén, sateuacana, aya dimana aya benteng Romawi. Asal sarua tadi munara Rijana, ogé dipaké ku umat Islam sarta gigireun nu aya situs arkéologis ti jaman Khilafah. Sanajan kitu, menara pangawas séjén di wewengkon tanggal ti engké: milik Cambriles jeung El Zambullón ti abad ka-XNUMX sarta hiji di Estancia ti abad ka-XNUMX.

Di sisi séjén, di kota caket dieu tina Gualchos, ayana dina lamping nu geulis Sierra de Lujar, anjeun gaduh Garéja San Miguel, diwangun dina awal abad ka-XNUMX, nu ngabogaan altarpiece geulis tur ukiran tina santo ieu.

Sorvilán, iwal ti kota pantai Granada

Sorvilan

Sorvilán sanes salah sahiji kota pantai Granada, tapi ngagaduhan opat di daérah kotamadya

Urang ayeuna datang ka kota Granada leutik ieu nu ogé loba kurang dipikawanoh ti Salobreña atanapi Motril. Tapi, asal-usulna balik deui ka abad ka-XNUMX sareng kotamadya anu masihan namina ngagaduhan opat pantai anu indah: La Mamola, Los Yesos, La Cañas sareng Melicena.

Tapi Sorvilán jangkungna ampir dalapan ratus méter. Ku alatan éta, teu boga pantai, sanajan istilah kotamadya na ngagabungkeun laut jeung gunung kawas sababaraha tempat séjén. Kanyataanna, sababaraha kilométer ti sandbanks disebutkeun anjeun boga Puncak Gato jeung Mondragón.

Di sisi anu sanés, di kota ieu anjeun tiasa ningali anu éndah Garéja San Cayetano, diwangun dina abad ka-XNUMX dina sésa-sésa masjid. di sabudeureun Melicena, anu perenahna di suku St Patrick urang Rock, aya panjaga basisir. Jeung di Alfornon aranjeunna manggihan hiji pabrik minyak na teh Garéja San Roque, duanana ti abad ka-XNUMX. Tapi, di luhur sadayana, antara kota terakhir ieu sareng Sorvilán, anjeun gaduh Promenade Valencian, nu nangtung kaluar pikeun kaéndahan endah na.

Dina kacindekan, kami geus ditémbongkeun anjeun paling geulis Kota pantai Granada. Urang ogé tiasa nambihan kana daptar ieu Albunol, nu, sanajan aya di darat, boga pantai geulis di wewengkon kotamadya na. Tapi, upami anjeun nganjang ka lokasi ieu, kami nyarankeun pisan yén anjeun ogé nganjang Granada modal, salah sahiji kota paling geulis di España. Teu nu disada kawas rencana alus?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*