Ngajalajah Danau Titicaca

Gambar | Wikipedia

Situ Titicaca ngagaduhan hal anu narik ati pikeun anu ngémutannana. Éta mangrupikeun danau anu tiasa dilayaran pangluhurna di dunya sareng di jaman kuno éta dianggap tempat anu suci ku masarakat sapertos Chiropa, Pucará, Tiahunacota atanapi Incas. Ayeuna mangrupikeun daya tarik wisata anu aya di pegunungan Andes, antara wates Peru sareng Bolivia, pikaresepeun pisan pikeun palancong anu sumanget ngeunaan ékowisata sareng petualangan.

Di tempat-tempat anu ngan ukur tiasa ditingali tina jalanan, sok aya sihir khusus. Ngémutan rupa-rupa cai pirus anu ageung sareng nyerep budaya masarakat Andes mangrupikeun pangalaman anu teu tiasa diinget. Perjalanan di langkung ti 3.800 méter jangkungna anu bakal narik napas anjeun. Sacara harfiah.

Danau suci sareng padumukan peradaban

Gambar | Pixel

Titicaca mangrupikeun danau anu penting dina mitologi Andean sabab, numutkeun legenda, Mama Ocllo sareng Manco Capac, putra dewa Surya sareng pendiri Kakaisaran Inca, muncul tina cai na.

Di basisir Danau Titicaca, sapanjang sajarah, sagala rupa masarakat parantos netep, sababaraha diantarana tetep ngajaga adat sareng budaya, sapertos Quechuas atanapi Aymara. Di bagian danau Peruvian ayana kota Puno, anu diadegkeun ku Spanyol dina 1666 tapi dimana mayoritas penduduk pribumi cicing. Kota anu bangga ngeunaan jaman baheula yén unggal taun nunjukkeun wisatawan kana cicirén folklor na salami Festival Candlemas ngalangkungan jogét sareng ritual.

Sababaraha tempat wisata Puno nyaéta katedral na (abad ka-XNUMX), balkon Count of Lemos (abad ka-XNUMX), musium kotamadya Carlos Dreyer (éta nyimpen potongan-potongan sareng objék pra-Inca sareng Inca).

Salian ti Puno, Danau Titicaca ngagaduhan kota-kota alit sanés anu aya di kapuloan anu aya di ditu. Ieu kasus Kapuloan Terapung Uros (dimana kulawarga anu didédikasikeun pikeun mancing cicing di imah alit anu didamel tina totora, bahan anu mirip papirus), Pulo Terique (tempat kulawarga Quechua didaptarkeun pikeun dagang langsung), Pulo Amantani (dimana candi-candi anu Pachamama sareng Pachatata anu didaptarkeun pikeun kasuburan Bumi), Pulo Matahari (legenda nyarios yén Manco Capac sareng istrina Mama Ocllo ngamimitian dinasti Inca di dieu sateuacan ngadegkeun Cuzco) atanapi Isla de la Luna (tempat Iñac Uyo candi aya).

Kitu ogé, urang moal hilap kota Copacabana, ayana 150 kilométer ti ibukota Bolivia. Mangrupikeun tempat anu pikaresepeun pikeun diajar ngeunaan budaya populasi Danau Titicaca, tapi tina sudut pandang Bolivia. Sababaraha tempat wisata anu paling penting di Copacabana nyaéta Kopacabana Sanctuary (1601), Horca del Inka atanapi Museum Poncho.

Nyaho Titicaca

Gambar | Wisata Peru

Diménsi na ngajantenkeun éta danau anu tiasa dilayaran pangluhurna di dunya sareng sacara praktis laut daratan anu ngagaduhan dua bagian anu diiluan ku Selat Tiquina: Danau Maggiore sareng Danau Menor. Jembar legana 8.300 km2 anu lébarna 60 km sareng panjang na 165 km.

Janten, éta mangrupikeun danau kalayan kaanekaragaman hayati euyeub dipiguraan dina pemandangan anu spektakuler dihias ku puncak salju anu katutup tina Cordillera Real, anu jangkungna ngalangkungan 6.000 méter. Ku cara kieu, subuh sareng magrib, gampang ngartos spiritualitas anu ditawan ku Titicaca janten seueur jalma salami waktos.

Turunanana tetep ngahargaan cai ieu ku manifestasi folkloric sareng agama anu seueur wisatawan wani ngahontal jangkung ieu pikeun mendakan Danau Titicaca.

Kumaha carana dugi ka Lake Titicaca?

Gambar | Wisata Rute Héjo

Ti Bolivia

Nyandak beus ti La Paz anjeun tiasa dugi ka Danau Titicaca. Lalampahanna langkung langkung dua jam dugi ka Selat Tiquina, dimana teras angkat ka Isla del Sol.

Ti Puno

Nyandak beus ti Lima anjeun ogé tiasa dugi ka Danau Titicaca dina tur dua kali. Hiji ka Arequipa (16 jam) sareng anu sanés ka Puno (5 satengah jam). Perjalananna panjang pisan janten ampir langkung disarankeun pikeun ngarambat ku pesawat kusabab waktosna dikirangan 1 jam 40 menit ka Juliaca sareng sajam deui nganggo beus ka Tasik Titicaca.

Kegiatan di Danau Titicaca

Salaku tambahan pikeun masihan poténsial pikeun fotografi, Danau Tititaca mangrupikeun tempat anu saé pikeun latihan olahraga cai sapertos terjun, dayung atanapi balayar. Anjeun tiasa ogé trekking atanapi bersepeda pikeun ngaregepkeun lanskap Andean anu luar biasa.

Saran pikeun perjalanan ka Titicaca

  • Iklim di Danau Titicaca tiis sareng semi-garing. Disarankeun nganggo pakean tahan cai anu haneut, gelas poék, tabir surya sareng lipstik pikeun nyingkahan ngabeuleum dina raray sareng panon.
  • Upami nalika nganjang ka Danau Titicaca kami ogé hoyong terang pulau Taquile atanapi Amantí, urang kedah cicing di bumi pangeusi nyalira kusabab teu aya hotél di dinya. Salaku sikep sukur, disarankeun masihan ka kulawarga anu bakal nyambut anjeun ku hadiah.
  • Sababaraha batré tambahan pikeun kaméra bakal janten ide anu saé pikeun nyegah teras-terasan ngeusian deui. Kadang teu aya colokan caket dieu.
  • Danau Titicaca aya dina ketinggian 3.800 méter, janten disarankeun kanggo gaduh persiapan fisik anu saé nalika ngalakukeun perjalanan ieu. Persiapan anu saé sareng sababaraha latihan kardiovaskular bakal ngabantosan urang napas tanpa kasusah.
Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)