Beureum Gunung Lanzarote

Bentang Lanzarote

Di Samudra Atlantik nyaéta pulo Lanzarote, bagian tina Las Palmas. Ieu mangrupikeun pulo katilu pangeusina di Kapuloan Canary sareng, sadayana, Biosfir Reserve. Dipikawanoh salaku pulo gunung seuneuan sarta salah sahijina nyaeta, persis, nu disebut Gunung Beureum.

Lanzarote mimiti ngabentuk 15 juta taun ka tukang, dina sababaraha tahapan kagiatan géologis anu kuat, sareng kajadian jaman baheula anu jauh parantos masihan kaajaiban anu tiasa dinikmati ku wisatawan ayeuna. Contona, gunung megah ieu nu protagonis artikel urang kiwari.

Lanzarote

timanfaya

Pulo Lanzarote ngabogaan iklim subtropis kadang gurun séjén. Hawa henteu béda-béda salami sataun sareng antara lahan sareng iklimna, alam anu khusus sareng éndah parantos dikembangkeun anu dina taun 1993 parantos masihan gelar éta Cadangan Biosofis ku UNESCO.

Lanzarote unik. Upami anjeun resep kana vulkanisme éta tujuan hébat. Aya lima tempat anu pikaresepeun, dua massif gunung, dua daérah vulkanisme sareng daérah pasir laut anu katelah El Jable.

gunung beureum

Lanzarote

Gunung lokasina di wewengkon Playa Blanca sareng upami anjeun resep hiking, éta anu anjeun teu tiasa sono. Tangtosna aya seueur rute anu mungkin di Pulo Jawa, tapi anjeun moal tiasa angkat tanpa ngalakukeun ieu. Anjeun gaduh pandangan anu pangsaéna di dieu super assured.

gunung beureum eta gunung api teu aktif anu perenahna di kiduleun pulo, di tungtung wétan kawentar Playa Blanca atanapi Yaiza. Jarakna kira-kira 3 kilométer, mun leumpang mah kira-kira 40 menit, ku mobil ngan lima. Gunung api kurang leuwih satengahna sapanjang busur basisir antara Punta Limones jeung Punta Pechiguera.

bentang vulkanik di Lanzarote

Gunung seuneuan éta 196 méter luhur sareng di luhurna kawah nembongkeun 50 méter jero ku 350 diaméterna. Lahanna beureum pisan, ampir siga Mars, ku kituna namina. Gunung boga legenda atawa carita, teuing, tur aya loba patali jeung penampilan mahluk luar angkasa atawa ngalaksanakeun ritual syetan di jero kawah.

Hayu urang ngobrolkeun ngeunaan jalur hiking, satuluyna. Aya sababaraha titik awal, tapi naséhat umum nyaéta henteu naék lamping kidul sabab leueur pisan, sareng upami dinten angin, langkung parah. Anjeun tiasa naek ti sisi wétan, ngaliwatan urbanisasi Los Claveles, kalawan jalur well-ditandaan.

Gunung Beureum

Ti Playa Blanca anjeun tiasa angkat nganggo jalan Mercusuar Pechiguera. Lamun anjeun ngahontal Bundaran katilu, nyandak Perancis Street, belok katuhu ka arah mercusuar, jeung anjeun anjog di titik awal, nu Residencial Virginia Park. Pendakian dimimitian di dieu, dimana aya anteneu telepon sélulér modern. Jalurna dimimitian di dinya, parantos dina jangkungna anu tangtu sareng pandangan anu tangtu pulo sareng sakurilingna.

Saeutik-saeutik jalur mimiti nanjak nepi ka réngsé jalur ka Jangkungna 196 méter. Pamandangan anu éndah sareng kanyataanana peryogi langkung lami kusabab sababaraha kali anjeun lirén pikeun mikir sareng nyandak poto atanapi ngantunkeun karikil anjeun dina tonggak anu didamel ku batur sateuacan anjeun. Tangtosna, anjeun kedah ati-ati sabab taneuhna bengong sareng aya lebu. Jalanna tetep beresih, tapi teu perlu nengetan.

Kira-kira 600 méter engké anjeun anjog di muara kawah, eureun formal munggaran pikeun contemplate bentang nu urang tinggalkeun tukangeun jeung hiji nu awaits kami aya di hareup. Liang badag téh kawas magnet. Éta ukuran jerona 5 méter sareng diaméterna 350 méter. Éta ageung, sareng upami anjeun leumpang ngurilingan kuriling anjeun tiasa nutupan satengah kilométer. Anjeun ningali sababaraha vegetasi di tukang, tapi aya bener pisan saeutik. Dina batu aya loba prasasti ditinggalkeun ku wisatawan.

hiking di Lanzarote

Di luhur sadayana, teras, anjeun tiasa ngurilingan kawah atanapi turun ka pusatna atawa ngalakukeun duanana. Lamun milih kahiji, sakumaha ceuk urang, pintonan anu hébat, lamun milih turun ogé gampang, leuwih ti naek. Anjeun manggihan jalur turunan mun anjeun balik sabudeureun gunung seuneuan, ti lamping kalér. Latar tempatna super sepi.

Ti luhur Playa Blanca katempo ti dieu kawas mutiara. Saluareun dataran, Monumen Alam Ajaches, puncak séjén. Lanzarote dina sakabéh splendor na. Playa Blanca mendominasi pintonan dina ieu bagian mimiti leumpang sabudeureun kawah. Sahenteuna dugi ka dugi ka titik geodesic. Jalanna beureum, bengong dina lebu, ogé ditandaan ku rébuan tapak. The perpetually solidified lava tetep salaku tembok anti ragrag, promontories low nu masihan urang jangkungna tangtu pikeun ngaronjatkeun sudut poto urang.

Gunung Beureum

Saeutik-saeutik, bentang-bentang séjén mimiti némbongan: Punta Pechiguera, Playa de Montaña Roja, mercusuar, Isla del Lobo, Fuerteventura... Jalanna malik kawas oray tapi ahirna urang nepi ka titik géodésik nu aya di bagian pangluhurna kawah. Beureum leres-leres ngarajaan. Batu-batu lavana aya bintik-bintik ku lichen, aranjeunna gleam beureum dina panonpoé.

Aya di luhur hiji kudu istirahat tina leumpang. Diuk, lalajo. hayu angin niup, contemplate urbanizations of La Goleta, Pechguera, Playa Vista atanapi Shangrila Park, contona. Sajeroeun kawah pinuh ku batu-batu anu ditulis ku talatah, legenda atawa gambar titinggal wisatawan. Aya seueur sareng anjeun tiasa ngahalangan leumpang sakedik. Teras, enya, urang siap ngamimitian turunan ku jalan anu sanés.

Panonpoé Tilelep di Gunung Beureum

Upami anjeun henteu wani ngalakukeun jalan-jalan ieu nyalira, anjeun tiasa ngadaptarkeun tur dipandu. Sareng upami anjeun resep ide ningali Panonpoé Tilelep ti luhur, teras atur pendakian sakedik engké. Panonpoé ti luhur ka dieu mangrupikeun hal anu saé. Panempoan basisir datar nuju El Golfo jeung Salinas del Janubio geulis.

Kémping teu diwenangkeun dina Beureum Gunung, tapi anjeun bisa cicing caket dieu. Di suku anjeun nyaéta Kebon Atlantik Sandos. Salian akomodasi, situs nawiskeun pangalaman lengkep sareng sagala rupa kagiatan pikeun nyambungkeun énergi tempatna. Ieu téh mangrupa hotél for geus dewasa wungkul, di Playa Blanca, kalawan bungalows na pools ngojay, dikurilingan ku taman geulis.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*