Lanzarote: naon ningali

Lanzarote mangrupa pulo Kapuloan Kanaria, sarta saprak 1993 sadayana nya Cadangan Biosofis. Ngabayangkeun lajeng beauties na! Ieu mangrupikeun pulo panggedéna kaopat tina grup sareng dikenal ku nami "Pulo gunung seuneuan".

Dinten ieu kami bakal mendakan naon anu anjeun teu tiasa lirén tingali dina Lanzarote.

Lanzarote

Pulo ieu sakitar 140 kilométer ti basisir Afrika sareng sakitar 1000 ti buana Éropa. Ngarasakeun a iklim subtropisHujan saeutik pisan sareng puncak pangluhurna nyaéta Las Peñas del Chache kalayan jangkungna 671 méter.

Sakumaha urang nyarios dina awal taun 1993 UNESCO nyatakeun éta Cadangan Biosofis sarta sanajan tradisional geus dedicated ka tatanén sarta fishing pikeun sawatara waktu ka bagian ieu ékonomi na dasarna jalan sabudeureun pariwisata.

Naon ningali di Lanzarote

Disebut "pulo gunung seuneuan" hal kahiji anu katingali nyaéta gunung seuneuan. Sanaos henteu bitu saprak 1824, aranjeunna masih aktip sareng kagiatan anu lumangsung dina pertengahan abad ka-XNUMX parantos ngonpigurasi relief kalayan a bentang endah pinuh ku basalt nu nyertakeun pulo dina ngeunaan saparapat. Kiwari éta ampir sakabéh taman nasional jeung jadi urang boga Taman Nasional Timanfaya.

Kabeneran aya ieu bentang bulan Éta fabulous sarta sanajan bahaya ngajajah eta dina suku anjeun bisa nyewa a wisata beus Éta nyandak anjeun ningali walungan lava sareng sakitar 25 kawah. Di Montañas de fuego anjeun bakal ningali panungtun anu gagah asup kana liang ganjil sareng di réstoran El Diablo masakan dimasak langsung nganggo panas bumi. Kaajaiban. Upami anjeun hoyong anu langkung modern teras ngarasa Luncat ngajajah di a Mobil listrik Twizy.

Taman ieu aya di kotamadya Tinajo sareng Yaiza sareng Éta taman nasional kadua dina jumlah kunjungan. Éta mangrupikeun taman nasional ti saprak 1974 sareng nempatan wilayahna sakitar 52 kilométer pasagi, di beulah kidul-kulon pulo.

Daya tarik alam anu sanés nyaéta Jameos del Agua guha. Éta sistem tina caverns jero taneuh nu kadang muka nepi ka langit jeung nu kiwari ngandung kolam renang, auditorium sarta réstoran. Kabéh diwangun antara batu jeung cai nu ngalir ka handap tembok.

Éta ampir bentang fantasi sareng éta dijieun ku artis César Manrique. Nalika panonpoe turun musik hurung tur aya acara gastronomic jadi boga sababaraha partying. Gaya James Bond? Bisa jadi. Sistem guha tiasa dijelajah kalayan bantosan pituduh.

Tujuan anu sanésna nyaéta Désa Haria, di luhureun hiji pasir, antara tutuwuhan tropis, imah bodas jeung tangkal korma. Ieu dimana Aya imah artis nu urang ngaranna César ManriqueSajaba ti éta, hiji tempat unik dimana anjeun tiasa ningali studio heubeul na, sadayana dina naon sakali tegalan jeung arsitektur pulo tradisional. Musieum dibuka unggal dinten ti 10:30 dugi ka 6 sonten sareng pangakuan waragad 10 euro.

Padumukan pangkolotna di Kapuloan Canary nyaéta Teguise, hiji kota diadegkeun dina 1402. Ieu ibukota pulo pikeun 450 taun na éta dina luhurna luhur. Éta ngawétkeun seueur gedong berharga, tangkal korma sareng alun-alun sareng dina dinten Minggu aya pasar anu luar biasa dimana anjeun tiasa mésér sadayana tina kéju dugi ka kantong kulit. Tur upami Anjeun salah geus murag asih jeung Manqrique jeung kreasi-Na, Anjeun bisa didatangan imah sejen diwangun ku lava jeung guha di tatangga Nasaret.

kampung sejen metot jeung picturesque, tapi ka kalér-wétaneun pulo, nyaeta Arrieta. Mibanda denok pantai keusik bodas, Playa de La Garita, sarta darmaga kalawan parahu fishing. Ieu mangrupakeun tempat basajan tur hébat dahar sabab di dieu teh Marriqueria el Charcon, katuhu aya dina darmaga jeung jeung nyekel poé. Cooler teu mungkin.

Upami anjeun resep kaktus maka éta patut nyandak wisata Taman KaktusAya sagala ukuran jeung variétas, disebarkeun saperti dina amphitheater dina quarry heubeul. Sumuhun sadayana ieu deui Ieu karya César Manqrique. Aya 4500 spésimén tina 450 spésiés da tangtu aya bar/kantin nu ngajual burger bentuk kaktus jeung jus seger.

Pikeun musium aya Museo Atlántico, musium jero cai munggaran di Éropadeukeut Marina Rubicon. Ieu mangrupikeun marina anu cukup aktip anu ngagaduhan kafe anu nyanghareup ka laut sareng aya di tungtung kidul kota Puerto del Carmen, pisan turis sadayana sareng. tugas-gratis. Handapeun laut aya inohong beton sarta patung dijieun ku artis Jason deCaires Taylor.

Waktos parantos nyababkeun sadayana dijajah ku mahluk laut sahingga janten tontonan anu nyata. Sareng enya, tempat anu saé pikeun nyilem dina jerona 12 méter.

oge Aya pools alam dimana anjeun tiasa ngojay. Éta ngeunaan pools laut anu di basisir wétan jeung kidul sarta yén maranéhna euweuh lian ti formasi batu alam nu ngan sababaraha léngkah geus ditambahkeun sangkan aranjeunna langkung diaksés sareng nyaman. Aranjeunna ningali laut tapi aranjeunna cai tenang sareng idéal pikeun ngojay. Salaku conto, Titik Awéwé di kalér jeung The Charcones deukeut Playa Blanca.

Teluk mangrupa séktor basisir kulon pulo, a basisir vulkanik terjal yén pangeusina geus dipaké pikeun manggihan kafe jeung réstoran. Gelombang kalana ngaluarkeun embun-embunan sareng baseuh tapi pandanganna patut. Sacara umum, jalma anu didatangan El Golfo mayar datangna ka Nu bisul, lain ti tempat pangalusna pikeun nempo gaya sagara nepi deukeuto.

Di sisi séjén, lamun resep surfing aya Famara. Para peselancar ti sakuliah dunya datang ka dieu, nepi ka lima kilométer bentang pasir ieu, jeung kota caket dieu, bar na kafe jeung hostels. The Pantai Papagao éta geulis pisan tapi dina kanyataanana teu hiji pantai tunggal tapi tujuh, atawa rada, runtuyan pantai konéng bulak di kidul, dipisahkeun ku batu lava.

Aranjeunna geus sheltered jadi euweuh arus jeung cai aman. Tangtosna aranjeunna sanés ngan ukur pantai di kapuloan, malah aya pantai pasir hideung Playa del Charco de los Clicos anu gaduh gawir beureum sareng laguna biru, upami anjeun hoyong langkung seueur warna, tapi ieu ngagaduhan pasir super lemes. jeung ngojay pisan aman.

Gua Greens mangrupa kasempetan pangalusna pikeun asup kana tabung lava solidified. Aya tur! Sarta kami moal bisa poho ibukota pulo, Arrecife, deukeut bandara, atawa anu anggun, nu anjeun anjog ku ferry ti Mirador del Río. Nyaeta pulo leutik kalawan sababaraha warga, euweuh jalan diaspalÉta parah dimana anjeun tiasa nyéwa sapédah sareng jalan-jalan pikeun mendakan pantai na.

Tungtungna, euweuh perjalanan tanpa dahareun jeung inuman sarta dina hal ieu Lanzarote ngagaduhan anggur anu saé sarta aranjeunna patut nyobian. Kilang anggur sareng perkebunan aya di geria, lebak nu mangrupakeun wewengkon anggur-tumuwuh pulo urang. Jeung kadaharan sok sakecap di réstoran jeung pasar, tangtu.

Perjalanan dinten? Fuerteventura. Hal ieu meuntas ku ferry, anjeun tiasa didatangan Corralejo sarta ogé Taman Nasional Corralejo sarta balik deui ka Lanzarote magrib.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)