Laut Baltik

Gambar | Pixel

Dibandingkeun sareng perairan haneut sareng rame di Laut Tengah, Laut Baltik tiasa sapertos tempat anu tiis, jauh sareng teu wawuh. Nanging, perairanna ngamandian basisir salapan nagara di Éropa Kalér sareng Éropa Tengah. anu mangrupikeun pantai indah anu terpencil, khasanah abad pertengahan anu sigana teu pati ogé kapuloan, jembatan sareng kota-kota terusan anu pernah janten ibukota komérsial di dunya.

Stockholm (Swédia)

Gambar | Pixel

Dibikeun tempatna anu khas, Stockholm diwangun ku 14 pulau di teluk anu disumputkeun ku Laut Baltik anu dihubungkeun ku 50 sasak. Dinten ieu mangrupikeun kota modéren anu kecanduan téknologi, desain, mode sareng asakan haute, tapi kota lami na, Gamla Stan, nyaritakeun ngeunaan jaman baheula liwat jalan-jalanna anu cobbled, gedong bersejarah na abad XVIII sareng XIX, toko-toko na, garéja-gereja na sareng toko-toko na anu menawan.

Stockholm ditutupan nganggo sampéan. Strolling tanpa tujuan ngaliwatan jalan-jalanna sareng mendakan kunjungan klasik sapertos istana karajaan, Balé Kota sareng menara Stadshuset anu anjeun ngagaduhan pandangan anu hadé di kota, Katedral Saint Nicholas, Istana Usum Panas sareng seueur tempat sanés.

Pusatna Stockholm nyaéta Vasterlanggatan, jalan anu hirup pinuh ku réstoran, galeri sareng toko souvenir dimana anjeun tiasa mendakan gastronomi lokal sareng nikmati suasana kota. Teras anjeun tiasa neraskeun deui rute pikeun nganjang ka sababaraha musium anu paling luar biasa di Stockholm sapertos musium Abba atanapi musium Vasa. Upami anjeun ngagaduhan waktos anjeun ogé tiasa ngajajah pulau héjo Djurgarden atanapi ngadatangan gedung bunderan pangageungna di planet ieu. Anu matak anu matak ngeunaan tempat ieu nyaéta kusabab fasade na anjeun tiasa angkat dina gondola gelas.

Helsinki (Finlandia)

Ibukota Finlandia sacara elegan ngahijikeun sareng Bélic sareng linggih dina kabuyutan teluk, pulau sareng teluk anu ngalacak garis basisir anu rumit.

Helsinki tiasa dipanggihan ku sababaraha cara, tapi salah sahiji anu paling pikaresepeun nyaéta nyéwa sapédah sareng kaluar sareng ngajajah jalan-jalanna ku ngégél pedal. Jalma tiasa nyarios yén pesona kota Finlandia ieu aya dina warisan sajarah sareng budaya na: Katedral Uspenski Ortodok, Katedral Protestan di Senat Square, gedong Art Nouveau na atanapi musiumna, dimana warisan nasional dijaga. Ati-ati pisan.

Kota ieu ngagaduhan seueur galeri sareng langkung ti 50 musium pikeun sadaya cita rasa sapertos Museum Sejarah Alam atanapi museum Ehrensvärd-museum, perenahna di urut padumukan komandan bénténg Suomenlinna, anu nunjukkeun urang kumaha kahirupan sadidinten urang Finlandia dina abad ka-XNUMX. Kunjungan penting anu sanés di Helsinki nyaéta Suomenlinna, anu disebut bénténg Finlandia.

Tempat anu khusus pikeun ditingali nalika nganjang ka ibukota nyaéta di tengah, lapangan pasar anu katelah Kauppatori. Tempat anu pohara turis dimana aya kios kembang sareng tuangeun anu murah sareng ti dieu kapal feri sareng pelayaran ti Nusantara angkat.

Pärnu (Éstonia)

Gambar | Pixel

Lokasina di basisir Laut Baltik, Pärnu mangrupikeun ibukota tepi laut sareng kota Resort Éstonia anu klasik. Mangsa usum salju mangrupakeun kota anu sepi dimana para pengunjung ngamankeun mancing atanapi skating és. Nanging, dina waktos anu cerah nalika cuacana saé, sakulawarga ti sadayana penjuru nagara sareng bahkan ti tatangga Rusia atanapi Finlandia sumping ka Pärnu ngagolér dina panonpoé, maén olahraga atanapi ngan saukur bersantai bari ngagem pemandangan indah.

Pelancong sanés sumping ka Pärnu milari pariwisata kasihatan dimana spa mangrupikeun tempat wisata utama. Seueur jalma hoyong pangobatan termal berbasis leutak anu katelah lahan gambut Éstonia anu dilarapkeun di dieu. Éta diwangun ku campuran cai sareng lingkungan anu ngagaduhan sipat anu mangpaat pisan pikeun awak.

Anjeun moal tiasa angkat ti Pärnu tanpa nganjang ka pulau tatangga Muhu, anu jarakna dua satengah jam ku beus. Di dieu anjeun tiasa ningali Éstonia ti jaman baheula: sareng bumi alit na sareng garéja Muhu, anu pangkolotna di nagara éta.

Riga (Latvia)

Riga

Sanaos ngagaduhan pusat bersejarah nyatakeun yén Situs Warisan Dunya ku UNESCO, anu panggedéna di républik Baltik mangrupikeun salah sahiji kota anu henteu dikenal di buana. Naha anjeun terang yén éta téh kota anu paling seueur wangunan nouveau seni di planét ieu? Langkung ti 700 gedong modernis!

Cara anu pangsaéna pikeun kenal Riga nyaéta ngalangkungan jalan-jalan di tengah anu disebat Vecriga, anu sanaos musnah sareng teras diwangun deui dina awal taun 90an, tetep ngagaduhan pesona abad pertengahan aslina.

Di dieu urang tiasa mendakan tempat anu katelah Rastlaukums, alun-alun balai kota, anu dina Abad Pertengahan biasa dianggo salaku pasar sanaos kontes, turnamén sareng jinis-jinis perayaan anu sanés ogé diayakeun. Di caket alun-alun ieu nyaéta Bumi Blackhead milik ukhuwah saudagar Riga. Éta ancur dina Perang Dunya II sareng diwangun deui dina 1999.

Aya seueur anu tiasa ditingali di Riga. Conto anu sanésna nyaéta Kastil Riga anu kawitna ti abad ka-XNUMX, tempat cicingna Présidén Latvia aya. Kami moal tiasa mopohokeun alun-alun panggedéna di kota lami, nyaéta, katedral tempat candi abad pertengahan pangageungna di Baltik ayana sareng mangrupikeun monumen arsitéktur nasional.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*