Lingkaran Arktik

Gambar! Pixel

Lingkaran Arktik mangrupikeun daérah parawan pangageungna di planét ieu. Bumi usum salju anu teras-terasan yén sanaos tahan cuaca ekstrim sareng bulan-bulan gelap, Arktik ngagaduhan kahirupan anu saé. Sababaraha mahluk anu paling karasa parantos ngajantenkeun tempat ieu bumi,

Éta sagara ageung dikurilingan ku massa darat sareng dibuka ku selat alit anu ngahubungkeunana sareng Pasipik sareng Atlantik. Di perairan ieu sababaraha nagara sapertos Rusia, Kanada, Amérika Serikat, Dénmark, Islandia, Swédia, Norwegia atanapi Finlandia silih tempoan sareng dipisahkeun ku seueur és anu ngambang dina cai.

Upami anjeun henteu sieun tiis sareng Arktik Circle mangrupikeun salah sahiji tempat anu anjeun henteu acan kantos tingali salaku musafir anu berpengalaman, maka anjeun kedah angkat ka Tromso, kota panggedéna di bunderan kutub anu aya di Norwégia. Lampu Kalér ngan saukur gaib!

Moro Lampu Kalér

Upami anjeun resep ka ecotourism, panginten alesan utama anjeun nganjang ka Tromso nyaéta ningali Lampu Kalér anu kawéntar.

Lokasina ampir 70 ° kalér antara fjords, kapuloan sareng puncak gunung, éta kota anu paling penting di belah kalér nagara sareng kalér pangeusina anu pangpayunna kadua Arktik Lingkaran saatos Murmansk di Rusia.

Dibikeun lokasina anu saé, di tengah-tengah Lampu Bumi Lonjong, éta tempat anu sampurna pikeun ngamimitian petualangan anjeun ngaliwatan Arktik Lingkaran sakumaha di Tromso aya kamungkinan langkung ageung ningali Lampu Kalér, henteu paduli siklus panonpoé.

Gambar | Pixel

Biasana pikeun ningali lampu kalér ti Arktik Lingkaran langkung saé jalanna ka jalan ka luar tapi upami langitna jelas, dimungkinkeun pikeun ningali lampu kalér tepat di luhur kota éta sorangan. Gumantung kana kaayaan cuaca sareng aktivitas surya, fenomena atmosfir ieu tiasa ditingali ti akhir Agustus dugi ka April.

Ogé, kusabab arus teluk, Tromso ngagaduhan iklim anu langkung lemes tibatan tujuan sanésna dina garis lintang anu sami. Suhu rata-rata na kira-kira -4ºC dina usum salju tapi lamun tujuan anjeun pikeun ningali Lampu Kalér émut yén suhu tiasa dibasajankeun antara 5ºC sareng -25 soC sahingga disarankeun pikeun dibungkus sacara saé.

Upami anjeun henteu kersa ngalaksanakeun kagiatan ieu nyalira, alternatip anu séjén anu disarankeun pisan pikeun nyobian merhatoskeun fenomena atmosfir ieu salami anjeun cicing di Tromso nyaéta nganggo safari Lampu Utara sareng pituduh. Aya seueur perusahaan anu bakal nganterkeun anjeun ka daérah panénjoan anu pangsaéna saprak sateuacan angkat aranjeunna mariksa ramalan cuaca sareng nganggo inpormasi anu pas pikeun mutuskeun kamana badé.

Mangrupikeun pangalaman anu paling lengkep sareng ngahibur kumargi nalika perjalanan beus, pitunjuk nyaritakeun sababaraha mitos ngeunaan lampu kalér ogé panjelasan ilmiah. Salaku tambahan, sakali di tempat anu katingali, aranjeunna ngabantosan palancong pikeun nyetél kaméra pikeun kéngingkeun poto anu pangsaéna sareng masihan paréntah anu tangtu ngeunaan kumaha poto poto éta pikeun ngahontal hasil anu paling matak. Ogé, nalika perjalanan éta réngsé, aranjeunna nawiskeun ka pendaki cikopi panas sareng cookies, anu ngabantosan haneutkeun awak.

Tromso nyaéta alam dina bentuk anu murni

Gambar | Pixel

Tromso ayana di jantung alam arktik anu dikurilingan ku gunung sareng fjords. Nyatana, aranjeunna caket pisan pusat kota anu bahkan tiasa ditingali ti jalan utama.

Cara anu saé pikeun terang bentang anu ngurilingan kota ieu nyaéta ngagabungkeun pangalaman ningali Lampu Kalér sareng anu ningali garuda sareng anjing laut ngan ukur 30 dugi 45 menit ku mobil ti tengah. Anjeun tiasa ogé milih numpak giring ditarik ku huskies. Baheulana éta mangrupikeun alat transportasi anu umum sabab huskies mangrupikeun sato anu kuat pisan anu tiasa nyeret batu luncur kalayan gancang kalayan és sareng salju.

Éta perjalanan anu disarankeun pisan pikeun dilakukeun dina bagéan Lingkaran Arktik ieu sabab anjeun bakal tiasa merasakan hubungan antara manusa sareng anjing di lingkungan anu sesah sapertos kieu. Seueur perusahaan lokal nawiskeun wisata ieu numutkeun kabutuhan para pelancong sareng pangalaman anu aranjeunna hoyong hirup. Sledding sareng miara huskies sacara pribadi mangrupikeun pangalaman anu teu tiasa hilap.

Ngahudangkeun budaya beunghar na

Gambar | Pixel

Nalika anjeun bérés ngajajah alam bagian tina Arktik Circle ieu, hal anu salajengna nyaéta ngasupan budaya kota ieu.

Dina hiji sisi anjeun tiasa terang anu béda-béda garéja Tromso. Anu paling difoto nyaéta garéja Tromsdalen pikeun arsitektur anu khas. Éta katelah Katedral Tromso tapi anu leresna éta ngan ukur paroki anu diwangun ku arsiték Jan Inge Hovig. Bentuk piramida anu ikonikna henteu lepat sareng seueur tiori anu medar ngeunaan hartos na. Aya anu nyarios siga gunung es sareng anu sanés sapertos pulau Haja.

Sanaos katelah katedral, saleresna aya dua katedral anu benten di Tromso: Protestan (gaya neo-Gothic ti abad ka XNUMX) sareng Katolik (anu paling kalér di dunya), duanana didamel tina kai.

Di sisi anu sanésna, nalika nganjang ka Museum Polar anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan sajarah penjelajahan Arktik. Tanggalna ti 1830 sareng di jero aya bagian anu didaptarkeun pikeun moro segel, kahirupan perangkap di beulah kalér nagara, penjelajah Amundsen, jst.

Salah sahiji tempat anu paling pikaresepeun di Tromso caket Museum Polar anu ngagaduhan ideu kumaha kahirupan di dieu jaman baheula nyaéta Skansen, bumi anu pangkolotna di kota. Éta diwangun salaku stasiun bea cukai di 1789 sareng dikurilingan ku imah-imah lami alit anu diwangun dina abad ka-XNUMX sareng kebon anu saé.

Sanaos tiis, kota ieu ngagaduhan kahirupan budaya anu euyeub sareng seueur kajadian anu kasohor sapertos saminggu sami, Polar Night Half Marathon, Festival Film Internasional Tromso atanapi Aurora Borealis Festival lumangsung nalika usum salju. Acara populér anu sanés ku pangunjung kaasup konsér Hawa Taun Anyar sareng konsér Lampu Utara di Katedral Arktik. Entong sono aranjeunna!

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*