London ogé ngagaduhan arsitektur modéren

Wangunan London

Kota anu mangabad-abad henteu dicirikeun ku jinis arsitektur khusus. Aranjeunna parantos hirup salami mangabad-abad sareng panginten ngalangkungan perang atanapi krisis internal, janten jalan sareng gedong-gedong na salaku gambaran tina ayana anu panjang.

Ibukota Karajaan Inggris mangrupikeun salah sahiji kota ieu. Kalayan sababaraha abad London parantos akumulasi gaya arsitéktur anu béda sareng éta katingali di tempat umum, gedong swasta sareng lembaga anu sanés atanapi desain kota. Tapi nyatana nyaéta yén dina sababaraha dekade ayeuna parantos janten kota anu aya endah arsitektur modern. London parantos diperbaharui pikeun abad XNUMX.

Ngeunaan London

London skyline

London mangrupikeun ibukota Karajaan Inggris sareng jantung politik, budaya sareng ékonomi na. Tempatna di sisi Walungan Thames sareng yuswa dua rébu taun. Éta diadegkeun ku urang Romawi sareng kagungan antukna nami Londinium sareng daérah na nyaéta Romawi Inggris.

Nalika Kakaisaran Romawi murag di dieu, naon anu lumangsung di sésana Éropa kajantenan: suku babari maju di kota sareng a Padumukan Anglo-Sakson nyandak bentuk. Sanaos ngalaman sababaraha serangan invasi Viking, London henteu bakal runtuh deui sareng bakal ngaliwat jaman abad pertengahan sareng période panerus.

Ku cara kieu ayeuna urang ningali di jalan-jalanna aya conto arsitéktur anu béda: Renaissance Abad Pertengahan, Georgia sareng sapertos anu parantos urang nyarioskeun di luhur, ti sababaraha waktos dugi ka bagian ieu seueur conto arsitektur modéren anu pangsaéna di dunya.

Arsitektur modéren di London

Seueur conto anu hadé pikeun arsitektur modéren aranjeunna di distrik kauangan. Kami gaduh Gedong Lloydéta Kubah Milénium, Menara Heronéta Sasak Miléniuméta Jembatan Shard London, Si Gherkin, la London Panon, la Tower 42 jeung Aula kota London antara séjén. Hayu urang tingali sababaraha langkung khusus:

Si Gherkin

Gherkin ti London

Ngaran aslina tina ieu gedong London idéntik éta 30 St Mary Ax. Mangrupikeun gedong pencakar langit komérsial di kabupaten finansial. Pangwangunan dimimitian di 2003 sareng réngsé sataun sanggeusna. Tempatna aya 41 lantai sareng jangkungna 180 méter. Éta nempatan tempat gedong khusus pikeun dagang sareng kauangan anu rusak dina serangan IRA di 1992.

Éta gedong éfisién énergi, ngagaduhan sistem ventilasi alami sareng sistem anu ngabantosan pikeun ngawétkeun panas sareng tiis, gumantung kana usumna.

Heron Tower

Heron Tower

Pencakar langit ieu Éta jangkungna 230 méter hatur nuhun kana mastaka 28 méter. Ieu gedong jangkung di london. Pangwangunan dimimitian dina 2007 sareng réngsé dina 2011. Éta ngagaduhan lawang sareng tempat panarimaan anu ageung sareng aya akuarium kalayan langkung ti 1200 lauk. Éta mangrupikeun akuarium swasta panggedéna di nagara éta.

Aya ogé bar - réstoran di lantai heula sareng lantai 38 dugi 40 réstoran sareng khas langit - bar sareng teras luar anu kahontal ku lift éndah, nyaéta anu transparan.

Tower 42

Tower 42 London

Es salah sahiji gedung pencakar langit jangkung di London sareng didamel kanggo nyimpen kantor-kantor Bank Nasional Westminster. Éta diwangun dina taun 70an sareng dibuka sacara resmi di 1981. Ratu Elizabeth II ngalaksanakeunana ku gala sareng sadayana. Kagungan Jangkungna 183 méter sareng ngan di 2009 Menara Heron ngaleungitkeunana saatos tilu puluh taun pamaréntahan.

Éta gedong kantor komérsial sareng markas perusahaan. Dina taun 90an ngalaman serangan IRA Éta nyababkeun karusakan parah sareng kedah disimpen deui di jero sareng luar.

Aula kota London

Aula kota London

Éta korsi pamaréntahan kota sareng aya di basisir kidul Thames. Kagungan desain rada mahiwal anu ngudag ideu ngahémat énergi ku ngirangan permukaan struktur éta nyalira. Éta henteu jalan, numutkeun panilitian engké.

Sababaraha urang ngabandingkeun Aula Kota London sareng endog atanapi topéng darth vader, ti Star Wars sareng kirang raos, aya anu nyebat ogé "téstis kaca". Naon anu anjeun pikirkeun? Dina hal desain, éta ngagaduhan a Jalan mérek elips 500 méter sami sareng Museum Guggenhaim di New York anu angkat tina dasarna dugi ka ujung ieu 10 gedong carita.

Éta gaduh a dek pangamatan anu sakapeung kabuka pikeun umum, tapi anjeun dina jalan jalan anjeun tiasa ningali bagian jero gedong sareng sakurilingna.

Gedong Lloyd

Interior gedong Lloyds

Wangunan modéren ieu nyaéta di distrik kauangan sareng éta mangrupikeun salah sahiji kantor pusat Rumah Asuransi Lloyd anu kawéntar. Éta diwangun dina taun 70an sareng diresmikeun dina pertengahan taun 80an, deui ku tangan Ratu.

Wangunan modéren ieu ngagaduhan lift, tangga, pembangkit listrik sareng pipa di luar, dina gaya Pusat Pompidu¡ anjeun di Paris. Éta diwangun ku tilu menara utama ditambah tilu menara jasa di sakitar rohangan persegi panjang tengah.

Aula pusat, atriumÉta ngagaduhan lalangit kaca anu naék sareng aya rohangan terbuka sareng éskalator dimana-mana. Ngukur jumlahna 88 méter, éta ngagaduhan 14 lantai.

London Panon

London Eye di London

Es London Ferris Wheel, visi modérn ngeunaan roda Ferris Palasik anu urang tingali di kota-kota sanés dunya. Éta di sisi kidul walungan sareng dikenal ogé salaku Roda Milénium. Jangkungna 183 méter sareng diaméterna 120 méter.

Kabayang ferris diwangun taun 1999 sareng éta roda Ferris jangkung di dunya dugi ka Nanchang diwangun, tapi éta tetep pangluhurna di Éropa. Seueur waja, seueur kabel sareng sababaraha gondol hébat anu siga fiksi ilmiah.

Kubah Milénium

Kubah Milénium di London

Nalika perayaan mimiti milénium katilu di London dimimitian, gedong ieu diwangun di semenanjung Greenwich, di belah kidul-wétan kota. Pameran di jero lumangsung dugi ka Désémber 2000.

Es salah sahiji kubah panggedena di dunya. Éta bodas sareng ngagaduhan 12 menara konéng, hiji kanggo unggal bulan taun atanapi hiji kanggo unggal jam jam, urang parantos aya di Greenwich. Kubah Éta jangkungna 52 méter di tengahna sareng didamel bagian ku gentian kaca tahan kana jalanna jaman.

Dengekeun

Sasak beling

Éta gedong pencakar langit 95-carita. Éta gaduh sakedik langkung ti 300 jangkungna méter sareng mimiti diwangun dina taun 1999 nepi ka réngsé dina 2012. Éta dirancang ku Renzo Piano, Arsiték anu kawéntar ku sababaraha wangunan modéris anu iconic sareng kiridit na.

Hasta boga bentukna spiralSigana mah éta muncul tina walungan, seueur gelas sareng numutkeun kuring, katingalina lemes. Éta gedong éfisién dina konsumsi énergi sareng di sapanjang lantai na éta ngagaduhan kantor bisnis, réstoran, sakola bisnis sakapeung, kantor Al Jazeera di London, hotél, réstoran jeung observatorium.

Sasak Milénium

Sasak Milénium London

Ieu mangrupakeun sasak pedestrian baja gantung anu nyebrang walungan Thames. Tautan kota sareng Bankside. Éta didamel dina tilu bagian, masing-masing panjang sareng panjang, dugi ka sasak a total panjangna 325 méter ditunda ku kabel, dalapan.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*