Naon anu kedah ditingali di Medinaceli

Gambar | Wikipedia

Ngan dua jam nganggo mobil ti Madrid sareng di bukit di Lembah Jalón nyaéta Medinaceli, salah sahiji kota Castilian anu paling indah di Spanyol dimana jalma-jalma anu beragam sapertos Celtiberians, Romawi, Muslim sareng Kristen ninggali tilasna sapanjang abad.

Pusat bersejarah kota Castilian-Leon ieu, tanpa diragukeun, luar biasa sareng pantes didatangan. Upami anjeun ngarencanakeun liburan di payun, lebetkeun Medinaceli dina daptar anjeun. Anjeun bakal resep!

Medinaceli Arch

Lengkungan ieu tiasa ditingali ti kajauhan diwangun dina abad ka XNUMX Masehi salaku bagian tina jalan Romawi anu ngahubungkeun kota-kota Caesaraugusta sareng Emerita Augusta, nyaéta, Zaragoza sareng Mérida ayeuna.

Tembok

Lengkungan sareng tembok 2.400 méter nutup Medinaceli kuno sareng ngawangun kompleks pertahanan anu teu kairut pikeun musuh Roma. Teras, umat Islam ngawangun deui ku paréntah Abderramán III.

Kitu ogé penjajah karajaan-karajaan Kristen. Dina abad ka-XNUMX kompleks pertahanan sareng strukturna dipasihan fungsionalitas deui.

Nalika nganjang ka Medinaceli, kami nyarankeun yén anjeun angkat ka daérah anu disebut "Gerbang Arab" sareng ti dinya nyandak jalur basisir anu ngarah ka bénténg lami, mangrupikeun harta karun ti kotamadya anu saé ieu. Panto ieu ogé nampi nami Pasar, sabab éta mangrupikeun aksés paling sering ka kota, sareng padagang netepkeun sareng paméran barang-barangna dina dinten pasar.

Walikota La Plaza

Plaza Walikota de Medinaceli mangrupikeun alun-alun Castilian anu lega, ditutup sareng porticoed anu dikurilingan ku gedong-gedong anu kasohor. Conto nyaéta Istana Ducal, dina gaya Herrerian. Konstruksi anu ngabangkitkeun kakawasaan Dukes kuat Medinaceli salami satengah munggaran abad ka-XNUMX, nalika aranjeunna maréntahkeun pangwangunan istana na. Ayeuna gedong ieu ngagaduhan pusat seni kontemporer anu menarik.

Tempat terkenal anu sanés di Plaza Walikota de Medinaceli nyaéta alhóndiga lami, gedong tempat sisikian séréal sareng produk anu tiasa didahar anu sanés disimpen.

Garéja Collegiate tina Asumsi

Sejen tina tugu Gothic telat hébat Medinaceli nyaéta Garéja Collegiate of Our Lady of the Assume. Candi anu pangwangunanana mimiti ti jaman kakawasaan ducal.

Arsitéktur na pikaresepeun tapi nilaina anu leres aya di tukangeun témbok na kusabab dina mezbah utama na aya réplika Kristus anu kawéntar ti Medinaceli, anu aslina di Madrid sareng dihormat pisan.

Biara Santa Isabel

Yayasanna lumangsung handapeun panyumputan Ducal House of Medinaceli. Duchess dikhususkeun ka Saint Francis sareng nawiskeun sababaraha gedong pikeun ngawangun biara. Dina tingkat arsitéktur, gedong éta katingalina sober dina permukaan na, didominasi dina poros tengah ku panto utama biara sareng di luhurna nyaéta jandela anu dicetak dina gaya Elizabethan.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)