Mesir sareng murangkalih

Naha mungkin pikeun ngumbara sareng murangkalih ka sagala penjuru dunya? Bisa jadi, bener-bener aya kulawarga petualangan, tapi aya ogé kulawarga anu henteu milari résiko. Masih, aya tujuan anu saé anu matak murangkalih anu dipikaresep ku… sapertos Mesir. Naha anjeun wani ngumbara ka Mesir sareng murangkalih?

Nalika kuring yuswa 10 taun, kuring resep piramida sareng reruntuhan candi. Kuring ngimpi aranjeunna, kuring maca sadayana anu kuring tiasa ngeunaan nagara Afrika sareng kuring ngimpi janten arkéologis. Janten leres, seueur murangkalih anu resep ka Mesir sareng leres, aya jalma anu ngumbara ka Mesir sareng murangkalih. Hayu urang tingali kumaha, iraha sareng dina cara naon.

Mesir sareng murangkalih

Patarosan anu mimiti aya dina pikiran nalika urang ngémutan Mesir sareng murangkalih kedah aya hubunganana sareng dimana lirénna, upami urang tiasa jalan-jalan kalayan tenang, naon anu henteu kedah ditingali, iklim anu pangsaéna, dokumén, vaksinasi ...

Ngamimitian anjeun kedah milih tanggalna sareng wisatawan satuju yén wayah anu pangsaéna pikeun buka nyaéta antara Oktober sareng April. Dina Oktober hawa masih haneut tapi henteu ageung pisan di seuseueurna nagara, bari Désémber sareng Januari mangrupikeun sasih paling turis sareng seueur teuing jalma janten teu nyaman. Usum panas ngan ukur bagong, utamina dina pertengahan Agustus, maka hindarkeun.

Pikeun ngumbara ka Mesir sacara umum visa diperyogikeun sareng paspor anu sah janten anjeun kedah parios kumaha perjanjian sareng nagara anjeun masing-masing. Aya visa anu diprosés di bandara sareng umumna pikeun kaseueuran nagara-nagara Éropa lilana 30 dinten sareng mayar kontan, tapi awas, dina hiji sisi fasilitas ieu ngan ukur kabuka pikeun sababaraha nagara, sareng di sisi sanésna, upami anjeun dugi ka darat atanapi laut visa kedah diolah sateuacanna.

Nyarios artos Mesir mangrupikeun nagara super turis kitu kartu kiridit katampi sacara lega, tapi tetep, tong hilap gaduh liras Mesir dina panangan sabab anjeun henteu kedah percanten ka nyalira. Ayeuna, urang ogé heran naha Mesir mangrupikeun nagara anu aman pikeun ngumbara atanapi upami indung tiasa ngalih nyalira sareng murangkalih. Éta mangrupikeun nagara Muslim sareng kuring ngagaduhan réréncangan anu henteu ngagaduhan waktos anu saé, bahkan sareng salakina di sisi aranjeunna.

Tapi aya pangalaman sareng pangalaman kitu teu aya kaleuleuwihan pancegahan (utamina anu aya hubunganana sareng papakéan, nyaéta nutupan suku, taktak, teu aya hal anu liberal pisan). Sareng éta Mesir rada langkung konservatif tibatan nagara-nagara Afrika Kalér sanés.

Anjeun teu kedah ngarepkeun tindakan kaamanan anu hébat dina angkutan, sabuk korsi, contona, atanapi korsi budak. Éta ogé disarankeun pikeun anjeun gaduh ati-ati kana tuangeun kumargi teu aya seueur kabersihan sapertos di nagara-nagara sanés. Upami anjeun henteu hoyong anu leutik sangsara diare atanapi utah, maka ati-ati ku éta.

Ieu ngeunaan miara atanapi pertimbangan, tapi dina kanyataanna aya padamelan pikeun anjeun, anu ieu, tapi anu sanés pikeun barudak. Anu kuring hoyong carioskeun nyaéta Disarankeun pisan yén barudak alit diajar ngeunaan Mesir sateuacan nganjang ka nagara éta: bacaan, dokumenter, bahkan kartun. Bahkan nganjang ka musium di nagara anjeun anu ngagaduhan khasanah Mesir ogé disarankeun. Anjeun kedah ngahudangkeun rasa panasaran sareng masihan aranjeunna inpormasi sahingga, bahkan ku watesanna, aranjeunna tiasa kontekstualisasi kunjungan payun.

Naon anu bakal didatangan di Mesir sareng murangkalih

Nya, urang tiasa ngamimitian ku nyarioskeun perkawis daérah: Kairo, Valle del Niño di beulah kidul, Gurun belah kulon, sapanjang basisir Laut Beureum. Masing-masing nawiskeun sorangan sareng nalika ngumbara sareng murangkalih ideu na ngadamel campuran supados teu kabeulit ka barudak anu seueur teuing sajarah, seueur teuing musium, teuing budaya. Urang tiasa ngarangsang sareng nyugemakeun panasaran budak sareng dina waktos anu sami ngajantenkeun anjeunna gaduh waktos anu saé.

Di Lebak Nil aya candi sareng jalan sapanjang walungan, di gurun ageung sareng emas bukit pasir sareng perjalanan onta, sareng di basisir Laut Beureum pilihan na ngalih ka olahraga cai. Di dieu anjeun ngan ukur badé angkat sareng instruktur anu kadaptar, parios naon anu diasupan asuransi sareng anu henteu, gaduh seueur tabir surya sareng henteu teras beuleum dina sababaraha jam dugi ka Mesir.

Di gurun pasir nyaéta Owa oasis, tempat anu sampurna pikeun anu leutik, sareng ogé fosil kuno paus anu tiasa ditingali di Wadi Al Hittan atanapi tunggang onta ti basisir kulon Luxor. Dupi anjeun ngabayangkeun murangkalih anjeun ngalakukeun sadayana ieu?

Nya bayangkeun aranjeunna ngorondang ka handap Piramida Ageung, di jero upami anjeun henteu claustrophobic, touring aula anu megah Musium Mesir kalayan sagala harta karun na atanapi ningali mumia teh Mummification Museum, hal anu tanpa ragu aranjeunna moal mopohokeun. Tangtosna, nalika anjeun sumping ka piramida langkung saé pikeun gabung dina grup sareng nganggo pituduh Kusabab aya seueur pisan padagang, éta luar biasa, sareng anjeun tiasa gugup ngadalikeun murangkalih sareng nyobian henteu mayar nanaon ka sadayana anu naroskeun artos ka anjeun. Sadayana dina waktos anu sami.

Ngalakukeun wisata anu dipandu mastikeun yén aranjeunna tiasa ngatur poto atanapi numpak onta pikeun anjeun. Leres, anjeun mayar sadayana, tapi anjeun mayar sareng ulah hariwang ngeunaan tawar-hawar. The penerbangan balon hawa panas Aranjeunna mangrupikeun urutan nalika anjeun nganjang ka Luxor. Aranjeunna aman? Naon anu kuring terang! Mertua kuring parantos ngalakukeun éta taun ka tukang, babaturan sababaraha taun ka pengker ... tapi éta ogé leres henteu lami-lami deui hiji jalma murag, batu naon ... Éta gumantung ka anjeun.

Anjeun oge tiasa nambihan kana numpak felucca, parahu Nil, tiasa diaksés di Kairo, Luxor atanapi Aswan, langkung saé soré, nalika surup; atanapi kelas hiji ngalatih ka Tanta atanapi tram ka Alexandria. Di basisir Laut Beureum sakulawargi tiasa jalan-jalan, snorkel, angkat berperahu atanapi kenalkeun Terusan Suez ti Port Said sareng tingali éta angkutan barang ageung, raksasa, angkutan nyebrang.

Sadaya kagiatan ieu tiasa dilakonan sacara tenang sareng murangkalih sareng sakumaha anjeun tiasa tingali, kuring henteu nyarioskeun kotak atanapi taman hiburan atanapi pusat perbelanjaan. Sakumaha anjeun tiasa tingali, lalampahan ka Mesir sareng murangkalih anu sanés. Éta sanés Disney, éta béda. Tungtungna, patarosan ngeunaan naha Naha aman atanapi henteu angkat ka Mesir sareng murangkalih? tilu waleran beton: enya, henteu, éta gumantung. Leres éta aya serangan teroris, leres, dina bulan Désémber taun ka tukang, bom ngabeledug dina rute wisata anu pohara populér, salaku conto, tapi jalma-jalma datang sareng indit sepanjang waktos, janten saur jawabanana gumantung.

Éta gumantung kana naon anu anjeun hoyong alami sareng éta gumantung kana momen politik di nagara éta. Mertimbangkeun ieu kaputusan anjeun. Kuring kantos ka Jepang lima kali sareng adi kuring sok nyarios yén Tokyo ngantosan a hatur nuhun gempa bumi. Abdi angkat anu sami. Kuring nyilangan ramo, ngalakukeun pancegahan, sareng ngagumbirakeun sorangan. Naon anu anjeun pikirkeun?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)