Museum Prado

Gambar | Pixel

Museum Prado mangrupikeun galeri seni anu paling penting di dunya sareng anu kawéntar di Madrid. Éta diresmikeun dina 1819 sareng ngagaduhan koleksi paling lengkep lukisan Spanyol di dunya. Hal ieu dumasarkeun kana lukisan ti abad ka-XNUMX dugi ka abad ka-XNUMX, diantarana karya-karya pelukis sapertos Velázquez, El Greco, Rubens, El Bosco sareng Goya.

Sejarah Museum Prado

Hatur nuhun kana dorongan Ratu María Isabel de Braganza, pamajikan Fernando VII, dina bulan Nopémber 1819 Museum Prado muka panto na pikeun kahiji kalina dina gedong anu Juan de Villanueva rancang salaku Kabinet Sejarah Alam. Mangtaun-taun, sumbangan pribadi sareng pameseran parantos ngagedéan koleksi galeri seni.

Dina kasempetan pecahna Perang Sipil di 1936, karya seni dijaga tina kamungkinan bom dibebaskeun ku kantong pasir di lantai dasar musium, tapi ku naséhat Liga Bangsa-bangsa, kumpulan éta ngumbara ka Jenéwa pikeun nyingkahan karuksakan, sanaos teu lami saatos anjeunna kedah gancang balik ka Madrid saatos mimiti Perang Dunya Kadua.

Gambar | Pixel

Koléksi

Sakola Spanyol, Flanders sareng Venice ngagaduhan peran utama dina Prado, dituturkeun ku dana Perancis anu langkung terbatas. Lukisan Jérman ngagaduhan répertoér anu teu dieureunkeun, kalayan opat karya karya Dürer sareng potrét ku Mengs. Répertoir lukisan Inggris sareng Belanda henteu lega teuing tapi ngagaduhan karya-karya anu luar biasa.

Sanaos kirang dikenal, kamarna khusus kanggo patung sareng seni hias anu dipikaresep pisan. Pantes disorot patung Romawi, the Treasure of the Dolphin (barang pecah belah diwariskeun ku Felipe V) sareng karya-karya Leoni anu ditugaskeun ku Felipe II sareng Carlos V.

Sababaraha lukisan anu ngawangun sajarah seni tiasa dipendakan di Prado di Madrid. Ngaliwat kamarna urang tiasa mendakan:

  • Las Meninas ku Velázquez.
  • Tanggal 3 Méi 1808 di Madrid: éksékusi di gunung Príncipe Pío de Goya.
  • Ksatria nganggo Leungeun Dada ku El Greco.
  • Tilu Rahmat Rubén.
  • Goya's Naked Maja.

Gambar | Pixel

Pameran samentawis di Museum Prado

Seueur koleksi seni lukis, patung sareng seni hiasan disimpen di gedong Villanueva lami. Di tukangeun, arsiték Rafael Moneo ngawangun sakitar Claustro de los Jerónimos sababaraha kamar khusus kanggo paméran samentawis, lokakarya restorasi, auditory, kantin sareng kantor. Wangunan anu sanés mangrupikeun bagian tina musium nyaéta El Casón del Buen Retiro, rohangan anu ngagaduhan perpustakaan sareng ruang bacaan pikeun panaliti.

Sabaraha lami kanggo ningali éta?

Sahenteuna kudu ngahaturanan énjing pikeun nganjang ka sadaya rohangan sareng tiasa niténan padamelan anu paling berharga. Kusabab caket na, éta tiasa janten kunjungan anu saé saatos sayah di El Retiro atanapi ngarengsekeun dinten budaya ku kunjungan deui ka Reina Sofía atanapi Thyssen.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*