Naon anu kedah ditingali di lingkungan Cimadevilla

Cimadevilla

El Lingkungan Cimadevilla perenahna di kota Gijón sareng éta mangrupikeun salah sahiji anu paling asli anu tiasa urang didatangan. Upami urang badé angkat ka kota Asturian ieu urang kedah ngalangkungan lingkungan anu paling kawéntar, anu pinuh ku tempat anu menawan sareng suasana anu saé, utamina dina usum tinggi. Éta sababna éta tempat penting nalika ngadatangan Gijón.

Upami anjeun bade ningali kota Gijón anjeun kedah ngalangkungan lingkungan bersejarah ieu, saksi tina sagala rupa kajadian. Éta anu pangkolotna di kota sareng parantos terang kumaha adaptasi sareng jaman-jaman énggal. Dinten ayeuna urang mendakan daérah anu pinuh ku kahirupan tapi ogé ngagaduhan pesona anu unik. 

Kumaha carana nepi ka lingkungan Cimadevilla

Lingkungan ieu perenahna di kota Asturian Gijón, anu tiasa ditempuh ku mobil. Lingkunganana perenahna di samenanjung Santa Catalina sareng gampang pisan dugi ka dinya sareng mendakanana, kumargi urang ngan saukur tiasa nuturkeun Promenade ti pantai sareng tingali di tungtung daérah Cimadevilla. Aya sababaraha taman mobil caket sareng sababaraha ogé di daérah Cimadevilla, tapi éta langkung saé upami anjeun ngantunkeun mobil anjeun di daérah énggal sareng jalan-jalan. Janten urang ogé tiasa ningali bagéan daérah modéren kota sareng pantai, anu geulis pisan sareng ngagaduhan wilayah proménade ageung.

Sajarah Cimadevilla

Cimadevilla mangrupikeun lingkungan anu pangkolotna di kota ieu sareng tempatna dina bukit anu dipager. Di bukit ieu aya chapel 'Guild of Mareantes de Santa Catalina', anu pangkolotna di kota. Dina abad tujuh belas bukit militer diangkat pikeun ngajagaan kota sareng pantai ti serangan bajak laut ku laut. Nyaeta daérah anu bahkan aya ayana urang Romawi, anu masihan kami ideu pentingna strategis na kusabab kaayaan fisik anu nyanghareup ka laut sareng dina bukit anu diasingkeun ku pasang ombak. Dina abad ka-XNUMX, palabuhan komérsial diwangun anu ngeureunkeun kapisahkeun ieu sareng ngarobih lingkungan ieu janten tempat tinggal pelaut sareng pamayang, sapertos anu dipikaterang ayeuna, salaku lingkungan pamayang lami, anu mangrupikeun perdagangan utama di kota. Dina dasawarsa terakhir, daérah ieu parantos direvitalisasi sareng ngagaduhan pentingna pikeun sajarah na. Wangunan parantos diréhabilitasi sareng ayana parantos ningkat kusabab éta tempat anu wisata pisan.

Cerro de Santa Catalina sareng Puji Cakrawala

Dina Puji Cakrawala

Bukit Santa Catalina dinten ayeuna mangrupikeun daérah taman anu saé pisan, idéal pikeun jalan-jalan sareng dimana anjeun tiasa ningali jalma-jalma nuju olahraga atanapi leumpang piaraan na. Bukit ieu nawiskeun kami pemandangan kota anu saé, sapertos di daérah anu langkung luhur, sareng ogé laut sareng cakrawala. Di daérah ieu dimana urang tiasa mendakan karya kasohor Chillida anu disebat Elogio del Horizonte. Éta mangrupikeun patung beton ageung, kalayan diménsi anu luar biasa anu diadegkeun di daérah éta dina taun 1990. Éta patung anu modérenisasi bagian lawas kota sareng salian ti ayana anu hébat ngahasilkeun sora kusabab hawa, hal éta nyaéta keuna.

Tembok Romawi sareng kamar mandi

Istilah Romawi

Saeutik sésa titinggal Romawi di lingkungan Cimadevilla, tapi urang masih tiasa mendakan sésa-sésa kamar mandi Romawi kuno Campo Valdés. Wétan situs arkéologis kapendak dina awal abad ka-XNUMX tapi éta henteu bakal uih deui ka anjeunna dugi ka Perang Sipil sareng akhirna dina taun XNUMXan. Dinten ayeuna urang tiasa ningali bagéan mandi Romawi anu diwangun dina abad ka-XNUMX sareng tembok kota lami.

Istana Revillagigedo

Palavio revillagigedo

Di daérah anu lami di kota ieu aya ogé rohangan pikeun sababaraha istana sapertos Revillagigedo, ogé dikenal salaku Istana Marquis of San Esteban de Natahoyo. Istana ieu aya di gigireun marina kota ayeuna. Mangrupikeun conto anu saé tina arsitéktur palatial Asturian abad ka-XNUMX. Éta ngagaduhan gaya baroque anu éndah sareng dua menara crenellated, sareng tameng heraldic di payuneun façade. Kapel anu dipasang nyaéta Garéja Collegiate San Juan Bautista, diwangun dina gaya Baroque sareng réngsé sababaraha taun saatos istana. Duanana ngadamel set anu saé di kota lawas.

Tempat Kalahiran Jovellanos

Museum Jovellanos

ieu imah kalahiran ogé kawanoh salaku Museum Jovellanos. Éta mangrupikeun bumi palatial ti abad ka-XNUMX anu kalebet kulawarga Jovellanos. Éta ngagaduhan dua menara di sisi sareng kapilah anu napel. Alun-alun payuneun bumi disebatna Plaza de Jovellanos. Di musium anjeun tiasa ningali kamar anu didédikasikeun pikeun kahirupan Jovellanos. Di sisi anu sanésna, urang tiasa ningali sababaraha kamar pikeun ngaapresiasi karya seniman Asturian abad ka-XNUMX.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*