Naon jinis pangumbara anjeun?

jenis wisatawan

Kuring, anu biasana nalika indit-inditan kuring ngalakukeun éta pikeun "nyoco" pangalaman hirup kuring, kuring resep pisan sareng sesa wisatawan anu kuring pendak dina jalan. Sakapeung kuring seuri nalika ningali lalaki anu khas sareng kaméra dina tonggongna, anu daripada resep ku panon nyalira bentang anu indah sareng konstruksi ageung jieunan manusa, éta biasana dilakukeun ku lensa leutik kaméra refleks na.

Henteu sadaya wisatawan sami, sareng urang ogé henteu ngagaduhan masalah anu sami nalika ngumbara. Naon jenis wisatawan anjeun? Upami anjeun hoyong terang, panginten anjeun ngaidentipikasi salah sahiji ieu.

Fotografi jalan, fotografi datang

Éta mangrupikeun hal anu biasa anu kami sebatkeun tadi dina entri tulisan ieu. Aranjeunna sampurna tiasa hilap piyama tapi aranjeunna moal hilap batré tambahan pikeun kaméra na. Parabot perjalananana biasana sapertos kieu:

  • Refleks
  • Tujuan
  • Tripod.
  • Saringan.
  • Batre
  • Rangsel.
  • GoPro (pikeun ogé néwak momen éta nalika aya sakedik deui tindakan).
  • Laptop.

Aranjeunna ningali motret fotografi dimana waé aranjeunna katingali sareng teras milari pigura anu pangsaéna, lampu anu pangsaéna sareng makro pangsaéna pikeun néwak.

jenis wisatawan 2

Anu balanja

Upami aranjeunna angkat ka perjalanan sareng ransel atanapi koper alit, aranjeunna biasana balik sareng anu ieu sareng anu langkung ageung anu kedah dipésér di tempat anu dituju pikeun tiasa nyandak sadayana anu dipésér nalika perjalanan. Éta ilahar ningali di antara palancong ieu kolot (sareng murangkalih anu parantos ageung) anu teu tiasa ngabantosan mikiran aranjeunna sareng kabutuhanna nalika ngumbara: kado pikeun putri, kado pikeun putra, kado pikeun incu, seprei, anduk, parfum, kantong, barang hiasan, jst. Aranjeunna resep sagalana!

Aranjeunna teras-terasan milarian tawar-menawar sareng khas unggal tempat. Langkung ti kapentingan budaya sareng arsitéktur unggal tujuan, naon anu dipikaresep ku anjeun toko sareng kios jalan.

The «cultureta»

con peta dina leungeun Anjeunna angkat ka tujuan naon waé anu tiasa ngajarkeun anjeunna naon-naon. Henteu ngan ukur ngumbara musium jeung imah budaya tapi éta ogé kalebet terang kana budaya sareng sajarah unggal tempat anu ngumbara.

Anjeunna biasana sering nyarios sareng urang lokal sareng naroskeun perkawis naon-naon: ti mimiti gastronomi dugi ka misteri anu aya di unggal juru.

Sababaraha tempat anu dipikaresep pikeun didatangan nyaéta kafe, perpustakaan sareng kantor wisata. Di kafetaria anjeunna bakal nyobian ngadamel "réréncangan" anu tiasa ngawartosan aranjeunna sacara pribadi ngeunaan pesona tempat éta; dina perpustakaan anjeun tiasa mendakan petikan sajarah anu nuduhkeun kota; sareng akhirna, di kantor wisata aranjeunna bakal ngawartosan anjeun sacara rinci (tina brosur dugi ka peta sareng wisata budaya) naon anu anjeun kedah kunjungi pikeun ngenalkeun situs éta kalayan langkung saé.

Anu ngajajah

jenis wisatawan 3

Hiji anu kabur ka tempat pangsibukna pikeun lebet ka juru-juru éta anu henteu digali ku wisatawan wisata. Éta parabot perjalanan aranjeunna biasana:

  • Baju sareng sapatu anu raoseun (biasana olahraga).
  • Ransel sareng 'camilan', jus sareng cai.
  • Kaméra digital pikeun ngaabadikan tempat anu digali sareng sakedik ditingali tina tempat éta.
  • Buku catetan sareng pulpen (buku catetan perjalanan).
  • Peta.

Jinis pangumbara ieu moal pernah ngalih kana pituduh lokal pikeun nunjukkeun aranjeunna, tapi bakal resep mendakan tempat anu paling pikaresepeun nyalira.

Aranjeunna biasana jalma anu ngagaduhan watekna petualangan sareng henteu sieunAranjeunna henteu resep kana anu has, tapi dieusian ku pangalaman pikeun nyaritakeun sareng nginget kahirupan aranjeunna sadayana.

Anu setrés kaluar

jenis wisatawan 4

Sanaos leres yén urang sadayana anu ngumbara ngalakukeun éta sabagian pikeun henteu nyambung tina rutinitas sareng setrés sapopoé, aya hiji jinis pengumbara, hayu urang nelepon anjeunna "Anu setrés", anu salah sahiji anu utama nyaéta busca dina perjalanan na téh pegatkeun sambungan na sésana.

Jinis pangumbara ieu milari pisan tempat anu dipiceun tina raména kahirupan sapopoe. Maranéhanana kawas alaméta olahraga outdoor y tiiseun éta. Aranjeunna resep bangun énjing sareng henteu ngupingkeun hiji mobil, janten kalolobaanana bakal milarian tempat anu jauh pisan, tujuan désa atanapi bumi alit anu dialam alam.

Anu negosiasi

Jalma anu ngamangpaatkeun perjalanan naon waé meunang nyiksikan tina éta. Sanés anjeunna henteu resep hubungan atanapi istirahat, éta ngan saukur henteu tiasa, sareng sanaos anjeunna sanggup, anjeunna resep negosiasi sareng teras tumuh dina proyek propésionalna.

Sanaos urang kedah ngabédakeun dina bagian ieu antara perjalanan luang sareng perjalanan bisnis, sacara leres, jalma anu negosiator sacara alami bakal nguntungkeun perjalanan luang naon waé pikeun "negosiasi."

Maka, anjeun moal ngan ukur resep kana tujuan budaya éta tapi ogé tujuan-tujuan dimana ékonomi naék na dimana bisnis beuki beragam sareng aya hubunganana sareng téma padamelan anjeun.

Naha anjeun ngaidentipikasi sareng salah sahiji palancong ieu? Naha saur anjeun langkung seueur prototipe wisatawan ayeuna anu teu aya? Upami kitu, abdi hoyong ngadangukeun perkawis éta, janten punten nganggo kotak koméntar kanggo kitu. Wilujeng sabtu minggu!

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*