Naon ningali di Castellón de la Plana

Plaza Walikota Castellon

Hal ieu kacida mungkin nu geus kungsi wondered naon ningali di Castellón de la Plana sabab kota ieu teu biasana diantara paling touristic. Nanging, éta ngagaduhan seueur anu ditawarkeun boh tina sudut pandang warisan sareng tina segi pantai sareng alam.

Ibukota propinsi homonim, dimana kota-kota usum panas anu éndah seueur, sapertos Peniscola o Benicassim, Kota ieu diadegkeun dina 1252 nalika pangeusi Cerro de la Magdalena turun ka La Plana. Maranehna ngalakukeun eta wewenang ku raja James I ti Aragon jeung, kituna, malah kiwari maranéhanana Magdalena nu festival tina lokalitas. Na, saliwatan, anjeun bakal kabetot uninga yen aranjeunna dinyatakeun salaku kapentingan wisatawan internasional. Tapi, tanpa basa-basi deui, kami badé nunjukkeun ka anjeun naon anu kedah ditingali di Castellón de la Plana.

Co-Cathedral of Santa María la Mayor

Co-Cathedral of Santa Maria

Co-Cathedral of Santa María la Mayor

Narikna, éta salah sahiji ko-katedral paling modern di Spanyol. Kuil primitif diwangun dina abad ka-1936 sarta, geus di 2009th, hiji deui diwangun nu dibongkar dina XNUMX. Ku sabab kitu, hiji ayeuna réngsé dina XNUMX jeung parantosan tina cloister jeung imah bab.

Éta gaya neo-gothic sarta eta boga rencana lanté cross Latin kalawan tilu naves ditutupan ku kolong ribbed. Sirahna réngsé kalayan apse pentagonal sareng kapal pesiar kalayan kubah. Ogé noteworthy di kuil téh jandéla kaca patri na adi jeung instrumen liturgi nu housed di na. musium. Tapi, sigana unsur anu paling luar biasa tina ko-katedral nyaéta anu kami bakal nunjukkeun ka anjeun salajengna.

Munara lonceng El Fadrí, penting diantara naon ningali di Castellón de la Plana

El Fadri

Munara El Fadrí, lambang Castellón de la Plana

Mémang, urang nujul kana Bébas-nangtung munara bel tina ko-katedral, Dipikawanoh salaku munara El Fadrí, nu aya di gigireun eta jeung mangrupa otentik simbol kota datar. Pangwangunanna dimimitian dina abad fifteenth, sanajan teu réngsé nepi ka ahir sixteenth.

milik gaya Gothic Valencian sarta boga rencana octagonal. Ogé presents opat mayit, nu pakait jeung panjara, imah ringer bel urang, kamar jam jeung chamber bel. Sanajan kitu, awak ieu teu pakait jeung garis cornice luar.

Di luhur, anjeun ogé tiasa ningali téras topped ku spire triangular geulis jeung pilasters Tuscan sarta ditutupan ku Kotak biru. Ieu diwangun dina abad ka-1656 pikeun ngaganti hiji saméméhna anu ancur dina 58. munara ngahontal jangkungna total XNUMX méter sarta floors disambungkeun ku staircase spiral.

Istana Kotamadya sareng Lonja del Cáñamo, arsitéktur barok Castellón

Balai Kota Castellon

Municipal Palace, salah sahiji hal penting pikeun nempo di Castellón de la Plana

Dua conto pangalusna tina arsitéktur barok Anu katingali di Castellón de la Plana nyaéta dua konstruksi ieu. Wangunan Istana Munisipal atanapi Balai Kota perenahna di alun-alun anu sami sareng katedral Santa María. Diwangun antara abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX sareng ngagaduhan rencana lantai sagi opat.

Éta mangrupikeun jinis anu dibebaskeun sareng diwangun ku tilu lanté. Lantai dasarna ngagaduhan emper sareng lima lengkungan anu dipisahkeun ku pilaster anu dihias ku ibukota Tuscan. Di sisi anu sanés, anu aya di lantai utama nyaéta Corinthian sareng misahkeun tilu balconies, anu tengah panggedéna. Tungtungna, lantai pangluhurna dipisahkeun ku cornice cantilevered sarta wangunan réngsé kaluar kalawan balustrade a.

Pikeun bagian anak, Pasar Hemp Éta di Calle Caballeros sareng gaduh rencana lantai quadrangular. Lantai dasar ogé ngagaduhan lengkungan anu dirojong ku kolom sareng semi-kolom tina ordo Tuscan. Geus aya dina abad ka-XNUMX, hiji lantai kahiji ditambahkeun anu ngahormat sakabéhna. Cai mibanda jandéla rectangular culminating dina pediments melengkung on corbels sarta balkon kontinyu. Tungtungna, hiji cornice Palasik topped kalawan vases nutup wangunan.

Basilica of Our Lady of Lidon

Basilica of Lidon

Basilica of Our Lady of Lidon

Ieu téh mangrupa wangunan agama hébat séjén pikeun nempo di Castellón de la Plana. Ieu diwangun dina pertengahan abad ka-XNUMX dina sésa-sésa padepokan saméméhna (kanyataanana, panutup milik eta). Éta ogé ngaréspon kana gaya barokah sarta eta diwangun ku nave kalawan chapels samping sarta transept rada ditandaan. Kitu ogé, kubah jeung lantera rengse kaluar.

Tapi kami henteu ngan mamatahan anjeun nganjang ka basilika ieu pikeun kaéndahan monumentalna, tapi ogé kusabab éta tempatna gambar tina Virgin of Lidon atawa Lledó, santo patron kota La Plana. Nurutkeun legenda, éta kapanggih ku patani bari anjeunna plowing lahan di suku hackberry atawa lidón. Éta pisan sababna naha éta dibéré ngaran ieu.

Tapi garéja ieu ogé ngagaduhan gambar anu luar biasa. Di antarana, sejen tina Virgin dijieun dina alabaster jeung tanggal dina abad ka-XNUMX nu ieu meureun dijieun ku hiji workshop Italia. Salaku panasaran a, urang bakal ngabejaan Anjeun yen basilica of Lidón dianggap sanctuary désa panggedéna di sakabéh Komunitas Valencian.

Palacio Episkopal

Istana Uskup

Istana Episcopal of Castellón de la Plana

Tugu penting séjén pikeun ningali di Castellón de la Plana nyaéta Istana Episcopal, diwangun dina ahir abad ka-XNUMX di gaya neoklasik. Nyatana, éta mangrupikeun salah sahiji ti saeutik anu aya di kota anu diwangun kalayan standar akademik.

Éta ngagaduhan dua badan sareng fasad utama ngagaduhan pediment warna-warni dipasang dina parapet sareng, di handap, jaket kulawarga uskup. Anthony Salinas, anu maréntahkeun pangwangunan wangunan. Anjeun tiasa ngaksés interior ngalangkungan lorong kalayan kolong laras anu diturunkeun ti mana anjeun ngahontal dua tangga anu léngkahna dihias ku ubin Alcora. Nanging, tangga utama atanapi kaisar ayana saatos vestibule.

Parantos di lantai heula aya kamar anu tiasa dicicingan di karaton sareng lantaina ogé ngagaduhan hiasan Alcorense. Tungtungna, lanté luhur fungsina salaku loteng.

monumen modernis

Kantor pos

Gedong Kantor Pos, salah sahiji landmark modernis pikeun ningali di Castellón de la Plana

Castellón ogé nawiskeun anjeun sakumpulan gedong modernis anu saé. Di antarana nangtung kaluar heubeul kasino, kantor pos jeung adu banteng. Kahiji diwangun dina 1922 ku arsiték Francis Maristany sarta eta presents a adul jeung profil stepped. Sanajan gaya na eclectic, nembongkeun rujukan jelas ka éndah Salamanca Plateresque jeung, leuwih husus, ti karaton Monterrey di kota Charra.

Pikeun bagian anak, kantor pos Ieu wangunan spektakuler Demetrius Ribes y Joaquin Dicenta nu réngsé taun 1932. Ngabales Modernisme Valencian digabungkeun jeung gaya neo-Mudejar sarta penampilan na bakal narik perhatian Anjeun, kalawan sudut melengkung dimimitian ku turrets nestled dina adul sarua.

Tungtungna, éta bullring éta karya Manuel Montesinos sarta diresmikeun dina 1887. Externally, lanté na boga arches bata nu pakait jeung jandéla di lantai luhur. Kitu ogé, dina fasad utama aya medallion perunggu anu ngalambangkeun sirah banteng sareng mangrupikeun karya sculptor. Joseph Viciano.

arsitéktur asal militér

Castell Vell

Fadrell urang Castle

Sedengkeun pikeun monumen ningali di Castellón de la Plana, urang bakal mungkas tur urang jeung dua asal militér. Nu kahiji nyaéta panggero puri Fadrell urang atanapi Castell Vell. Éta bénténg asal Muslim anu perenahna di pasir Magdalena. Pangwangunanna diperkirakeun dina abad ka-XNUMX sareng ayeuna nuju ruruntuhan.

Anu kadua nyaéta alonso turret, anu mangrupa bagian tina susunan constructions pertahanan tina Levante Spanyol. Éta langkung saé dilestarikan tibatan anu sateuacana sareng diwangun kalayan rencana lantai sagi opat nganggo masonry sareng ashlar.

Sifat Castellón de la Plana

Gurun Las Palmas

Témbongkeun tina gurun of Las Palmas

Pikeun réngsé, kami bakal nyarioskeun ka anjeun ngeunaan tilu tempat istimewa anu anjeun tiasa tingali di Castellón. Sumuhun tina Komunitas Valencian coba, urang moal bisa gagal nyebut pantai. Kota La Plana henteu gaduh aranjeunna, sabab jarakna opat kilométer ka darat. Sanajan kitu, ngan ku iinditan jarak éta, anjeun bakal manggihan tilu sandbanks geulis. Dupi éta Pantai Gurugú, Serradal sareng El Pinar.

Sanajan kitu, malah leuwih spektakuler mangrupa hal salajengna ningali di Castellón de la Plana. Urang ngobrol ngeunaan Kapuloan Columbretes, nu lokasina tilu puluh mil ti basisir jeung nu excursions diayakeun. Éta mangrupikeun cagar alam sareng maritim anu penting kusabab nilai ékologisna.

Ku alatan éta, hiji-hijina tempat anjeun tiasa turun kapal téh Columbrete badag atanapi Pulo Grossa, dimana anjeun tiasa ningali mercusuar abad ka-XNUMX sareng sababaraha gedong pikeun panalungtikan lingkungan. Tapi hal anu paling berharga ngeunaan perjalanan parahu ieu aya hubunganana sareng sifatna. Upami anjeun resep ornitologi, anjeun tiasa ningali sababaraha spésiés anu bahaya punah sapertos manuk camar Corsica atanapi falcon Eleanor. Nya kitu, lamun latihan neuleum skuba, Anjeun bakal fascinated ku bentang laut nu lingku pulo.

Tungtungna, kami ogé mamatahan anjeun nyandak tur hiking ngaliwatan gurun las palmas, rohangan alam anu ditangtayungan ampir tilu rebu lima ratus héktar anu diartikulasikan di sabudeureun puncak Bartolo, jangkungna kira-kira tujuh ratus méter.

Sanaos namina, éta ngagaduhan vegetasi, utamina pinus, tangkal strawberry sareng jantung korma. Sareng ogé fauna anu panasaran dimana kestrel, warbler, oray tapal kuda sareng bangkong natterjack nangtung.

Kasimpulanana, kami parantos nunjukkeun anjeun naon ningali di Castellón de la Plana. Anjeun bakal geus diverifikasi, kota Levantine nawarkeun maneh loba, sanajan teu muncul dina itineraries wisata hébat. Dina naon waé, anjeun tiasa ngagabungkeun ieu sareng kunjungan anjeun ka kota La Plana, contona ku tetep di Oropesa del Mar. Naha anjeun henteu hoyong terang?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*