Pakéan tradisional Kamboja

Budak awéwé Kamboja

Upami anjeun parantos mikir ngumbara ka Kamboja Anjeun panginten tiasa resep terang naon jinis pakean tradisional anu aranjeunna anggo, anjeun panginten hoyong terang supados anjeun tiasa nganggo papakéan anu pas sareng tiasa mirip sareng aranjeunna dina hal pakean.

Kamboja mangrupikeun tempat anu luar biasa pikeun didatangan, tapi éta ogé beunghar ku adat istiadat sareng tradisi, sapertos baju anu dianggo wargina sapopoe.

Baju awéwé sareng lalaki biasana

Pakean tradisional di Kamboja

Kaseueuran papakéan Kamboja mangrupikeun kasual, kajantenan anu biasa dianggo dina acara resmi. Lalaki Kamboja biasana nganggo calana pondok sareng kaos oblong tina katun hampang atanapi sutra (anu paling beunghar), supados tetep tiis dina nyanghareupan panas anu kuat.. Awéwé sacara tradisional nganggo kaos oblong, sareng éta kadang-kadang iklim mangrupikeun iklim anu ngadominasi baju masarakat. Nalika éta panas moal aya anu langkung saé tibatan nganggo pakean leupas pikeun ngabantosan anjeun supaya leuwih tiis.

Kamboja cocog pakean

Pakean kasual di Kamboja

Pakean biasana hampang, butut sareng disarankeun pikeun jalma-jalma sok nganggo pakean katun sareng panangan panjang. Ku cara kieu aranjeunna tiasa dijaga tina sinar matahari, tapi ogé tina lamokot anu ngaganggu atanapi serangga anu sanés. Nalika usum hujan, kedah teras-teras nyandak payung. Salaku tambahan, ngagem jaket nalika anjeun angkat ka hotél atanapi réstoran perlu kusabab aranjeunna condong nganggo AC teuing.

Tips ieu anu kuring nembé disebatkeun dina paragrap sateuacanna mangrupikeun ide anu saé pikeun diémutan sabab éta bakal ngabantosan anjeun langkung raoseun di kota Kamboja sareng anjeun bakal tiasa pakéan sasuai sareng cuaca na sareng gaya hirup anjeun. Tapi tangtosna, tong hilap kumaha anjeun raoseun raoseun ogé.

Salajengna kuring badé ngadugikeun anjeun ngeunaan sababaraha baju tradisional Kamboja, kumargi pikeun aranjeunna sadayana anu aya hubunganana sareng pantun penting pisan. Pantun ngabantosan aranjeunna pikeun ngabédakeun dirina sacara sosial sareng ngaraos raoseun unggal dinten.

Sutra penting di Kamboja

Pakéan sutra pikeun awéwé di Kamboja

Aya tilu sutra penting di Kamboja. Ieu kalebet sutra ikat (chong kiet dina Khmer), atanapi hol, sutra anu aya pola na rajutan ikat. Sidikna didamel nganggo serat sintétik sareng dicét. Pola na diulang dina warna anu béda, tradisional lima warna anu dianggo: beureum, koneng, héjo, biru sareng hideung. The Sampot Hol éta dipaké salaku papakéan inferior. The Pidan Hol éta dipaké dina upacara sareng pikeun kaperluan agama.

Téhnik pikeun ngalaksanakeun papakéan tradisional penting

Awéwé Kamboja

Sot sutra ngagaduhan peran anu penting dina budaya jaman baheula Kamboja. Tos didokumentasikeun yén masarakat propinsi Takéo ngagaduhan sutra ti jaman Funan. Ti jaman baheula, awéwé diajar metode anu rumit, salah sahijina nyaéta metode hol. Wétan ngalibatkeun dyeing desain dina sutra. Anu tetep sami dina pakean Kamboja nyaéta téknik unikna, sababna aranjeunna tetep pikaresepeun sareng teu aya bandinganana. Karuhun yakin yén ieu masihan aranjeunna "tampilan" khusus. Sampot mangrupikeun simbol nasional Kamboja. Pakéan tradisional mirip sareng anu di tatangga Laos sareng Thailand, tapi sajumlah variasi parantos dilakukeun antara nagara.

Rupa-rupa sampot  Sampodia kamboja

Sampot tanggalna ti jaman Funan, nalika Raja Kamboja maréntahkeun masarakat karajaanna nganggo sampot ku paménta urang Cina. Aya sababaraha variasi sampot anu béda-béda, masing-masing dianggo numutkeun kelas sosial. Sampot anu has, katelah saron, nyaéta dipaké ku lalaki jeung awéwé ti kelas handap. Ukuranna sakitar hiji satengah méter sareng dihijikeun dina cangkéng. Sampot Chang Kaen mangrupikeun pilihan favorit awéwé kelas menengah, pikeun dianggo sapopoé. Sababaraha lalaki ogé ngagemna, tapi sidikna gumantung kana jinisna.

Syal Khmer

Syal Khmer mangrupikeun syal anu didamel tina katun atanapi lawon sutra (mangrupikeun pokok tina mode Kamboja sakumaha anu kuring parantos dibahas di luhur). Janten lawon ipis éta ngabungkus sirah atanapi beuheung sareng biasa dianggo pikeun ngabersihan kesang raray kusabab warnana.

Pantun Kamboja

Pakean Kamboja

Upami parantos rada lieur pikeun anjeun ngartos naon anu kuring béjakeun, tong hariwang sabab aya halaman wéb anu nyarioskeun perkawis mode Kamboja sareng anjeun bakal tiasa ningali sadaya pakéan anu khas sareng tradisional tanpa kecuali. Dina wéb anjeun tiasa mendakan di sisi katuhu ménu anu aya tautan sahingga anjeun tiasa ningali masing-masing na. Dina unggal bagian anjeun tiasa mendakan sababaraha jinis gambar anu nunjukkeun anjeun mode Kamboja, sapertos baju anu disebut Khmer, baju anu biasana awéwé Kamboja nganggo baju tradisional anu disebut Khmer anu biasa dikawin atanapi ngahadiran acara anu religius. Anjeun tiasa ogé nganggo baju ieu kanggo acara anu khusus. Tapi anjeun bakal ningali deui baju sareng gambar supados anjeun tiasa kéngingkeun ide anu langkung saé.

Baju tradisional Kamboja

https://www.youtube.com/watch?v=DfYz4CThgmg

Dina bagian ieu kuring hoyong nunjukkeun anjeun pidéo dina Youtube dimana anjeun tiasa ningali Kamboja fashion tradisional janten anjeun tiasa ningali langkung saé kumaha aranjeunna sareng gaya anu dipibanda. Kuring mendakan pidéo éta berkat saluran Sarong Vit-Kory YouTube. Dina saluran ieu anjeun tiasa mendakan sababaraha video anu pikaresepeun ngeunaan kahirupan Kamboja.

Kumaha saur anjeun ngeunaan pidéo éta? Anjeun panginten janten pikaresepeun, sabab henteu normal ningali jenis pakean ieu di masarakat urang ayeuna. Kami biasa kana jinis mode anu langkung santai, teu resmi sareng diadaptasi pikeun masarakat urang. Tapi ieu henteu hartosna yén henteu pikaresepeun pikeun terang budaya anyar sareng anu langkung penting, terang cara ganti baju. Sareng éta sakali anjeun terang jalan pikeun pakéan tempat, anjeun tiasa kéngingkeun ideu kumaha kabudayaanna tiasa sapertos, kaleresan? Naha anjeun pikir sami atanapi saur anjeun éta teu aya hubunganana sareng éta?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)