Mongolia, wisata aheng

Tingali peta sareng mendakan Mongolia di dinya. Entong lieur sareng daérah Cina, tapi éta ngan ukur aya, caket pisan. Mongolia mangrupikeun nagara anu teu kakoncara tapi aya tatangga anu kuat pisan sapertos Cina sareng Rusia.

Naha anjeun kantos nguping ngeunaan Genghis Khan? Nya, anjeunna Mongol sareng anjeunna pamimpin karajaan penting pisan. Nyatana, Cina ngagaduhan kaisar Mongol. Sejarah politik na rada hectic tapi ti taun 20an abad ka tukang éta nagara anu merdéka sareng upami anjeun milari tujuan aheng… Kumaha saur anjeun ngeunaan ieu?

Mongolia

Mangrupikeun nagara ageung tapi dina waktos anu sasarengan aya sakedik pangeusi per kilométer pasagi permukaanna. Malah dinten ayeuna seueur di antawisna nomadic sareng semi-nomadic sareng sanaos mayoritas kagolong kana kelompok étnis Mongolia ogé aya étnis minoritas.

Bentang na didominasi ku Gobi gurun, padang rumput hejo sareng steppes.  Kuda na kasohor, kalayan aranjeunna Genghis Khan ngawangun karajaanna sareng éta salah sahiji putu na anu ngadegkeun Dinasti Yuan di Cina anu dibahas ku Marco Polo dina carita perjalananna.

Bangsa Mongol perang lami sareng Manchu, jalma sanés anu sumping pikeun nguasaan karajaan Cina, dugi ka tungtungna wilayahna dibagi kana républik mandiri sareng daérah Tiongkok anu ayeuna disebut Mongolia Batin.

Ibukotana nyaéta Ulaanbaatar, kota tiis upami aya nalika usum salju. Aranjeunna tiasa ngadamel -45 ºC! Jelas, henteu aya dina usum salju kecuali upami anjeun hoyong ngalaman naon anu ngalaman tahanan Stalin dina pengasingan dramatis ... Ékonomi Mongolia didasarkeun kana sumber daya alam, batubara, minyak sareng tambaga dasarna.

Kumaha carana nepi ka Mongolia

Bandara Internasional Genghis Khan sakitar 18 kilométer belah kidul na Ulaanbaatar. Korean Air, Air China, Mongolian Airlines, Aeroflot atanapi Turki ngajaga penerbangan rutin, diantara perusahaan sanés, janten Anjeun tiasa sumping ku hiber langsung ti Jérman, Jepang, Hong Kong, Turki, Rusia sareng Cina sareng sambungan ti dunya sanés.

Upami anjeun petualang teuing aya Train Trans-Siberia anu kawéntar, pangpanjangna di dunya. Ti Beijing dugi ka Saint Petersburg éta ampir dalapan rébu kilométer sareng éta cabang Trans Mongol anu angkat ti wates Rusia ngalangkungan Ulaanbaatar dugi ka wates Cina. Perjalanan naon! 1.100 kilométer jumlahna aya di jero Mongolia. Ngalakukeun perjalanan dina karéta ieu mangrupikeun pangalaman anu saé pisan, saluareun tujuan. Éta sapertos perjalanan ka Ithaca.

Seueur anu milih nyandak wisata Moskow - Ulaanbaatar - Beijing. Antara Moskow sareng Ulaanbaatar éta lima dinten sareng ti Beijing ka Ulaanbaatar aya 36 jam. Unggal gerbong ngagaduhan salapan kabin sareng opat ranjang sareng sakedik artos anjeun kenging kabin kembar. Tiket dipésér online tina situs www.eticket-ubtz.mn/mn sareng kedah dipésér sabulan sateuacanna.

Tapi iraha anjeun kedah angkat ka Mongolia? Sakumaha urang nyarios usum tiris pisan karasa. Cuaca di dieu ekstrem tapi panonpoé sok bersinar sareng éta saé pisan. Mongolia mikaresep langkung ti 200 dinten sinar panonpoé jadi langit na tetep biru ampir sapanjang taun. Hiji kageulisan. Kumaha waé ogé usum wisata ti bulan Méi dugi ka Séptémber sanaos anjeun kedah émut yén iklimna beda-beda numutkeun bagian nagara. Hujan ageung ti Juli dugi Agustus, Leres leres.

Waktos anu saé pikeun angkat ka Mongolia nyaéta pertengahan Juli. Aya seueur jalma tapi éta pantes sabab éta nalika Festival Naadam Nasional anu bakal urang bahas engké. Akhirna, naha anjeun peryogi visa? Sababaraha nagara henteu, tapi éta henteu mayoritas. Kumaha waé ogé visa diolah di kedutaan sareng konsulat Sareng upami teu aya di nagara anjeun, anjeun tiasa ngalamar hiji di nagara tatangga anu ngagaduhanana atanapi kéngingkeunana saatos sumping, tapi rumit ku basana.

Visa wisata nyaéta 30 dinten sareng sakali anjeun kéngingkeunana, éta valid pikeun digunakeun dina tilu bulan ka hareup pikeun dikaluarkeun. Dina prosedur aranjeunna naroskeun serat uleman janten upami anjeun tur anu teratur anjeun naros ka agénsi. Dugi ka akhir 2015 sababaraha nagara dibebaskeun tina visa tapi pikeun ngamajukeun pariwisata (Spanyol aya dina daptar éta), tapi disangka promosi éta parantos réngsé janten konfirmasi sateuacan ngumbara.

Naon anu kedah ditingali di Mongolia

Ningali Mongolia dina peta urang tiasa ngabagi kana sababaraha daérah numutkeun poin kardinal. Ibukota na aya di daérah tengah sareng éta pasti bakal janten gerbang anjeun janten ieu mangrupikeun daptar naon anu kedah ditingali di Ulaanbaatar:

  • Alun-alun Sukhbaatar. Éta kuadrat utama sareng ngagaduhan patung jalma ieu di tengah, patriot anu kawéntar pisan. Di sakurilingna nyaéta Balét sareng Teater Opera, Istana Budaya sareng Parlemén, salaku conto.
  • Biara Gandan. Éta parantos aya dina tempatna ti saprak 1838 tapi sateuacan éta aya di jantung ibukota. Éta parantos naék pisan saprak harita sareng ayeuna tempatna aya sakitar 5 biarawan Budha. Budha kasiksa dina Komunisme sareng lima candi biara anu dimaksud musnah. Kalayan runtuhna Uni Soviét, sadayana santai, biara disimpen deui sareng ayeuna hirupna seueur. Éta ngagaduhan Budha anu jangkungna 40 méter.
  • Museum Sejarah Nacional. Mangrupikeun anu pangsaéna pikeun nyerep sajarah nagara ti Zaman Batu dugi ka abad ka-XNUMX.
  • Museum Nasional Sejarah Alam. Sarua, tapi terang sacara jero ngeunaan flora, fauna sareng géografi di bumi anu jauh ieu. Rangka dinosaurus henteu kirang,
  • Museum Istana Bogd Khan. Kabeneran Soviét henteu ngancurkeunana dina purge ngarusak aranjeunna dipimpin dina 30-an. Ieu Istana Usum Musim Panas Bogd Khan sareng ayeuna éta mangrupikeun musium. Wangunanana mimiti ti abad ka-XNUMX sareng Bogd Khan mangrupikeun raja terakhir sareng Living Buddha. Aya genep candi anu saé di kebon na.

Pondokna, ieu anu ditawarkeun kota, tapi di luar kota anjeun tiasa terang diantara tujuan anu sanés sapertos ieu:

  • Taman Nasional Gunung Bogd Khan. Éta di kidul ibukota sareng saleresna mangrupikeun komplek pagunungan anu aya gambar guha sareng rupa-rupa flora sareng fauna. Di jero mangrupikeun biara abad ka-20 kalayan sakitar XNUMX candi sareng pandangan lebak anu hébat.
  • Taman Nasional Gorkhi-Terelj. Éta 80 kilométer ti kota sareng nawiskeun seueur wisata luar ruangan sapertos hiking, tunggang kuda, biking gunung sareng seueur deui. Mangrupikeun lebak anu éndah kalayan formasi batuan anu bentukna ganjil, puncak anu katutupan pinus, sareng padang rumput hejo ditempuh ku kembang liar.
  • Cagar Alam Gun Galuut. Tempat anu pangsaéna upami anjeun resep sato, situ, gunung, walungan komo rawa. Sadayana dina reservasi anu sami.
  • Cagar Alam Khustai. Éta 95 kilométer ti ibukota sareng kuda liar terakhir di dunya cicing di dinya. Aranjeunna dipikaterang ku nami kuda Przewalski, saatos penjelajah Polandia anu ningali éta di 1878, sareng saatos ampir punah ayeuna aranjeunna mangrupikeun spésiés anu dijagaan.

Dina tulisan munggaran ieu ngeunaan Mongolia kami fokus kana nyayogikeun anjeun inpormasi ngeunaan nagara, kumaha cara dugi ka ditu, naon anu anjeun peryogikeun sareng tempat-tempat wisata anu paling turis di ibukota sareng sekitarna. Tapi sakumaha urang nyarios, Mongolia ageung maka urang bakal teras-terasan mendakannana babarengan.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   Santiago cenahna

    Halo Mariela, kumaha damang? Mimiti, hatur nuhun kanggo catetan sareng data anu anjeun terbitkeun. Kuring ngarencanakeun taun payun pikeun ngalakukeun trans-cyberian ti Rusia ka Beijing (Moskut tepatna) sareng Abdi hoyong cicing sababaraha dinten di Mongolia. Tapi anu dipikaresep ku kuring di Mongolia nyaéta wisata désa, jauh ti kota. Naha anjeun ngagaduhan inpormasi sanés ngeunaan ieu? Siga tiasa kémping di tenda-tenda terkenal éta, atanapi hal-hal sapertos kitu.
    Hatur nuhun sateuacanna kanggo bantosan anjeun. Kuring parantos nyerat tanggal-tanggal anu cocog pikeun perjalanan sareng serat rekomendasi pikeun tiasa lebet, data konci.
    Salam ti Argentina.
    Santiago

bool (leres)