Sancerre, liburan romantis ti Paris

Paris nyepeng gelar kota anu paling romantis di dunya tapi tetep di sakurilingna aya seueur tujuan anu tiasa janten liburan romantis. Éta sadayana Perancis éta héran bentang, budaya sareng rasa!

Upami anjeun di Paris sareng pasangan anjeun tapi anjeun peryogi pandangan anu langkung jembar, alam, anggur anu saé sareng waktos kanggo dimanjakan maka salah sahiji pilihan dina hal liburan romantis ti Paris es SancerreNaha anjeun nguping perkawis daérah ieu di kebon anggur, bukit sareng desa abad pertengahan?

Sancerre

Sancerre nyaéta daérah anu aya di Lebak Loire, di beulah wétan, sareng éta sinonim sareng anggur bodas sanaos tangtos variétas sanésna ogé didamel. Sadayana, indah sareng anjeun tiasa kalebet sadayana dina liburan romantis anjeun ...

Daérah éta dituruban kampung abad pertengahan, Sawah dihias ku kembang liar jeung kebon anggur. Upami anjeun gaduh gambar romantis di padesaan Perancis, maka Sancerre cocog sareng anjeunna sapertos sarung tangan. Éta nambihan pabrik anggur anu muka panto panasaran, imah tamu anu menawan di ditu di dieu, kebon anu ngajantenkeun kéju, sapi ...

Upami anjeun nyéwa mobil anjeun solo dua jam ti paris Sareng hal anu saé nyaéta henteu pernah seueur wisatawan sapertos di daérah sanés anu aya di ibukota Perancis. Utamana upami anjeun angkat di akhir usum panas atanapi di musim anu sanés sacara langsung. Di sisi anu sanésna, upami anjeun parantos terang kuloneun Loire, kalayan istana anu kawéntar, waktosna nuju ka wétan sareng mendakan bentang-bentang ieu sareng padumukan kuno sapertos Quincy, Menetou-Salon atanapi Reuilly. Atanapi jelas, Sancerre dirina.

Salian ti daérah ieu Sancerre dina gilirannana mangrupakeun kampung abad pertengahan diwangun di luhur gunung anu ningali ka Loire Walungan. Kalayan jaman Celtic sareng Romawi (kanyataanna nami na tina «suci pikeun Kaisar », Saint-cere, Sancerre), parantos ngagaduhan biara Augustinian, benteng sareng tembok na langkung waktos.

Éta di dieu yén kilang anggur anu paling turis, réstoran sareng hotél kentel, anu ngawangun Jalur Anggur anu anjeun tiasa nuturkeun dina akhir minggu romantis anjeun.

Anjeun tiasa mendakan diri di kampung sareng bakti diri pikeun terang sababaraha wangunan lambang na: di Bell tower of St. Jean ti abad ka-XNUMX, menara abad pertengahan terakhir istana (aya genep), reruntuhan gereja dirusak ku Inggris sareng sababaraha imah lami sareng bersejarah anu parantos dirobih janten hotél atanapi réstoran. Jaringan na tina jalan cobbled Mangrupikeun kabagjaan pikeun musna jalan-jalan sareng poto-poto.

Sakuriling alun-alun utama aya seueur kafe sareng réstoran sareng éta aya dina aranjeunna anu tiasa raos anggur bodas lokal, éta Crotin. Réstoran anu pang populerna nyaéta La Tour anu menu na pinuh ku produk lokal anu seger, seueur lauk sareng anggur bodas, jelas, sadayana dilayanan dina tempat anu menawan sapertos menara abad pertengahan kalayan pemandangan anu saé.

Aya ogé anu Maison des Sancerre, un musium modéren pisan sareng berkesan anu gaduh téknologi modéren kalayan hologram sareng sagala rupa pikeun nunjukkeun penanaman anggur, panénna sareng sajabina. Nyaéta kebon anggur ageung sareng anu langkung saderhana anu sanés didatangan sareng langkung saé terang sateuacanna anu mana anu anjeun resep milampah. Upami anjeun henteu gaduh seueur ide maka hal anu pangsaéna nyaéta angkat ka alun-alun utami sareng naroskeun di L'Aronde Sancerroise, pakaitna anu ngagambarkeun sakitar dua puluh kebon anggur lokal sareng anu tiasa mamatahan anjeun sareng ngatur wisata éta.

Ieu kedah disebatkeun yén Sancerre saleresna ngagaduhan dua rupa: hiji dina usum panas sareng hiji dina usum salju. Dina usum panas éta ngagaduhan wisata kusabab aya seueur urang Paris anu ngagaduhan bumi usum panas di dieu tapi nyatana nyaéta di luar musim ieu, sakumaha ceuk kuring di luhur, daérah éta sepi pisan. Kaéndahanana masih aya sareng anjeun tiasa ngaraosan langkung saé nyalira. Teras aya seueur kagiatan sanés anu teu aya hubunganana sareng anggur atanapi kéju kéju anu ngeunah dugi ka didamel caket (anu pangsaéna nyaéta di Chavignol).

Kuring nyarios ngeunaan Ngabuburit, aya rute anu indah anu nuturkeun jalur karéta lami, atanapi a numpak kanu di walungan pikeun nganjang ka pulau-pulau leutik Loire. Anjeun tiasa ogé nganggo sapédah ka kampung-kampung anu caket, Pouilly, dibéré kasusna. Upami anjeun gaduh mobil nyéwa anjeun tiasa langkung jauh, ka Guedelon, contona, ngan sajam deui, kanggo ningali kumaha kastil diwangun ku téhnik abad pertengahan. Kumaha damang!?

Asuransi Éta ogé nawiskeun kami katedral gaya Gothic abad pertengahan anu hebat, ngajentul di luar tapi ngajentul di jero ku leuweung sareng kapel anu sigana ti carita dongéng. The Bourne Éta caket pisan, upami anjeun resep kana keramik anu parantos dihasilkeun di dieu sakitar sahenteuna sarébu taun. Sakumaha anjeun tiasa tingali, aya seueur anu kedah dijajah sareng sanaos kami nyarioskeun ngeunaan sabtu minggu, anjeun tiasa sacara gampil mikaresep opat dinten atanapi langkung di dieu.

  • Dimana cicingAya seueur pilihan sareng sadayana gumantung kana saku anjeun. Hotel Le Panoramic ngagaduhan kamar tina 55 euro sareng pandangan anu saé, La Chanelière mangrupikeun hotél anu anggun ti abad ka-2006 sareng ngan ukur dalapan kamar anu katingali di luar padesaan. Aya ogé Château de Beuajeu, ningali walungan Sauldre sareng ti abad ka-XNUMX ogé. Moulin des Vrieres mangrupikeun B & B bobogohan ti XNUMX sareng pikeun méwah aya biara Prieurè Notre-Dame d'Orsan, hotél butik dikurilingan kebon, tangkal buah, kebon anggur sareng rungkun mawar.
  • Dimana tuangeun: L'Esplanade mangrupikeun pilihan anu murah sareng ngeunah di alun-alun, sami sareng L'Ecurie. Pikeun tuangeun anu langkung mewah aya Auberge de La Pomme d'Orr di Place de la Mairie sareng anu kuring sebutkan di luhur, réstoran La Tour (kalayan bintang Michelin).
  • Naon anu kedah didahar: kéju embe (salah sahiji anu pang saé didamel ku kebon Chèvrerie des Gallands) sareng anggur lokal. Anggur bodas mangrupikeun palasik (Domaine Gérard Boulay atanapi Sébastien Riffault, contona, mangrupikeun dua kebon anggur anu saé), tapi anjeun ogé tiasa ngaraosan anggur modéren ku Alexandre Bain anu parantos ngarobih anggur na janten biodinamika taun 2004. Dituturkeun ku Domaine Paul Cherrier, kalayan ngan ukur 14 héktar tani organik sareng harga anu terjangkau pisan dina botol anggurna, Domaine Pascal et Nicolas Reverdy anu nawiskeun kunjungan anu pas pikeun téknik vitikultura sareng Domaine Martin di Chavignol.
  • Kalurahan terang: diantara seueur, Menetou-Salon, Chavignol, Maimbray, Chaudoux, Bourges, La Bourne, Pouilly, Verdigny.
Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)