Sigüenza, ti kota doncel ka tujuan désa anu pangsaéna 2017

Taun ieu Sigüenza meunang gelar Modal Pariwisata Pedesaan Dilélér ku portal Getaway Pedesaan, anu, dina acara ulang taunna kasapuluh, ngayakeun survey salami sasih kanggo milarian anu janten tujuan désa pangsaéna di 2017.

Sigüenza meunang langkung ti 269 kota Spanyol anu sanés sapertos Leiro (Orense), Elizondo (Navarra) atanapi Onís (Asturias). Tapi, Naon sababna anu nyababkeun kotamadya Guadalajaran ieu janten Ibu Kota Pariwisata Pedesaan di 2017? Urang bakal mendakan aranjeunna, di handap!

Sigüenza mangrupikeun salah sahiji tujuan padésan anu dipikacinta ku pangumbara kusabab pesona sareng kaistimewaanana. Éta ogé conto anu luar biasa tina Kastil anu paling klasik kalayan akar anu balik ka Abad Pertengahan, Renaissance, Baroque sareng Neoclassicism. Potpourri gaya sareng gerakan budaya anu kagambar dina unggal juru sareng éta pantes pikeun kunjungan anu ampir wajib terang Spanyol di pedalaman.

Sejarah Sigüenza

Pikeun ngartos Sigüenza dinten ayeuna urang kedah balik ka jaman baheula. Padumuk anu kahijina nyaéta Celtiberians, anu nyebat Segontia, sareng teras éta ngalir ka tangan Romawi, janten penting pisan. Teras Visigoths sareng umat Islam sumping sareng nuju paruh kadua abad ka-1936 éta hirup dina jaman kaagamaan ku Kardinal Mendoza salaku uskupna. Nalika Perang Sipil XNUMX, Sigüenza mangrupikeun adegan perang anu parah, anu sacara serius mangaruhanana. Nanging, untungna dinten ayeuna katingalina disimpen sareng dina kaayaan sampurna anu dipikaresep ku pangeusi sareng turisna.

Naon anu kedah ditingali dina Sigüenza?

Di tempat munggaran Sigüenza mangrupikeun salah sahiji kota abad pertengahan anu paling dilestarikan di Spanyol sareng salah sahiji kota anu paling indah. Sababaraha monumen anu paling luar biasa di kota Guadalajereña ieu nyaéta:

Kastil Sigüenza

Kastil Sigüenza kagolong kana abad pertengahan kota. Éta diwangun dina abad ka-XNUMX kalayan tujuan pikeun janten bénténg istana pikeun uskup anu janten penguasa kota salami tujuh ratus taun.

Rectangular dina rencana, menara na tina jangkungna sami sareng ditutupan ku batu bara anu ngarusak monotoni pangwangunan. Kana waktosna, kamar didamel pikeun sagala rupa kagiatan sareng acara, janten salah sahiji istana pangageungna dina waktos éta. Dina kagumantunganana aya chapél, pengadilan, aula kaadilan sareng bui.

Turunna na sumping ti abad ka-XNUMX ku Perang Kamerdekaan sareng Perang Carlist. Teras, kajadian sapertos seuneu anu hébat anu disababkeun ogé nyababkeun burukna, sapertos karusakan anu disababkeun ku Perang Sipil.

Di tengah abad ka-XNUMX, Istana Sigüenza sacara praktis musnah sareng kedah dipulihkeun deui nuturkeun rencana lami gedong. Ayeuna éta Parador de Turismo kota sareng salah sahiji akomodasi paling unik di Guadalajara.

Salaku tambahan, salaku istana abad pertengahan anu saé éta ngagaduhan legenda nyalira. Dicarioskeun yén Dona Blanca de Borbón, pamajikan anu Pedro ditolak anu kejem, dikurung di dinya dugi ka angkatna pikeun pengasingan sareng ayeuna hantu na bersantai dina tembok puri.

Katedral Sigüenza

Di bagian handap kota nangtung Katedral, payuneun Plaza Walikota de Sigüenza. Éta mangrupikeun candi-benteng anu didamel pikeun ngagumkeun sareng ngadoa anu ogé parantos dirobih janten musium hirup Romanesque, Cistercian, Gothic, Renaissance, Plateresque, Baroque sareng seni Neoklasik. Pangwangunan dimimitian dina abad ka-XNUMX ku paménta uskup anu munggaran sareng tuan Sigüenza, Don Bernardo Agén, nuturkeun gaya Romanesque, sanaos tungtungna nampi pangaruh Gothic sareng Baroque dina akhir pangwangunanna dina abad ka-XNUMX.

Salila Perang Sipil éta parah dirusak malah dinten ayeuna pangaruh tina projectiles dina facade na tiasa ditingali.

Di jero Katedral Sigüenza kami mendakan kasohor Sepulcro del Doncel, patung alabaster semi-recumbent didamel pikeun ngahargaan ka Don Martín Vázquez de Arce, anu maot dina perang di Granada.

Anu matak dina patung ieu nyaéta ikonografi anu biasana dina abad pertengahan nyayogikeun buku pikeun para pendeta, janten panggunaanna dina hal ieu tiasa dianggap salaku inovasi anu aya hubunganana sareng paningkatan literatur sékulér saprak mesin cetak diciptakeun.

Imah Doncel

CitySegontia

Kunjungan ka Casa del Doncel bakal ngamungkinkeun urang terang kumaha imah abad pertengahan, anu khususna ti kulawarga Vázquez de Arce sareng tempat lahirna doncel anu kasohor. Saatos diréhabilitasi ku Universitas Alcalá, ayeuna janten markas arsip Sejarah kota ogé pusat paméran pikeun tangan vihuela, anu miheulaan gitar Spanyol ayeuna.

Walikota La Plaza

Gambar | Kabebasan Digital

Walikota Plaza di Sigüenza mangrupikeun salah sahiji kotak porticoed paling éndah di Spanyol sareng mangrupikeun bagian tina jaman Renaisans na. Baheula ieu tempat pasar diayakeun, kajadian anu paling penting dina kahirupan sadidinten dina waktos éta. Dinten ieu tempatna Balé Kota sareng mangrupikeun pusat saraf kota, tempat perayaan sareng acara.

Sacara segi opat dina struktur, dina hiji sisi galéri porticoed diwangun pikeun panyumputan nalika hujan. Di dinya, bumi diwangun kanggo Cabildo anu dihias ku tameng. Di sisi sanésna kami gaduh serangkaian bumi pikeun bangsawan: Casa del Mirador sareng Casa de la Contaduría didirikeun ku Cardinal Mendoza di akhir abad ka-XNUMX.

The Crossbars

Dina rute ngalangkungan kota lami, disebat palang gunung, anjeun ogé tiasa nganjang ka garéja Santiago, garéja San Vicente, garéja Santa María, Plazuela de la Cárcel atanapi gerbang anu masihan jalan asup ka kota ngalangkungan tembok na .: Puerta de los Toriles, Puerta del Sol, Puerta de Hierro atanapi lengkungan Walikota Portal.

Bagian handap Sigüenza

Di beulah handap kota anjeun tiasa didatangan Biara Ursulinas, Padumukan Humilladero, Padepokan San Roque sareng Biara Clarisas, dimana anjeun tiasa mésér manisan lezat kanggo jalan ka bumi.

Ecotourism

Di daérah éta aya tilu daérah alam anu dilindungi: Taman Alam Río Dulce, Situs Río Salado anu dipikaresep ku Komunitas sareng Cadangan Mikro Saladares del Río Salado. Kitu ogé, Gran Pinar ogé tempat anu disarankeun pisan pikeun nyéépkeun sapoé dikurilingan alam.

Kumaha carana nganjang ka Sigüenza?

Gambar | ABC

Ngan 74 kilométer ti Guadalajara sareng 130 ti Madrid, Sigüenza mangrupikeun tujuan anu sampurna pikeun liburan di akhir pekan padesaan.

Pikeun ngenalkeun Sigüenza, urang tiasa milih rute anu gratis atanapi anu dipandu, pilihan anu kadua langkung disarankeun kumargi kunjungan tiasa langkung pikaresepeun sareng atikan.

Kantor Pariwisata Sigüenza nawiskeun dua wisata anu dipandu anu pikaresepeun pikeun wisatawan: hiji dina Abad Pertengahan sareng Renaissance di Sigüenza (ti Senén dugi ka Sabtu), anu sanésna ngeunaan Pencerahan sareng Baroque di kota (ngan ukur dinten Sabtu).

Salaku tambahan, RENFE ngamungkinkeun kami ngarambat ka Sigüenza ku cara anu asli pisan kusabab karéta abad pertengahan na, anu ngagaduhan penghibur pikeun ngahirupkeun perjalanan ogé pagelaran musik sareng téater.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*