Romania, tempat penting

Istana Bran

Rumania mangrupikeun nagara daulat anu mangrupikeun bagian tina Uni Éropa. Éta aya di daérah Éropa Tengah sareng Tenggara, kalayan bagian tina garis basisir di Laut Hideung. Mangrupikeun nagara anu urang tiasa mendakan seueur rohangan alam tapi ogé kota-kota anu pikaresepeun anu seueur nawiskeun turis anu hoyong terang nagara ieu.

Ti Istana Bran anu kawéntar anu kasohor hubungan sareng Count Dracula ka kota sapertos Bukares atanapi Sighisoara. Tanpa ragu éta mangrupikeun tempat dimana urang tiasa mendakan seueur nunjuk pikeun ngajantenkeun getaway pisan rupa-rupa. Kusabab kitu urang bakal ningali naon waé anu dipikaresep ku urang di Romania.

Bucarest

Bucarest

Teu aya perjalanan ka Rumania anu bakal mopohokeun ibukota, Bukares. Kota ieu anu ngalaman perang dunya sareng diktator ayeuna disayogikeun salaku tempat anu seueur poténsial wisata. Di jerona urang tiasa ningali tempat anu luar biasa sapertos Katedral Patriarchal, korsi tina Patriarch of the Romanian Orthodox Church. Éta mangrupikeun susunan anu tiasa ditingali katedral, istana patriarki atanapi kapel anu ngagaduhan ikonografi anu saé. Alun-alun Unirii pangageungna, kalayan cai mancur ageung sareng pusatna pisan, janten tempat anu sanés didatangan. Di sisi anu sanésna, anjeun gaduh kota lami sareng wangunan sapertos Biara Stravopoleos atanapi Athenaeum dina gaya neoklasik. Bukares ogé ngagaduhan Arc de Triomphe na anu ngingetan urang di Paris.

Istana Bran

Castle Bran mangrupikeun kunjungan anu penting pisan upami urang nyarioskeun Romania. Éta kapendak caket kota Brasov di daérah Transylvania sareng éta parantos dikaitkeun sareng waktos sareng mitos Bram Stoker's Dracula, sanaos benteng abad pertengahan anu saé. Sabenernna Vlad the Impaler, tokoh sajarah anu diilhamkeun ku Dracula, henteu cicing di jerona, sabab éta ngan ukur dicicingan sakedik ku Mary of Edinburgh. Kastil mangrupikeun kunjungan anu pikaresepeun sabab dugi ka genep puluh kamar sareng tempatna luhur. Di jero anjeun tiasa ningali kumpulan jati, baju wesi sareng senjata ti abad-abad ka pengker. Musium-péngkolan-musium ieu mangrupikeun kunjungan anu sampurna pikeun ngagabung sareng kunjungan ka kota alit Bran.

Sighisoara

Sighisoara

Kota anu indah di Sighisoara mangrupikeun Situs Warisan Dunya hatur nuhun ka kota lami na sareng dianggap salah sahiji anu paling indah di Romania. Nyatana di kota ieu Vlad II sareng istrina netep, ngagaduhan putra, Vlad III katelah Vlad Tepes atanapi Impaler kusabab kakejamanana anu hébat, nyésakeun legenda anu bakal méré ilham Bram Stoker. Tapi di Sighisoara aya seueur deui anu kedah ditingali, kumargi henteu ngan ukur bumi tempat cicing Vlad sareng kolotna mangrupikeun tempat anu dipikaresep. Mibanda Menara Jam Jam anu éndah nyaéta simbol kota sareng titik lebet sareng kaluar utama ka kota lami. Di jero aya Museum Sejarah sareng ngagaduhan pandangan anu saé. Tempat anu pikaresepeun nyaéta tangga murid abad ka-XNUMX, tangga kai sareng hateup anu ngahubungkeun bagian handap sareng bagian luhur sareng ngalangkungan murid-murid. Atanapi urang kedah hilap ngalangkungan kota lami na ngaraosan bumi-bumi anu warna-warni.

sibiu

sibiu

ieu kota ogé aya di daérah Tranifornia sareng éta mangrupikeun salah sahiji citadels hébat anu diwangun ku Saksion Tran Pennsylvania dina usahana pikeun membela wates Kerajaan Hungaria. Éta ngagaduhan kamekaran anu hébat dina abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX sareng ayeuna éta mangrupikeun salah sahiji kota anu teu kedah diantosan di Rumania. Di kota ieu urang tiasa ngaraosan Piata Mare, anu mangrupakeun alun-alun pangageungna, sareng Piata Mica, alun-alun alit tapi kalayan pesona anu hébat. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nanjak munara aula kota pikeun menikmati pandangan kota sareng ngalirkeun handapeun Bridge of Liars atanapi Podul Minciunilor. di Plaza Huet kami bakal mendakan katedral penginjilan anu ngajentul kageulisan anu hébat dina gaya Gothic.

Sinai

Sinai

dina Penduduk Sinaia anjeun tiasa ningali Istana Peles anu kawéntar, diwangun ku King Carol I. Kastil ieu éndah sareng disetél dina gunung anu katingalina siga anu teu dongéng. Éta henteu kabuka sapanjang taun, janten anjeun kedah parios kunjungan sateuacana pikeun ningali naha urang tiasa ningalina di jero, tapi dina kasus naon waé kunjungan éta pantes pikeun kaéndahanana anu hébat. Di caket dieu ogé Istana Pelisor sareng pondok moro. Di kota urang tiasa ningali Biara Sinaia kalayan gaya Byzantine tangtu sareng naék ka gunung di corong.

 

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*