Panama Terusan

Gambar | Pixel

Kalayan kasusah pisan dina pangwangunanna, Terusan Panama mangrupikeun karya rékayasa pharaonic anu ngahubungkeun Laut Karibia sareng Samudera Pasipik. Pangwangunanana dina taun 1881 parantos ngondisikeun pamekaran nagara éta ti saprak éta sareng ku janten hub komunikasi anu penting pisan dina perdagangan global kumargi posisi strategis na.

Bade ka Panama sareng henteu nganjang ka kanal sapertos angkat ka Perancis sareng henteu ningali Menara Eiffel. Aya dua cara pikeun nganjang ka dinya: tina kanal nyalira, nganapigasi atanapi tina sudut pandang na. Kuring badé nyarioskeun sadayana detil na.

Tina sudut pandang konci na

Cara utama pikeun ningali Terusan Panama nyaéta tina sudut pandang konci na. Aya tilu: Miraflores, Agua Clara sareng Pedro Miguel.

Konci Miraflores

Kunjungan anu paling disarankeun sareng khas nyaéta Miraflores Visitor Center sabab éta anu paling gampang diaksés sareng anu pang caketna ti Kota Panama. Pusatna ngagaduhan sababaraha tempat wisata tapi sadayana hoyong naék kana salah sahiji tina tilu tingkatan sudut pandang ti mana anjeun tiasa ningali Terusan Panama sareng kapal ageung ngalangkungan sistem kuncén.

Ningali gerbang anu muka sareng nutup sareng cai anu ngewa mangrupikeun kesan anu luar biasa. Nanging, éta sanés hiji-hijina hal anu kedah dilakukeun di Pusat Pengunjung Miraflores kumargi aya ogé paméran anu nunjukkeun sajarah sareng operasi Terusan Panama, peranna dina perdagangan internasional sareng kaanekaragaman hayati daérah éta. Salaku tambahan, aya rohangan anu dipidangkeun pilem (dina basa Spanyol sareng Inggris) ngeunaan sajarah saluran.

Dina total, kunjungan éta tiasa lami kirang langkung 2 jam, tapi anjeun tiasa nonton parahu liwat dugi Pusat Pengunjung ditutup atanapi tetep tuang di salah sahiji dua réstoran atanapi bar.

Nalika ngadatangan Pusat Pengunjung Miraflores anjeun kedah émut yén énjing-énjing kapal nyebrang ti Pasipik ka Atlantik sareng soré tibalik deui. Hartina siang siang kapal-kapal henteu ngaliwat sareng teu aya kagiatan dina kuncen, janten anjeun tiasa nyéépkeun waktos pikeun nonton film dokumenter atanapi wisata di aula paméran.

Gambar | Pixel

Pedro Miguel Locks

Sakitar 5 kilométer kalér-kuloneun konci Miraflores nyaéta konci Pedro Miguel. Kusabab aranjeunna henteu ngagaduhan prasarana pikeun pengunjung ningali parahu ngaliwat gerbang teu aya biaya. Éta tiasa ditingali tina tukangeun pager di permukaan laut sareng kusabab aya bangku sareng PKL, seueur jalma nyandak kasempetan kanggo linggih sareng bersantai nalika ningali kapal-kapal ageung ngaliwat.

Konci Cai Hapus

Jauh ti Kota Panama aya kuncén sareng Pusat Pengunjung Agua Clara, khususna kalér Danau Gatun caket kota Panamanian Colón, sajam urang ti Kota Panama.

Dina 2017, konci Agua Clara diresmikeun sareng mangrupikeun bagian tina perluasan kanal, tujuanana nyaéta ngamungkinkeun kapal anu langkung ageung tibatan anu ngalirkeun kanal aslina nembus. Tina sadaya kanal anu dilegaan, aranjeunna ngan ukur konci anu tiasa didatangan. Ngonci Agua Clara mangrupikeun tempat anu pangsaéna pikeun ningali Terusan Panama upami anjeun sumping di nagara éta dina pelayaran ka palabuan Colón atanapi upami anjeun resep ngalalana di daérah Panama.

Napigasi Terusan Panama

Gambar | Pixel

Saluareun sudut pandang aya cara séjén pikeun kenal Terusan Panama: arahkeun dina kapal anu disiapkeun pikeun pariwisata. Mangrupikeun pangalaman anu luar biasa, sapertos terang karya rékayasa anu spektakuler ieu ti jero. Aya sababaraha perusahaan anu ngalaksanakeun kagiatan éta sareng malahan nawiskeun sarapan sareng tuang siang dina kapal.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*