Torres del Paine

Torres del Paine

El Taman Nasional Torres del Paine Éta mangrupikeun ruang alam sareng daérah lindung anu aya di Chili. Tempatna di propinsi Ultima Esperanza sareng aya diantara Pagunungan Andes sareng Patagonian Steppe anu terkenal. Ayeuna éta mangrupikeun salah sahiji tempat anu paling sering dilongok di Chili sareng kawasan alam anu dilindungi anu penting pisan di nagara éta.

Urang tingali naon anu tiasa dilakukeun sareng ditingali di taman alam anu luar biasa ieu ti Torres del Paine, anu ngagaduhan daérah anu kageulisan hébat. Dinten ayeuna mangrupikeun tempat anu berorientasi kana pariwisata, janten éta nawiskeun jasa anu saé sareng pangalaman anu unik.

Sejarah taman alam

Tempat ieu dieusian taun ka pengker ku masarakat pribumi katelah Aonkienk atanapi Tehuelches. Urang pribumi ieu nyéépkeun sababaraha abad di daérah éta, dugi ka urang Kulon sumping di daérah éta dina abad ka-1959. Ieu nyababkeun aranjeunna ngasingkeun masarakat adat dugi ka angkat sareng tungtungna punah di daérah éta. Parantos di awal abad ka-1978 daérah ieu mimiti dimangpaatkeun pikeun ngokolakeun ingon-ingon sareng kanggo tugas tatanén, ngaliput seueur héktar lahan. Mimiti perlindungan taman moal dugi ka taun genep puluhan, kalayan seueur kampanye langkung milih ngeureunkeun garapan daérah. Sacara prinsipna, daérah anu alit dijagi diadegkeun anu laun-laun dilegaan dugi ka ngahontal ukuran ayeuna. Taman ieu didamel taun XNUMX tapi wates-wates ayeuna parantos kahontal dina taun XNUMXan. Di XNUMX éta dinyatakeun salaku Cadangan Biosfir ku UNESCO.

Taman Nasional Torres del Paine

Taman ieu ayana 154 kilométer ti kota Puerto Natales. Di taman ieu anjeun tiasa nikmati alam lindung sareng bentang anu napas anjeun. Massif ageung anu masihan nami taman narik perhatian, tapi aya deui, kumargi di daérah ieu anjeun tiasa nganjang ka sababaraha danau sapertos Sarmiento, gunung es, leuweung sareng pampas ageung.

Tasik Sarmiento

Tasik Sarmiento

Este danau dihasilkeun ku hujan di daérah éta ngagaduhan warna biru anu sengit. Dina wates bodas anu tiasa ditingali di basisir urang ngagaduhan sejarah, sareng fosil kalsium karbonat hirup anu kabentuk dina jaman és anu terakhir, nyaéta, rébuan taun ka pengker. Jalur ngalangkungan danau lempeng, sareng gunung di tukang, janten henteu sesah teuing.

Laguna Pait

Laguna ieu ngagaduhan nami na ti perairan PH anu luhur aranjeunna gaduh rasa pait. Mangrupikeun salah sahiji gambar anu luar biasa di taman ieu, sabab tempatna aya di handapeun suku Cerro Toro, sareng gunung-gunung salaku latar tukang. Danau ibarat eunteung ageung anu ngagambarkeun gunung-gunung anu saé ieu, janten pangaruhna leres-leres endah. Éta dua jam leumpang ti laguna Sarmiento sareng di tempat ieu kadang-kadang tiasa ningali manuk sapertos flamingo.

Danau Gray

Danau Gray

Lake Gray tiasa didatangan ku nyandak jalur hiking anu sanés ngalangkungan taman. Anjeun nyebrang Walungan Pingo ku jembatan gantung sareng anjeun ngahontal leuweung pikeun ningali di tungtung sésa-sésa glasier hébat anu caket. Di daérah danau glasial ieu aya sudut pandang batu di luhur anu nawiskeun pandangan anu spektakuler anu moal tiasa diinget ku pengunjung.

Glacier abu

Glacier abu

Este glasier éndah laun ngaleungit unggal taun, janten diperyogikeun pisan pikeun tiasa ngaapresiasi sak gancangna. Tempatna di gigireun Danau Gray sareng aya tampilan anu glasier pikeun ningali éta. Aya ogé perjalanan kapal ningali éta tina jarak anu caket, hal anu langkung berkesan. Henteu diragukeun salah sahiji kunjungan penting di Torres del Paine.

Gua Milodon

Di daérah ieu, dinten ayeuna dirobih janten Monumén Nasional, sésa-sésa Milodon prasejarah anu kapendak. Anjeun leumpang sapanjang jalan cai anu ngarah kana lebet guha tempat sésa kuno ieu dipendakan. Dina salah sahiji sudut pandang aya milodon kai.

Luncat badag

Luncat badag

Wates sareng situ anu sanés di taman ieu, Danau Pehoé, anjeun datang ka curug hébat disebut Salto Grande. Curug jangkungna sapuluh méter sareng angkat ka danau anu tos kasebat. Cai mibanda cai biru sareng tempatna éndah pisan sanaos anjeun masih tiasa ningali sésa-sésa seuneu hébat 2011 ti mana alamna henteu acan pulih. Di daérah ieu anjeun ogé tiasa ngaksés sudut pandang pikeun ngaraosan pandangan curug.

Tanduk Paine

Tanduk Paine

Kunjungan anu sanés nyaéta Anu kedah ditingali nyaéta Cuernos Viewpoint, kalayan leumpang sajam anu nyandak urang kana pandangan anu pangsaéna tina naon anu katelah Cuernos del Paine. Gunung ieu anu namina taman spektakuler sareng geulis pisan.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*